Sn Tengri Han,
Tahminim 425 bips
Ekler misiniz lütfen?
Sn Tengri Han,
Tahminim 425 bips
Ekler misiniz lütfen?
Ayrýca Bloomberght'deki yorumcularýn da üzerinde konuþtuðu bir ihtimali de hayretle dinledim. Diyorlar ki merkezin sözlü bir yönlendirmesi dahi dövizi 6.68TL'den, 6.34TL'ye çekti, merkezin sözlü yönlendirmesi bu denli güçlüyken faiz artýþýna ne gerek var?
Yahu arkadaþ merkez sözlü açýklamasýnda ne dedi de döviz aþaðý salýnmaya baþladý. Sözlü açýklamasýnda açýk açýk fiyat istikrarý bozuldu faiz arttýracaðým dediði için dolar aþaðý geliyor. Yani sözlü açýklamasýnda belirttiði artýþý yapmaz ise o sözün ve sonuçlarýnýn bir deðeri olur mu?. Sýkýþmýþ yay gibi terse tepiverir, eski zirvenin de üstüne fýrlayacak þekilde.
Ben faiz arttýrmayacak diyenlerin yukarýdaki sözlü yönlendirmeyi ve baðlayýcýlýðýný olduðu gibi anladýklarýný ama buna raðmen merkez bankasýnýn piyasayý yanýltýcý bir tutum sergileme ihtimalinin olmasýndan dolayý bu yönde karar verdiklerini düþünüyorum.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
...sabah erken saatlerde .Blombergde prf.Burak Arzova MB nin artýrdýðý faizin iþe yaramasý için,piyasanýn önünde faiz arttýrmasý gerekir dedi..yani ...en az 800 olmasý gerekiyormuþ...!!!
.......sizce MB 800 artýrýrmý..??? demekki 800 ün altý beklentiyi karþýlamayacak anlamý çýkýyoyor..!!!
........sonuç; haydi çocuklar aþýyaaa...!!!
400 puan ve üzeri artýþ ve ilave olarak ekim ayýnda papazýn serbest býrakýlmasý ile Ekim sonu 5,70 olarak düþünüyorum.Tabiki kendi düþüncelerimdir. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Selamlar
Tahminim 250 puan artýþ yönünde, tamamen iþkembe-i kübradan.
Hiçbir finansal okuryazarlýðým olmadýðý gibi, buda ikinci mesajým bu forumda.
O yüzden forumun en acemisi benim sanýrým.
Yani kýsacasý ytd.
Ve tabiki listeye eklemenizi rica edeceðim![]()
Sözlü yönlendirme olmalýdýr bu çok önemli bence ama merkez bankasý çýkýp dediðiniz gibi bozulma var toplantýda gereken yapýlacaktýr der ve faiz arttýrmazsa ozaman bu sözlü yönlendirme olmaz açýkça piyasayý yanýltan bir hareket olurki merkez bankasý boyle birþeye alet olmaz .
Bu ay gelecek enflasyon verisi ile 20’nin üzerine çýkacak bir enflasyon, Fed’in faiz artýþý yapacaðý , bunun dýþýnda 2 yýllýk faiz %25 ve kredi ortalama faizleri %30 olmuþken merkez faiz burada dursun diyemez . Bazý Küçük yatýrýmcý ve ekonomi dýþýndaki insanlar faiz artmasýn diyebilir ama merkez bankasý bu faizin artmak zorunda olduðunu biliyor ve gereðini yapacaktýr .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Þimdi yaþadýðýmýz kriz o borcun ödenmesi krizidir.!!
466 milyar dolar+ cari açýk
Üç kaðýt ekonomisi iflas bayraðýný çekmiþtir.!!
Orta Vadeli program.!!
Atmasyondan öte gitmeyecek.!!
Çember daralýyor.!!!
FED in kýlýcý damadýn boynunda.!!!
Merkez bankasý zurnanýn son deligi.!!
Hiperpower enflasyon
Hiperpower stagflasyon.!!
Binlerce batan iþyerleri.!!
Ýçi boþaltýlmýþ Bankalar.!!’
Milyonlarca yeni iþsizler ordusu.!!
Milyonlarca icralarda yeni haciz dosyalarý.!!
Milyonlarca elde patlayan Çekler senetler.!!
Kaos tüm HIZIYLA otobanda.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri