Mobilden yazdýgým için yazýlar bazen boyle oluyor, afedersiniz, ali cemalin ekonomik söylemlerine katýlýyorum, iyi götürüyor, giriþ, geliþme tamam, fakat sonuç belirtemiyor,
Mobilden yazdýgým için yazýlar bazen boyle oluyor, afedersiniz, ali cemalin ekonomik söylemlerine katýlýyorum, iyi götürüyor, giriþ, geliþme tamam, fakat sonuç belirtemiyor,
Sunu soylemek ýsterým, bir tv programý ýzledým din konulu, ben mehti degilim, velide olamadým, ama temiz helal kazanan bir kulum, bilemezsen ehline sor ayet, ben okurum arastýrým bulamassam, peygambere sorarým, rabbýme dua ederým, eger hakýký býr ýnanansan seviyorsan, sevildiðini gösterirler, katýr yüklü kitap okusan, sevgi olmadýktan sonra olmaz, vakýt namazlarý, camýler bombos, neden? Ýnsanlar neden deist, ateist oluyor, sevgi veremessen, iþi ticarete dökersen, 72 milleti bir tutmassan okumak nicedir, þasýrýyor insanlar nasýl müslüman güzellikler yasar, evet hakýký temiz bir inanan olursan, kimsenin veremeyeceði cevaplarý bulursun, sana muhakkak sevildiðin gösterilir, yeterki samimi ol, severek gel, herkes islammýydý, sadece kýlýçlamý, islam oldular halid bin Velidler niceleri sevgiyle bir damla gözyaþýyla islam oldular, eger sevgiyi anlatamýyorlarsa TV'lerde bosuna islam konusuyorlar, sevmeyen nasýl sevgiyi anlatabikirki , ben üzülüyorum, gercekten, saygý sevgiyle,
Saðol YSFKRM,
Rehab'a ekleme yapmayý düþündüm ama gereksiz bir konu açmýþ olacaðým.
---
Bugün bir haberde bizim derebeylerinin geçen yýl aldýklarý zamlarý gördüm.
Emekli milletvekillerinin 2022 maaþ zamlarý 2.5 kat. Yanlýþ okumadýnýz haber doðruysa maaþlarý geçen sene iki buçuk kat artmýþ.
18.860 TL den, 51.970 TL ye çýkmýþ. Ýþçi memur asgari ücretli geçen yýl ne kadar zam almýþtý.? %80 civarý.
Birde bu çýplak maaþ. Bize söyledikleri. Söylemedikleri tonla ek ödeme vardýr. Birini dün yazmýþtým makam tazminatý. Belediye baþkanlarý 3-10 bin arasý ek alýyorsa bunlar kaç alýyordur.
Ya bu korkunç bir þey, normal bir ülkede bu tür bir þeye kimsenin inanamamasý gerekir. Bana korkunç geliyor. Hani daha aðýr da yazamýyorum ama aklýmdan neler geçiyor neler.
Derebeyleri diyorum ama derebeyi bile bu kadarýný yapamaz çünki orada kalýcý. Ancak kýrk haramiler yapar çünkü talan edip gidiyorlar arkalarýna bakmýyorlar.
Bu yaþam formlarýnýn insan içine çýkamamalarý gerekir.
Haberin linki burada.
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...l-zam-7554799/
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Aslýnda çok gerekli bir konu, iyidir kötüdür bunu söylemiyorum, hangi ana baba çocuðunun deist, ateist veya eþcinsel, terorist vs, olmasýný ister, soru bu, yüzde kaç sayýn palmet, çogunluk bunu istemez, iþte sevgiyi göstermessek, bunlar olusacak, hangimiz eþine sevdiðine yakýn zamanda çiçek aldý, seni seviyorum diye sarýldý, yaþlý, annesine babasýna, mecburiyetten deðilde içten sarýldý.çocuklarýmýzý sýkmayalým ama gevsekte býrakmayalým, kazanmak bir olmak, güzel sevgiyle yaþamak varken, neden kaybedelim, sevebiliriz, güzel bir söz bir olalým diri olalým, eger sevgiyi bulabilirsek her sey o zaman güzel olabilir, bir kedi köpek bile sevgiyi biliyor anlýyor, birbirimizi itip kakmayalým, dinleyelim, saygý gösterelim, anlayýþlý olalým, bir görüþü ben haklýyým illa böyledir diye anlatmayalým, herkesin sorunu nu, sýkýntýsýný dinleyelim tabiki herkesi memnun edemeyiz ama farklýlýklarýmýzla, saygýyla, birbirimize zarar vermeden, sevebiliriz, sevmek zorundayýz yoksa fetolar cýkar, abd çöker, bunlar sen sucusun bucusun demez, hepimize zarar verirler, olmadý mý oldu malesef,
Bu yaþam formlarýnýn insan içine çýkamamalarý gerekir.
malesef bu yaþam formlarý zaten insan içinden çýkýyor...bu insanlar artýk dinle, idiolojiyle, katý hukuk kurallarýyla düzelecek çaðýný geride býraktý...ülkemizde gördükleriniz malesef medeni müreffek ülkelerde de olacak kaçýþ yok..belki büyük savaþlardan kayýplardan sonra yeni bir düzenleme yaparlar...tabii ki düzenlemeyi yapacak kesim belli yönetilecekler belli..dünyanýn yarý nüfusa düþtüðünü düþünün herkes mutlu olur,herkes inançlý olur,herkes kazanýr kimse kimseye düþman olmaz..
bunu yaptýðýnýz ve özendiðiniz o kadar belli ki , bazen arkadaþlarýn þu konuda da bir seyler yaz demesini çok iyi anlýyorum.
buraya yý okuyan forumdaþlar hep bu kalýitede de yazýlar görmek isityor. sayýn rehab'a dostane tavsiyemde bu yüzdendi. kendisine bu yöndeki tavsiyem den dolayý kýrýldýysa , özür dilerim.
sayýn palmet ,ben kýzmadým,aksine sevýndim,hatam varsa söylediðiniz için teþekkür ederim,ben katý kurallarý olan biri deðilim ,bütün sorunlarýn kökeninde ilgisizlik ve sevgi eksikliði olduðunu düþünüyorum.eþcinsellikle ilgili askerde biri vardý,1 90 tamamiyle erkeksi biri ,bir asker þikayet etti bana ,kendisini çektim kenara askerliðinin az kaldýðýný niye böyle yaptýðýný,farklýmý hissettiðini sordum.baba þiddeti görmüþ ve farklý hissetmediðini ama canýnýn böyle istediðini söyledi.dinen affedilmeyeceðini düþündüðünden vazgeçememiþ,tedavi olmasý için yardýmcý oldum ,hapý varmýþ neyse ,lut kýssasýndan,affýnýn da oldugunu
, tevbesi olduðunu söyledim.ilerde aile kurabileceðini anlattým.baþladý aðlamaya ,ben blues dinleyen biriyim. gayet modern olduðumu düþünüyorum.kimseyede þu ol bu ol demiyorum ,ama sevgi dolu bir islam var bunun iyi anlatýlamadýðý kanaatindeyim ,tek tip insan olsunda demiyorum ama sevgi iþte bu anlatýlmalý ,saygýlarýmla
Yer Ýmleri