Bu arada BIST epey düþmüþ.

Geçen hafta kenara çekildiðimi yazmýþtým. Kenarda durmaya devam edeceðim. O sebeple þu an rahatým.

Neden kenara çekildim. En önemlisi kazanacaðýma dair umudumu kaybettim sayýlýr.

Neden umudumu kaybettim.? Parça parça geçmiþ yazýlarýmda var.

BIST maalesef piyasa yapýcýlarýn zulmü altýnda.

Kalabalýklarý insafsýzca soyuyorlar. Bilgim ile buna karþý koyabilirim diye düþündüm ancak bilgim ve yeteneðim sadece batmama engel oldu.

Papaz olayýndan beri BIST düzelmedi. Her geçen yýl piyasa yapýcýlarýn soygunu arttý. Trend dönüþlerinde, viop geçiþlerinde silkelediler. Siyasi olaylarý önceden haber alýp tabanlar yaptýrdýlar sonra yükselttiler ve KY yi koruyan hiç bir mekanizma yok. piyasa yapýcýlarýn insafý altýndayýz. Hem bizi soyuyorlar hemde BIST de iþleyiþi saðlýyorlar diye maaþ alýyorlar.

Tüm gün ekonomi takip ediyorsun, 4 yýl ekonomi eðitimi almýþsýn, günde en az üç beþ saat haber analiz okuyorsun. Bu çabana karþý kazanýyorsun. Sonra viop geçiþinde bir silkeliyor son bir aylýk kazancýn gidiyor. Ýçeriden bilgi alýp 4 gün taban yapýyor, tüm kazancýn gidiyor. Papaz olayýndan beridir yediðim dayaklarýn haddi hesabý yok.

Papaz olayýnýn önemi neydi.? Yabancýlar çýkmaya baþladýlar. Yýllardýr ufak ufak çýkýyorlar ve BATILI paylarý %73 lerden %32 ye düþtü(sonradan gelen katar hariç.). Belli kurallara uyan batýlý yabancýlar satýp çýkýnca, BIST daha kýrýlgan hale geldi. Bu kýrýlgan durumdada KURALI OLMAYAN yeni güçlüler istedikleri her þeyi ÇOK KOLAYLIKLA yapabiliyorlar. Rakip kalmadý.

BIST yönetimi dersen Türkiyenin genel durumuna uygun davranýyor. Güçlünün yanýnda yer alýyor. Devre kesici denen komedinin arkasýna saklanmýþlar.

Hali ile bir müddet kenarda durayým dedim.

Aslýnda abd finans bilançolarýnýn kötü gelmesininde etkisi var. FED daha piyasadan parayý çekmeden FÝNANS bilançolarý kötü gelmeye baþlamýþsa, bu yýl sonuna doðru abd finans sisteminin hali ne olur bilmiyorum. Sonuçta belirsizlik var.

Her durumda kenarda durmak bana iyi gelecek. Belki bir kaç hafta belki bir kaç ay kenarda duracaðým.
Yakýnda seçim görünmese, gayrýmenkul alým satým iþinede girebilirdim. Emlakçýlýk deðil, al geliþtir sat olayý. Bana uygun.

Bu arada abd finans kesimi bilançolarýna bakayým dedim, hala bakamadým. Bi incelesem iyi olacak, lazým olur. Kaç abd li finans devi kötü açýkladý, kaç dev iyi bilmekte fayda var.