08-05-2018, 15:53 #5542 izmirli_hoca izmirli_hoca
Duhul
Feb 2017
Gönderi
459
Valla ben, siyasetçi olsam, þöyle derdim.
Kanada mercimeði yiyeceðine, Kore telefonu kullanacaðýna, Arjantin öküzünü yiyeceðine biraz aç kal ve baðýr.
Kimse açlýktan ölmez, en kötüsünden, altý ayda , kendi yetiþtirdiðini yersin.
500 koyun güden çobanýn maaþýný da 5000 lira yapardým en helalinden topladýðým vergilerden vererek..
Mecburi eðitim süresini ni tamamlamayan her her vatandaþa, eksik süresi kadar mecburi hizmet koyar, devlet
üretme çifliklerinde ve fabrikalarýnda çalýþmayý þart koþardým. BEN ASLA BÝR KOMÝNÝST FALAN DA DEÐÝLÝM.
Ama bu vatandaþ çok þýmardý.
Vatanseverlik de böyle olur.
8-05-2018, 15:19 #5538 izmirli_hoca izmirli_hoca
Duhul
Feb 2017
Gönderi
459
Baþýmýz ciddi dertte.
Þu ülkeyi bir düþünün... 4 tane aday var ve topluma vermeyi taahhüt ettiklerine bakýn.
Biri 1000 er lira, öteki 500 er lira, daha öteki tüm kredi kart borçlarýný , daha öteki de her ay 500 lira verecekmiþ.
Sanki, her birinin babasýný çiftliði var, bankalarda kendilerine ait milyarlarý var..
Ve baþýmýz daha daha büyük dertte..
bunlara inanan ve de bunlara "höt lan kimin parasýný kime veriyon" demeyen bir toplumumuz var.
Yazýk.....
01-04-2018, 10:51 #1270 izmirli_hoca izmirli_hoca
Duhul
Feb 2017
Gönderi
459
Çok güçlü bir el dolara yön veriyor doðru zaten birtek o el dolara yön verebilir adýda Federal Reserve. Býrakýn bu saçma sapan komplo teorilerini. Yok
faiz lobisi, üst akýl, güçlü el, vs.
TL deðer kaybediyorsa da mevcut iktidar yüzünden kaybediyor, herþey ayan beyan ortada.
Söylediðimizin tekrarý bu , TCMB sý kendi imkanýnda olaný yapýyor. Dolarý yükseltemediðinden TL yi düþürüyor.
Burada timsah gözyaþlarýný (hamasi hisleri) býrakmakta yarar var. Kiþisel bir olay deðil ki bu.
Eðer, mercimek, nohut, hayvan yemi, canlý hayvan, buðday, þeker vs . bile dýþarda daha ucuz ise tek bir þey
demektir. Üreticin motive edilemiyor, fiyatlar göreceli olarak artmalý. (Ýthalat zorlaþmalý)
Sýcak paranýn (Faizin) ülkeyi ne hale getirdiðini, 75 -2008 jenerasyonu çok iyi biliyor..
Sakýn ha hulolarý savunduðumu sanmayýn, Parayý betona gömüp, (tüm KÝT leri yok edenleri, TOKÝ nedense hiç
rahatsýz etmiyor) teþvik ayaklarý ile , hala ülkenin kaynaklarýný yandaþlarýna peþkeþ çekiyorlar. Onlarýn
enflasyonlarý farklý..
Ülkenin ana deðerlerine hayasýzca sürekli sataþanlarýn sonu, tüm dünyada, hep ayný olmuþtur.
Bu pislikten çýkýþ, ancak, geçici fakat salt ve koyu bir þekilde devlet organizasyonlarý ile mümkün olabilir,
ve Halk da buna bir müddet rýza göstermek zorundadýr. ( Aksi halde bedelini daha da aðýr ödeyecektir.)
30-03-2018, 21:36 #1212 izmirli_hoca izmirli_hoca
Duhul
Feb 2017
Gönderi
459
Þu yorumu yapma cesaretini gösterebiliriz.
Sadece rakamlara bakarak, siyasi görüþümüzü perdeleyerek, doðruya doðru deme hakkýmýzý kullanýrsak,
Dolar ; 2019 da , 7,5 TL olduðunda, ancak, 17 senedir, sýcak paracýlara kaptýrýlan, faiz kaybý karþýlanabilir.
Dolarýn, enflasyon karþýsýnda, çok güçlü bir EL tarafýndan, 2008-2009 dan beri, muhtemelen timsah gözyaþlarý ile,
tamamen kontrol altýnda ve gerektiði dönemlerde yaptýrýlan ataklarla yönlendirildiði net ve açýktýr.
Ve yapýlan ÜLKENÝN MENFAATÝNEDÝR.
Yer Ýmleri