Þunu belirtmem gerekiyor.

2 Yukarýdaki yazýda darbe ile veya ölümle liderleri deðiþen ülkelere benzedik derken darbe yapýn demiyorum. Karþý taraftan at gözlüðü ile bakýnca o anlam çýkabilir.

Afrika ülkelerindeki darbeleri ülkenin yerli halký karar verip yapmaz. Dünyadaki güçlü ülkeler yaparlar. Afrikada en çok yapanlar fransa, amerika ve ingiltere dir.

Bizde de darbe olursa biz yapmayýz, yapanlarýn arkasýnda ya amerika vardýr yada amerika. Bizi amerika rezerve ettiðinden diðer ülkeler son 80 yýldýr amerikadan izin almadan bize ellemezler.

Güçlü ülkeler darbeyi neden yaparlar.?

amerika o ülkenin baþýndakinden çýkar saðlayamýyordur darbe ile deðiþtirir.

Slav ülkesi Ukrayna'da, yine slav ülkesi Rusya nýn yanýnda yer alan bir adam seçilince, amerika 2014 de darbe yaptý, kendi köpeðini baþa geçirdi. Rusya da kendi Slav halkýndan olan ve çok iç içe olduklarý sýnýrýndaki Ukrayna abd eline geçince, mecbur kaldý bunu yapmaya. Ruslar Darbe yapma konusunda uzman deðiller, darbeye darbe ile karþýlýk veremeyince savaþmayý tercih ettiler. Çok detay bilmiyorum ama þu anki savaþ KABACA bu sebeple. Epey önce tüm hikayeyi okumuþtum, aklýmda bu kadarý kalmýþ. Umarým hatalý hatýrlamamýþýmdýr.