baddog dünyaya da benim 2005 de yazdýklarým yayýlmýþtýr.

Ýnternette dil sorunu kalmadýðý için dünyaya çok hýzlý yayýlýyor. Bir kaç gün desem bence yalan olmaz.
Aslýnda bunu biri daha yazmýþtý. Bana en son kýzýp giden kimdi? Oda dünya savaþý çýkaracaklar diye yazmýþtý. Bu tür aykýrý bir görüþü ancak yarý deli arýza biri becerebilir. Büyük ihtimalle benden yayýldý, okuyanlar aldýklarý yeri unutup kendi fikirleri sanmaya baþladýlar. bana öyle geliyor.
Benim bir köylü komþu var, adama "yarýn yaðmur yaðacak" diyorum, konu konuyu açýyor 10 dakika sonra bana "yarýn yaðmur yaðacakmýþ" diyor. Bende alýþtýðým için ses çýkarmamaya baþladým.
Neyse þaka bir yana tabiki MESLEÐÝ BUNU DÜÞÜNMEK OLAN batýlý devlet ilgili servisleri bunu çok önce görmüþlerdir. Belki geri dönüþ olmadýðýný pek gören olmamýþtýr.
---
TR ile ilgili 2 öngörümde aklýma geldi.
"Rekabetçi kur lazým" dendiði dönem TR de USD 20 TL olsa, yine ithalat ihracatýn çok üzerinde olur demiþtim. O zaman 20 TL çok büyük paraydý ve korkmadan yazmýþtým. 29 TL oldu hala ithalat ihracatýn çok üzerinde. Yavaþ yavaþ alýþtýra alýþtýrada çýkmadý. Küt diye çýktý. Bir kaç yýl devletler için bir kaç saat anlamýna gelir.
Türkiyenin her yerinden petrol-gaz fýþkýrsa, Türk halký gazý yine pahalý alýr. Petrol ve gazdan elde edilen gelir üst tarafta birileri tarafýndan paylaþýlýr demiþtim. Buyrun delili, Karadenizden çýkan gaz daha evlere girmeden birilerine satmak amaçlý ihaleye çýkmýþ.
En en önemlisi, "Türkiye nin tek sorunu var, oda siyasetçilerin hýrsýzlýðý" dedim. "Geri kalan her sorunun kaynaðý bu." Bunu fýrsat buldukça yazýp, depremde yýkýlmayan ilçe gibi gerçek örnek gördüðümde de hatýrlatýyorum.
Yer Ýmleri