Son günlerden biraz farklý bir bitiriþ oldu. Yüksek hacimle yükseldik. Son 15 dakkada satýþ oldu. spot korkusu viop da daha büyük satýþ ý getirdi. BIST30 +%1,64 iken viop +%0,44 oldu. makasýda kapamýþ oldu.
Satýþ neden geldi.?
Son 1 aydýr anormal hýzlý yükseldiðimiz için birileri korktu sattýmý.? O zaman ciddiye almamak gerekir.
Yoksa yükseltenler realizasyonamý geçecekler.? Bunu ciddiye almak gerekir.
Ne olduðunu anlayabilmek için detayýna inmek gerekir.
BIST100, günün en yükseðinden sadece 22 puan aþaðýda kapamýþ. Normal, az bile. 
XBANK ise 33 puan aþaðýda kapamýþ. Bu da normal.
Diðer önemli gördüðüm endekslerdede sorun görünmüyor.
Bugün piyasa ekraný takip etmediðimden þirket þirket bilmiyorum ne oldu. O sebeple þirket lerde alýþtan ciddi satýþa dönen oldumu bilmiyorum.
Çýkardýðým sonuç: Kapanýþa doðru birileri korktu sattý. Endekse son ralliyi yaptýran katar lýlarýn mal yükleyip aþaðý döndüklerini sanmýyorum. Eni sonu o iþi yapacaklar ama bugün olduðuna dair net bir görüntü yok. Daha çok yükseklik korkusu gibiydi.
Bu seviyelerde elindeki kazandýðý miktarý kaybedeceði korkusu taþýyan temel analize hakim olmayan birileri korktu ve viop tarafýnda sattý. Kazandýðýný kaybetme paniði. Tam o esnada abd borsasýda hafif iniþ durumundaydý, korkuyu körükledi. Veya büyük FON lardan biri bireysel realizasyona giriþti.
Bu gece abd tarafý aþaðý dönme görüntüsü vermezse, bizim BIST'de ciddi sorun olacaðýný sanmam. Bugünün zorlu geçmesini bekliyordum. Gündüz ummadýðým kadar sorunsuz yükseldi, akþam ise biraz sorunlu kapadý.
Bugün benim için fena geçmedi. Sabah aldýklarýmýn üzerine ekleme yaptým, sonra hepsini kapadým. Biraz kazandým. Geceye kontratsýz gireceðim.
Bu gece abd tarafý düþüyorum görüntüsü vermezse, sabah BIST yoluna aðýr aksak devam eder. abd tarafý düþüyorum görüntüsü verirse, sabah kýrmýzý açarýz. Sonrasý muallak. katar lýlarýn iþi bitmiþse short zamaný gelmiþ demektir. katar lýlarýn iþi bitmemiþse, sabah satýþlarý karþýlar ve yükseltmeye devam ederler. Bankalar ve bazý BIST 30 þirketleri hala ucuz olduðundan, yükseliþin bittiðini sanmam.
Ben katar lýlarýn BIST deki speki olsaydým, yükseltmeye devam eder, ilgisiz kalabalýklarýda BIST e toplar, banka F/K larýný 7-8 civarýna çeker, 2022 birinci çeyrekten sonra mal vere vere BIST den çýkardým. Þu an dengimiz denen EM lerin F/K larý 8-12 aralýðýnda diye biliyorum. Bizim epey üzerimizdeler.
Yükseklik dolayýsý ile, yarýna malsýz gireceðim. Normalde yarýn biraz düþsek bile yükseliþin devam edeceðini düþünüyorum. Yarýn düþüþlerde az miktar yine long lanacaðým.
Taktik devam. Bol þans.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri