Þu düðün dernek iþleri bana þu tarihi olayý anýmsattý,
``Ekmek bulamýyorlarsa pasta yesinler`` , 1789 yýlýydý ve Fransýz Devrimi tüm hýzýyla cereyan etmekteydi. Paristeki yoksullar ayaklandýlar çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sýrada Kraliçe Marie Antoinette ``ekmek bulamayanlar pasta yesin`` þeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attý.
Dolar çýkmýþ 7 lere zam furyasý almýþ baþýný gidiyor bu ortamda böyle düðün dernek, sonra tasarrufunu korumak amacýyla üstelik onlarýnki gibi HARAM olmayan parasýyla Dolar alan gariban bizler `vatan haini ` öylemi ! Bir daha buraya gelip bunu diyenin taa ! amk haberi olsun.
abi hic sorma
o tehlikeden son anda kurtuldum. Verilmis sadakam varmis. Yurtdisinda yasayinca psikolojik olarak hep TR de bir evim olsun istiyorsun
bir de kadinlarin ozelliklede annelerin ev ama konusunda tabulari var. Yillarca annemin ev al ev al herkesin evi var senin yok demesini hatirliyorum ama hic almadim. Butun param SP500 index fonunda baya iyi kazandirdi
Ama miras kalan gayrimenkuller kira gelirleri su anda bes para etmez durumda. Satamadim cunku zamanim olmadi. Elimde patladi butun o arsalar falan
Bankacýlýk endeksi, yabancý çatur çutur satýyor. Bu bir gösterge olamaz diyebilirsiniz onun için son altý ayda baþýma geleni anlatayým.
Elimde TSKB vardý, nisan mayýs gibi yabancýlar sürekli satýyorlardý habire, yahu diyorum tskb bireysele kredi vermiyor, batýk kredi oraný %0,2 yani binde iki. Kredi verdikleri saðlam sanayi, enerji ya da büyük þirketler. Ama durmadý daha da düþünce zararýna stop yapýp hisseyi sattým.
Sonra 6 aylýk bilanço bir geldi batýk oraný %1.9'a çýkmýþ. yani neredeyse 10 katýna çýkmýþ. 6 aylýkta daha piyasalara kur þoku falan yansýmamýþtý, þimdi bu oran nerelere gidecek.. Bunu yabancý nasýl bildi de o zaman alýcý buldukça fiyata bakmadan sattý... Kur o zaman sakindi.
ÝþC geri alým açýkladý ama ne kadar alýrsa o kadar satýyor yabancý. Ya bu satanlarýn öngörüleri yanlýþ çýkacak ya da tskb'de olduðu gibi 9 aylýkta ve yýl sonunda aktif kalitesi sert düþecek.
Bloomberg neredeyse sýfýr muhalif çýkartýyor ekranlara
Sadi Hoca dýþýnda muhalif kalmadý...
Alayý Reisin adamý...
Ama bunlar farklý görüþlere gözlerini/kulaklarýný kapadýkça "Dolar da Yükseliþ Kaçýnýlmaz"
Yandaþlarla bu iþ çözülseydi 16-17 yýldýr çözerlerdi zaten...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri