Ben muhafazakar, dindar bir ailede yetiştim ama babam önceden 60 lı yıllarda işçi Partisi ne gider mitinglere de katılırmış Çetin Altan dan eski halinden bahsederdi , hatta eski arkadaşlarından biri senin baban zorla bizi mitinge götürürdü, şimdi hacı oldu diye babamın yanında nazire yapmıştı.
Benim lisede her iki kesimden iyi arkadaşlarım oldu, solcu sağlam örgütsel mücadele eden de , ülkücünün az biraz okumuş olanı da, bu samimi insanlarla ters düştüğüm noktalarda hiç biri bana kızmadı, ama bunlar kendi içlerinde davalarında tutarlı olan insanlardı . Artık önemli olan insanların kendilerini ne diye ifade ettikleri değil de ne oldukları olduğunu anladım aslında iki çeşit insan var bir inanmaya meyilli biri inanmamaya,.
İnanmaya meyilli insan ırk üstünlüğüne din gibi
bağlanabilir, veya eşitlik için sosyalizme bir din gibi bağlanabilir veya bir dine islam, Hristiyan lık bağlanabilir bunlar tutarlı olurlar yanlış yapmamaya çalışırlar farklı görünseler de birbirine benzerler.
İnanmamaya meyilli insanlar hiç bir görüşe tam olarak bağlanmaz fazlasıyla realist ve paracı olurlar, onlar için ilk etapta para, güç, statü gelir ama bunu hiç ifade etmezler, solcu da olsalar, dinci de olsalar fark etmez kaygan zeminde dirler, çıkarsız kesik parmağa işemek istemezler.
Çoğu kere böyle olduklarını bile fark etmeden böyle olurlar.
Ben yetişme tarzımdan çok pişmanım zira insan çevresini açık fikirle tanımalı babası da ona bunları doğru anlatabilmeli dindar iyidir dersen hayata 5-0 yenik başlarsın veya tersi . Bu yüzden insan ateyistten de, dindardan da, komünist ten de aynı kazığı yiyebilir.
Şimdi lafa değil icraata bakıyorum ama yalan da söyleyemem dindarım diyenden daha fazla korkuyorum, bu topraklarda insanlara çok zulüm de yapmışlar haklı çıksrmasa da o yüzden acımasızlık ve iki yüzlülük çok yaygınlaşmış hayatta kalma şartı gibi kabul görmüş. Varvar Ali Paşa isyanı ve ibriş paşa hikayesi de bize Osmanlı yı ve idarenin nasılını anlatıyor. Osmanlıya bu kadar gıcık gideceğimi gençken asla tahmin edemezdim. Bir iki padişah ve idareci dışında neredeyse hepsine fena takmış durumdayım. Konuyu dağıtmayayım , the end.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri