Yakýþýr yakýþýr.Siz kesin çocukken haritaya bakýp bakýp onu da hayal etmiþsinizdir.Sizin önünüze harita koymamak lazýmmýþ,coðrafyacýlar haritayý böyle herkesin kullanýmýna açýnca kanal istanbul falan geliyor akla ,hocalar ne bilsin baþka þeyler anlatmak istiyorlar onlar tabi.Neyse allahtan baþkan falan olma niyetiniz yok,þükür.
Ciner Medya `küçülüyor`: Ýki kiþiden biri iþten çýkarýlacak bazý yazarlar gönderilecek
Dolarda yaþanan artýþtan medya sektörü de büyük yara aldý. Ciner Medya'ya ait Habertürk Gazetesi bir süre önce basýlý yayýna son vererek dijitalleþme kararý almýþtý.
Gazete yayýnlarýna internet sitesi üzerinden devam etti. Basýlý yayýna son verilmesinin ardýndan çalýþanlarýn büyük kýsmýyla da yollar ayrýlmýþtý. 200`den fazla çalýþan iþten çýkarýlmýþtý.
Medya Radar`da yer alan habere göre Ciner Medya`da köþe yazarlarýyla da yollar ayrýlacak. Haberde yer alan bilgilere göre kurumun ünlü köþe yazarlarýnýn iþ akitlerinin fesih edilmesi gündemde.
Haberde ekonomik olarak zor durumda bulunan Ciner Grubu`nun tekrar küçülmeye gideceði ve Show TV, Bloomberg TV ve Habertürk TV`de de ciddi bir tenkisat olacaðý ifade ediliyor. Yeni tenkisatta Ciner Medya yarý oranda küçülmeye gidecek. Bu da her iki kiþiden birinin iþini kaybedeceði anlamýna geliyor.
Köþe yazarlarý da küçülme planlarýna dahil edilmiþ durumda. Haberde bazý köþe yazarlarýnýn iþ akitlerinin feshedileceði ve maliyetleri nedeniyle bazýlarýyla yollarýn ayrýlacaðý ifade ediliyor.
Geri kalan isimlerden ise telif karþýlýðý yazmalarý isteneceði belirtiliyor.
Vah vah diyemeyeceðim bir yalaka ve yandaþýn batmasýna üzülecek halim yok Bloomberg TV de bir an önce kapanýrsa yatýrýmcýya olumlu etkisi olacak yatýrýmlarýnda daha doðru kararlar alacaktýr diye düþünüyorum. Yalaka IÞIK ÖKTE gibiler millete 4.80 den Dolar bozdurup banka hisselerine sokamayacak.
Bence bloomberg devam eder.Zaten iktidarýn aleyhine bir yayýný yok ki.Benim sevdiðim adamlar misal kaan sarýaydýna zaten boykot var,ercan uysalý iþten attýlar,erkin þahinözü falan zaten yýlda bir kez yayýna ya çaðýrýrlar ya çaðýrmazlar,unuttuklarým da olabilir.Yani dümdük doðrularý söyleyeni hemen þutluyorlar.Bir tek sadi hocaya dokunmuyorlar,o tamam bak doðrularý söylüyor.Adam çok sevimli sempatik reytingi yüksek diye mi þutlamýyorlar bilemedim.Bir de öðlen programý bile verdiler ailenizin ekonomisi falan diye.Onu bilemedim bak þimdi))))))))))
Medya inþaat bankacýlýk ne varsa Herkes küçülecek...Ýster yalaka ister muhalif hiç fark etmez....
Uður Gürses yanýtladý: Merkez neden endiþelendi?
13 Aðustos`la baþlayan rezerv azalýþý devam ediyor ki buna Merkez Bankasý`nýn döviz ve altýn zorunlu karþýlýklarý serbest býrakma kararý ile de bilinçli olarak yol verildi.
6 Aðustos-24 Aðustos arasýnda; 7.8 milyar dolar döviz rezervi, 2.3 milyar dolar (50 ton) altýn rezervi azalýþý ile toplam 10.2 milyar dolar rezerv azalýþý oldu.
Bayram tatili bitip de piyasalar açýlýdýðýnda rezerv kaybýnýn devam ettiði görülüyor.
2 günde; 27 ve 28 Aðustos günlerinde kabaca 5.2 milyar dolarlýk rezerv kaybý olmuþ.
3 Aðustos`ta 102.9 milyar dolar olan döviz ve altýn rezerv toplamý, 28 Aðustos günü kabaca toplam 88 milyar dolara gerilediðini hesaplýyorum.
Ankara`dakiler TL`yi savunmak ve faizleri artýrmak yerine rezerv kaybýna razý olmuþ görünse de bu durum sürdürülebilir deðil.
Kasým ayýndan bu yana Merkez Bankasý rezervlerinin yüzde 25`ini kaybetti.
Seçim kararý alýndýðýndan bu yana ise yüzde 22`sini.
Tek baþýna rezerv kaybý bile TL`nin deðer kaybý için bir ``stigma`` halini alabilir.
``Dýþ güçler``, ``ekonomik savaþ`` bahanesini býrakýp TL`yi savunmak için çok geç olmadan adým atýlmalý...
https://t24.com.tr/haber/ugur-gurses...selendi,688648
Kýsaca Merkez 13 Eylül`e kadar yada 13 Eylülde baba faiz artýþý yaptý yaptý yapmadý o saatten sonra hala Tl de kalacaðým ben diyen mevduatçý süzme salaktýr.
Küçülmekle kalmayacak olay sn heval.Çok iflas eden olur yakýnda ,duyarýz hep beraber.2milyon 150 bin kiþi inþaat sektöründe çalýþýyormuþ.Sade nisan mayýs ayýnda 150 bin kiþi iþsiz kalmýþ inþaat sektöründe.Bu gidiþle sadece inþaat sektöründen 6 ay içinde bir 500 bin kiþi eklenir iþsizler kervanýna.Durum maalesef çok tatsýz.
Yer Ýmleri