Originally Posted by
maltepe
ali cemal...hep ironi yapardým..ince ince dalga geçip iðnelerdim..böyle bir sistemin yürümeyeceðine inanýrdým..þimdi benim gibi eski nesil insanlarý adalet sistemindeki yanlýþlarý kiþilere göre özel uygulamalarý açýklamak inandýrmak mümkünmü?
þapkayý önümüze koyalým..akp taraftarlarýný devlet dairelerine yerleþtirdimi? evet...taraftarlar her türlü imkanlardan faydalanýyormu? evet..düþünsenize tüm kanallar gazeteler gazeteciler nasýl destekliyor?kimse büyük paralar kazanmasa bu kadar desteklemez..adamlar inançlarýný en güzel þekilde uyguluyor..çok iyi örgütlenmiþler..deneyebilirsiniz çevrenizde hasta yoksul kim varsa akp bölge temsilcilerini arayýn..anýnda gelirler yaðdýrýrlar..esnaf,tüccar nasýl daha fazla kazanýrým diye düþünür..yandaþ dedikleri kesim iyi para kazandý..ülkemizde çok cüzi bir kesim gerçek adalet adil paylaþým medeniyet çaðdaþ yaþam ister..çok cüzi bir kesim gerçek aydýndýr..maalesef ya bu deve güdülecek ya da bu diyardan gidilecek..kaçan kaçana..akp taraftarý düþünmez kadere inanýr..ne demiþ atalarýmýz?düþün düþün þeydir iþin..hiç düþünüp kanser verem akýl hastasý olmaya gerek yok..her þey olacaðýna varýr...azýlýðýn iktidar olma þansý yok..sizinde düþünmenizi tavsiye etmem..her þey yeni (aslýnda hep böyle) dünya düzeninde maddi menfaattir..
sn.alicemal yazlýktasýnýz..ege mi..söylendiði gibi turist çok mu? yoksa yalanmý?
Bu sefer yazýlaný kolay anladým. 
Sýcaktan pelte haline geldim, anlamak zorlaþtý. "lang kýþýn anlýyomuydun dingil" dediniz.
maltepe nin bu yazdýklarýnýn hepsine katýlýrým.
akp nin alt gelir grubuna maddi yardým yaptýðýda ortada. Hepsi fakirlikten gelen bebelerdi o sebeple fakiri biliyorlardý(chp vekili denen asalaklar bilmez). akp li fakir bebeler abd desteði ile hükümet olup zenginleþtiler. Cepleri geliþti ama beyinleri geliþmedi ayný kaldý. O sebeple ülkeyi yönetmek yerine kendi çýkarlarý peþinde koþturdular. Bu durumu açýklayan ben dahil günümüz aydýnlarý ve hatta binlerce yýl geri gidin o zamanýn aydýnlarýda var. Ýnsanoðlu ayný.
Ülke geri gitti, üretim artmadý ithalat artý. Ýthalatý ödeyebilmek için de borçlar arttý ve mal mülk sahipliði azaldý. Mal mülk satýlýp ithal mallar alýndý.
Üretim artmadan birilerine para yaðdýrýlýyorsa ne oluyordu.? O para diðerlerinin cebinden çýkýyordu. BU SEBEPLE akp nin kötü yönetimi sebebi ile fakirleþtirilen milyonlarca insana yapýlan yardýmlar, diðer çalýþanlardan çýktý. Diðer çalýþanlardan alýnýp, en alt gelir grubundaki on milyonlara daðýtýldý. Hali ile orta kesimde fakirleþti.
Üst gelir grubundan para çýkmaz. Çýkan para hep orta ve alt gelir grubundandýr. Üst gelir grubu güçlüdür, devlete verdiðinin fazlasýný yine devletten öyle yada böyle alýr.
---
Ege sahilinde yerleþiðim, yazlýk deðil.
Turizt durumunu çözemedim, azmý var çokmu.? Bu hafta içinde çözerim. Zaten çoðalmýþ olsalar da, gelen turistin gelir seviyesi eski 10 yýllara göre daha düþük olduðundan, sayý artsada býraktýklarý döviz azalýyor.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer Ýmleri