Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 844/853 ÝlkÝlk ... 344744794834842843844845846 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,745 - 6,752 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dünyada çok ilginç olaylar oluyor. baddog buralarda deðilse yazayým diyorum Aslýnda yazmasam daha iyi, üretim için harcayacaðým saatler bu tür yazýlarý yazmak için geçiyor.

Bu tür yazýlarda bir üretim ama kapanan forumlara bakýn, yazýlanlar uçup gidiyor. Hem biliyorum hem yazýyorum salakmýyým.? Valla benim soyum böyle. Durmadan yazarýz anlatýrýz. Babamýn daktilosu vardý durmadan yazardý. Annem 90'ý geçeli çok oldu hâlâ her gün saatlerce günlük gazete okur. Dedelerim Atalarým da yazarmýþ. Binlerce yýldýr yazýp anlatýyoruz. Yani benim kurtuluþum yokmuþ, kader doðarken belli olmuþ.

En üzücü yan, yazdýklarýnýzýn iþe yaramadýðýný görünce oluyor. Mesela gerçek hayattan 500 örnekle bir þeyler anlatmýþsýnýz, arka planý vermiþsiniz. Sonra okuyanlar o yazdýklarýnýza katýlmýyorum ama diðer yazdýklarýnýz iyi gibi duruyor deyince insan umutsuzluða kapýlýyor. Yinede yazmaya devam ediyorum dedim ya doðarken kaderim belliymiþ.

Al iþte bu tür boþ yazýlarla zaman geçiyor. Yazmak için girdiðim þeyi yazýp çýksam o kadar vakir geçmeyecek. Yazacaðým þeyide unuttum iyimi.? Biraz düþüneyim.

hamas israilimi yazacaktým.? Bizde bazýlarý israil'i bazýlarý hamas'ý destekliyor. Gericiler hamasýn yanýnda batý medyasý tarafýndan eðitilmiþler ise israil'in. Aslýnda iki tarafýn arkasýndada amerika var. Bizdeki gericiler ingiliz-amerikan üretimi. Yani amerikanýn eðittiði iki taraf, ikiside karþý uçta ve birbirlerinden nefret ediyorlar. Tabi sadece sürü kýsmý, liderler amerikadan emir ve para aldýklarýný biliyorlar. Sürüye dönüþtürülenler hiç bir þey bilmeden bir þeylerden nefret ediyorlar. Hangi yönde eðitildi ise o yönü eleþtirince yazdýðým o kýsma katýlmýyor. Gerçeði gösteremiyorum. Eðitildiði þeye onay olan yazýlarýmý ise beðeniyorlar.

Bunu yazmayacaktým.

Dünya nükleer savaþý yeni atýlan adýmlarla yaklaþýyor. Bunu yazýncada baddog kýzýyor biraz heves kaçtý. Ukrayna-Rusya 2 kardeþ savaþtýrýlýyor. Bu savaþta ingiltere ve amerika ve baðlý ülkeler sadece silah ve eðitim desteði saðlarlarken, artýk direk savaþa dahil olmaya baþladýlar. Ufaktan ufaktan girdiler.

Bunu da yazmayacaktým.

Hay allah yaw aklýma gelmedi. Mutlaka okuduðum bir habere iliþkin yazacaktým ama neydi.? Girizgahý uzun tutmayacaktým.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-10-2023 saat: 12:19.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yoksa kripto paralarmýydý yaw.?

Dünyada kripto paralarýn arkasýndaki þirketler onlarca milyar dolar deðerine ulaþmýþ. Belki yüzlerce milyar dolardýr.

Bir tanesi borsaya girmiþ, derken batmýþ. Deðeri 40 milyar dolarmýþ.

Ýþte ibrani kökenli yahudilerin iþine öyle geldiði için yarattýðý piyasa dünyasý bu. Yahudi demeseydim iyiydi, yahudileri kötü görmeyenler okumayý burada kesecek. Her neyse kimse okumasýn.

40 milyar dolar þirket deðeri. O þirketin sahip ve yöneticileri altlarýnda özel uçak ve yatlarla dünyada dolaþýrlarken, tutuklanmýþlar.

Kuralmýz neydi "üretmeden kazanýlan paralar baþkalarýnýn cebinden çýkar."

Buradaki kilit kelime üretim.

Aðaç dikersin üretimdir. Aðacý eker sular gübrelersin üretim. O aðacýn elmalarýný toplar satarsýn. Kazandýðýn paranýn arkasýnda üretim vardýr. Bir aðaç diktin, baktýn iþledin. Elmalarý topladýn, satýþ yerine götürüp sattýn. Emek ve maliyet var. Karþýlýðýnda bir deðer var. Deðer elmanýn insanlar tarafýndan besin olarak tüketilmesidir. Ýþe yarar bir þey ürettin, deðer yarattýn.

O deðerin ifadesi ise para ile olur.

Para üretimin karþýlýðýdýr. Ne kadar üretmiþsen, o kadar paran olmalýdýr.

Ürettiðinden az kazanýyorsan soyuluyorsundur. Ürettiðinden fazla kazanýyorsan soyan taraftasýndýr.

Ürettiðinden daha fazla kazanýp kazanmadýðýný nerden anlayacaksýn. Bunun fizik kanunu gibi ölçüsü varmý.? Yok. Orasý gri bölge. Ancak çok abartýlý olursa kolayca anlayabiliyorsun.

Mesela bir öðretmen þu an Türkiye'de sadece karnýný doyuruyor ve az bir sosyal hayatla idare etmeye çalýþýyor. Ayný iþi Almanya da yapan öðretmen ise, hem rahat yaþýyor hem de eðer istiyorsa 5 yýl sonra altýna lüks bir araba çekebiliyor. Bu kadar fark olmamalý.

Mesela kripto para. Sýfýr üretim ama süper lüks yatlarla geziyorlar. Kripto paranýn arkasýnda üretim yok. Üretilen bir deðer yok. Elma üretip satmadýn. Ama zengin oldun.

Talep vardý sattým diyebilirsin. Mars'ýn arazilerini satan, Cennet de iyi yer satanlar var. Talep olunca sattým diyebilirsin. Orasý baþka konu. Kriptoya talep vardý sattým dedin ama kriptoyu sen yarattýn ve devletler izin verdi. Yani topluca bir suç var.

Konuyu daðýtmayayým.

Kripto çýktý, medyadaki abartýlý reklamlarla yayýldý. O medya kripto para reklamlarýndan çok kazandý ve yayýnlamaya devam etti. Devletler seyretti.

Benim aklýma bir salise bile kripto para almak gelmedi çünkü arkasý boþ. Temsil ettiði bir þey yok. Alýrsam tamamen kumar ve þansýna baðlý. Garanti kazanç ancak kripto parayý kontrol edenlerde var.

Ha yazacaðým þey aklýma geldi yaw.

Ýnsan doðasý ve kripto para olayý.

Yani çok zor emeklerle kazandýðý parayý insan nasýl gidipte ne olduðunu bilmediði kripto paraya yatýrýr.?

Buradan sonra herkese hayvan diyeceðim ona göre. Ýsterseniz okumayý kesin.

Sanýrým insan doðasýnýn vahþiliði ile alakalý. Neticede hayvanýz. Maymun gruplarýndan evrilmeyiz.

Fazla detaya girmeyeyim, detaya girince hakaret olarak algýlanýyor. Kestirmeden gideyim.

Vahþi bir hayvan kaçaný av olarak görür. kaçmazsan iki saat düþünür "yaw bu kaçmadýðýna göre av deðil. kaçsa kovalayýp yiyeceðim, ama kaçmýyor. Naaapsam. Dönüp gitsemmi.? Ya o arada kaçmaya baþlarsa.? Biraz dahamý beklesem."

Þu ara moda olan videolarda görmüþsünüzdür. çaðdaþ bazý hayvanat bahçelerinde aslanlar kaplanlar kalýn camlarýn arkasýnda. Koca kaplan 30 mt. uzakta. Çocuk camýn dibinden kaplana bakýyor. Çocuk arkasýný dönünca kaplan birden ataða geçip saldýrýyor, cama çarpýyor.

Çocuk arkasýný dönmese kaplan saldýrmýyor. Arkasýný dönünce kaplanýn iç güdüleri depreþip kovalama moduna geçiyor. Belgesellerde tonla bu tür görüntü var. Ayý, aslan, kaplan vb. görünce kaçmayýn diyorlar.

Ýnsan da hayvandýr. Ayný doða bizdede var. Bir senet veya dolar veya kripto para fiyatý yükselmeye baþlayýnca, orada kaçan bir þey görüyoruz. Beyin gidiyor, içgüdüler devreye giriyor. Kaçan þeyden baþka hiç bir þey görememeye baþlýyoruz ve bir yerde üzerine atlýyoruz. Sonra beyin rahatlýyor. tamamen iç güdüsel bir vaka.

.
    @NeAcaipDunya

3. sevgili alicemal...iyiki yazacaklarýný hatýrlýyorsun...rica etsem araþtýrýrmýsýn bizim gibi cahil olupta insanlarý mutlu olan bir ülke varmý??ben olacaðýný tahmin ediyorum..

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by maltepe Yazýyý Oku
    sevgili alicemal...iyiki yazacaklarýný hatýrlýyorsun...rica etsem araþtýrýrmýsýn bizim gibi cahil olupta insanlarý mutlu olan bir ülke varmý??ben olacaðýný tahmin ediyorum..

Ülke mutluluk araþtýrmalarý yapýlýyor da, gerçek sonuçlar çýktýðýný sanmam. Ýnsanlar eðer cevap basitse ama soruyu soran resmi kurumsa, resmi kurumun hoþuna gidecek þeyleri söylüyorlar. Eðitim seviyesi düþtükçe, bunu yapan sayýsý artýyor. Hali ile anket sonucu doðru olmaz.

Mutluluk gibi soyut bir kavramýda birilerine sorarsan, eðitimlide olsa cevabý zor oluyor.

Ülkeden baðýmsýz olarak cahilin mutluluðunu ele alýrsak, ne kadar cahilsen o kadar mutlu oluyorsun.

Bundan cahiller çok mutludur sonucu çýkarmayalým. Eðitimli+çok bilenlere göre daha mutlular diyelim.

Örnek patlatayým.

Köyün dýþýnda hiç bir yeri bilmiyorsun, seni aldýlar Londra'nýn karanlýk bir caddesine gece koydular. Mutlu mutlu gezersin. Çünkü ne büyük þehri bilirsin, ne uyuþturucu nedir, kullananlar nasýldýr bilirsin, ne Londra sokaklarýndaki gece tehlikelerini bilirsin, ýrkýn farklý ise o ýrka oralarda nasýl davranýyorlar bilmezsin, gece Londra soðukmudur sýcakmýdýr bilmezsin, otomobil görmemiþsin otomobillerden sakýnmaz, trafik kurallarýný bilmeden caddelerde gezersin filan.

Hali ile hiç bir þey bilmediðinden mutlu olursun. Gördüðün her þey yeni olduðundan gülümser sevinirsin. Baþýnada bir þey gelene kadar mutlu mesut yaþarsýn.

Mesela Londra'ya hiç gitmedim ama o kadar çok þey okuyup dinledimki, beni gece oraya býrak sabaha kadar diken üzerinde olur yerimden kýpýrdayamam. Tamamen mutsuz olarak sabahlarým. Londra yerine Detroit e býrakýlsam benim için kâbus olurdu herhalde. Brezilya, Rio de jenario ya gece yan mahallede bir sokaða býrakacaðýz deseler, direk "gerek yok beni öldürün" derdim.

Bakýn geri kalmýþ ilkel dediðiniz Kuzey ve Orta Asya ülkeleri(belki Çeçenistan hariç, orada Amerika çok aktif, rezil etmiþlerdir ülkeyi) ne býrakacaðýz deseler, insana dair hiç bir korkum endiþem olmaz. Amerika-Ýngiltere'mi daha ilkel vahþi yoksa lüks görmediðiniz için ilkel vahþi sandýðýnýz Kuzey-Orta Asya ülkelerimi.?

Filan fýstýk yaw. Aslýnda bu konuda nehir örneði verirdim ama bu kez Londrayý kullandým.

Pek iyi bir yazý olmadý. Aklým baþka yerde o sebeple odaklanamadým.
    @NeAcaipDunya

5. ''Kripto çýktý, medyadaki abartýlý reklamlarla yayýldý. O medya kripto para reklamlarýndan çok kazandý ve yayýnlamaya devam etti. Devletler seyretti.''
    Kriptolar konusunda devletlerin seyrettiði yorumunuza katýlmýyorum.
    Kirli savaþlarý finanse etmek için önceki gün silah kaçakçýlýðýný,dün uyþturucuyu kullandýlar.Bu gün ve yarýn kripto parayý kullanacaklar.Öbür günü bilmiyorum.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    ''Kripto çýktý, medyadaki abartýlý reklamlarla yayýldý. O medya kripto para reklamlarýndan çok kazandý ve yayýnlamaya devam etti. Devletler seyretti.''
    Kriptolar konusunda devletlerin seyrettiði yorumunuza katýlmýyorum.
    Kirli savaþlarý finanse etmek için önceki gün silah kaçakçýlýðýný,dün uyþturucuyu kullandýlar.Bu gün ve yarýn kripto parayý kullanacaklar.Öbür günü bilmiyorum.
    Katýlýrsan darýlýrým. Þaka yaw.

Ýkimizde kriptodan bahsettik ama farklý konularý anlattýk. Elma ile armudu kýyaslayýp katýlmýyorum demiþsin hs.

Ben býçaðýn malzemesi neden üretilir, ne kadar emek sarfedilir, kim üretir gibi temel konularýný anlatmýþtým, sen "o býçakla adam doðruyorlar haberin varmý" demiþsin. Evet ikimizde býçaðý anlattýk ama konular farklý.

Yoksa kripto yatýrýmýn mý var veya vardý.?

Borsa forumunda yazýnca doðal olarak yazdýklarým piyasa oyuncularý tarafýndan K/Z F/K odaklý deðerlendiriliyor. Bir ara Migros da benzerini yaþamýþtým.
    @NeAcaipDunya

7. Evet ...
    Akademik eðitimim yok . Dünya dönüyor.haliyle baktýðýmýz yerlerde farklý oluyor.Ýktisatýn en temel kuralý olan üretim ve katma deðerden bahsettiðinizi anladým. Býçaðý av da kulanýnca nimet,cephede kullanýnca ganimet,mahalle arasý kavgada kullanýnca cinayet oluyor.Yanýlýyormuyum.?

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hs37 Yazýyý Oku
    Evet ...
    Akademik eðitimim yok . Dünya dönüyor.haliyle baktýðýmýz yerlerde farklý oluyor.Ýktisatýn en temel kuralý olan üretim ve katma deðerden bahsettiðinizi anladým. Býçaðý av da kulanýnca nimet,cephede kullanýnca ganimet,mahalle arasý kavgada kullanýnca cinayet oluyor. Yanýlýyormuyum.?
    Yanýlmýyorsun.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 844/853 ÝlkÝlk ... 344744794834842843844845846 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •