Ülkenin kurtulması için çözümler önem sırasına göre:

1.Rüşvet alan, adam kayıran, işinin ehli olmayan, vatanı ve milletinden çok kendini düşünen siyasetçiler teşhir edilmeli ve liyakat sahibi olmayanlar kovulmalıdır.
2.Her alanda hızlı ve doğru adalet mekanizması işletilmelidir. Yakalayan, ceza kesen polis, savcı, hakim vb korkmamalıdır.
3.İnsanlar çıkarlarını korumak için bir araya gelebilmelidir. Tek tek değil topluca üretime katılma ve hareket etme olgunluğuna ulaşmalıdır.
4.Bütün eğitim sistemi doğmatik düşüncelerden temizlenmeli, üretime yönelik, aklı çalıştıran, sorgulayan eleştirel düşünce tipi öğretilmelidir.
5.Ülkenin hedefleri en acil sorunlardan başlayarak güncellenmeli çözümler planlanarak uygulanmalıdır.
6.Zengin fakir gelir uçurumu azaltılmalı, yap-sat ile değil üreterek zenginleşme özendirilmeli, Yerli üretim ve tüketim özendirilmeli, israf kesinlikle önlenmelidir.
7.Borç almadan önce 50 kere düşünülmelidir.
8.Çevreye, hayvana, insana zararlı kişiler en ağır cezalarla doğa dostu işler için çalıştırılmalıdır.
9.Borsanın hele viopun kısa yoldan zengin olma yeri değil, kısa yoldan para kaybetme yeri olduğu ta ilkokuldan belletilmelidir.

Uzar gider...anlayana