Rus ordusu Kiev kapılarına dayanmış. Buda Ukraynanın tamamını kendine bağlamak istiyor demektir.

Önceki yazımda Ruslar Donbas ile sınırlı kalırsa olay kısa sürer çünki batı aktif olarak sahaya inmedi benzeri bişey yazmıştım.

Ruslar Donbas ın dışına çıkıp tüm Ukraynayı kendilerine bağlamaya çalışıyorlar. Batı sahaya inmediği için kolaylıkla başaracaklar.

Bugünki duruma bakarsak Rusların ve batı cephesinin durumları netleşti. Belirsizlik kalktı yani BIST'in dün en çok düştüğü yerden daha aşağı düşme ihtimali çok azaldı.

İstisnası ne olur.?

abd ve avrupa dan, YAPTIRIMLAR HARİCİ savaşı kızıştıracak ekstra bir hareket gelir. Bu ihtimal çok düşük.
tayyip durumdan fırsat çıkarmaya çalışıp saçma sapan bir işe girişir.
BIST manipulatörleri basit bir yeni haberi çok büyük gibi gösterip silkeleme amaçlı ikinci dip ve dip kırıldı korkusu yaratmak için biraz daha aşağısını hedefler. Bu mümkün, sık sık yapıyorlar. Silkeleme=Manipulasyon.

Sonuç: Olayın geneli netleşti, eğer yukarda saydığım veya aklıma gelmeyen bir istisna oluşmazsa, almak için uygun yerler. Ancak ikinci dip ihtimaline karşı aşırı yüklenmemek lazım.

Bu arada ben mal almıyorum, yani hariçten gazel okuyorum. Dikkate almasanızda olur.