Originally Posted by
narin
abi,iş güvenlik kurallarına dikkat et...gözlük ,kesilmeyen eldiven...ömrüm fabrikalarda geçti çok tadsız olaylar yaşadım...
hobi iyidir ama bu makinalar çok tehlikeli,bir beyaz yakalı için daha da tehlikeli lütfen çalışırken dikkatli ol...
Çok haklısın çok tehlikeli.
Söylediğini geçen sene yaşadım. Bir akrabaya yardım ediyorken sağ bacağım parçalanıyordu.
Bahçesinde yağmur altında kalan işe yarar keresteleri vardı. Onları işe yarar hale getirip depoya kaldırıyorduk.
Bende avuç taşlama(spiral) makinesi ile bi kaç kerestenin kötü kısımlarını keseyim düzelteyim dedim. Makinenin koruyucusunu da daha rahat çalışırım diye çıkardım. Konudaki cehaletimin verdiği cesaretle makineyi de tek elle tuttum.
Testere bıçağı sert keresteye değince takıldı, tek elle uyduruk tuttuğum için avuç taşlama elimden kurtuldu yere düştü. Makinenin tetiğini çalıştırdıktan sonra sürekli çalışsın diye kilitlediğimden çalışmaya devam etti.
Şaşırtıcı şekilde önce sola sonra sağa büyük sıçrama yaptı ve testeresi çalışır halde iken, sağ bacağımın kemik kısmınının bir milimetre önünden geçti ıskaladı. Iskalamasa şimdi sağ bacağın alt kısmı yoktu.
Tatil köyü olduğundan sağlıkla ilgili yakında hiç bir şey de yok. 1,5 saatlik yolda hastane vardı ama benim arabayı kullanacak benden başka kimse de yok. Mevsim sonbahardı ve yazlıkçılar şehirlerine dönmüştü. Hastaneye bi şekilde ulaşsak o hastanedede cerrah varmıydı bilinmez. Yani bacak gitmişti. Büyük ihtimalle hastaneye yetişemeyeceğimden bırak bacağı, kan kaybından kuyruğu titretmiş olacaktım. Vatandaşın %80'nide "oh be nalları dikti" diye rahat edip huzura kavuşacaktı.
Bu sene koruyucuyu geri taktım, iki elle sağlam tutuyorum, gözlük de bu sene takmaya başladım. O konudaki cehaletimin bir kısmı azaldı. Artık bilgiye dayalı cesaret var, cehalete dayalı değil. O bilginin bedeli büyük olacaktı.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri