
Originally Posted by
rxpu
Merkez bankasýnda bir büyümeci kanat var bu kanat enflasyona tahammül gösteriyor ve çok yükselirse arkadan yüklemeli müdahale ediyor. Büyüme için fiyat istikrarýnýn kýsa ve orta vadede korunmasýnýn zorunlu olmadýðýný düþünüyorlar.
Ortodoks para politikasý yanlýlarý ise önden yüklemeli çalýþýyor. Gerçekleþecek enflasyona göre önceden faiz artýþýnýn yararlý olacaðýna inanýyorlar. Ayrýca büyüme için fiyat istikrarýný riske atmayý doðru bulmuyorlar.
Halihazýrdaki merkez bankasý kanunu ne yazýk ki sadece ve sadece tcmb'ye fiyat istikrarýný koruma görevi veriyor.
Büyümeci politikayý savunanlar bunu yasaya uymamasýna raðmen politikacýlardan aldýklarý destek sonucunda sürdürüyorlar. Ancak garip olan bir þey daha var ki politikacýlar çok uzun bir süredir tcmb'nin görev alaný ve yetkilerine büyümeyi de gözetir þeklinde bir ekleme yapmamakta ýsrar ediyorlar.
Görev ve yetki alanýnda fiyat istikrarýnýn yanýnda büyümeyi de gözetme yetkisine sahip tek merkez bankasý bildiðim kadarýyla FED.
Bunlarýn hepsinde hamsi kadar beyin Yok.!!
Bunlarýn hepsi göbekten saraya baðlý.!!
Bunlarýn hepsi zurnanýn son deligi.!!
Bunlarýn hepsinin Asena dan farký Yok.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Yer Ýmleri