Geçen Twitter'da yazýlmýþtý malum parti Venezüella modelini uyguluyor diye bundan 2 yýl önce Venezüella bolivarina 2 milyon dolar yatýran birinin parasý 3 dolara düþtü bilmem.anlatabildimmi.
Bugünlerde döllenen bir rakam var söylemiyorum ama benim hedefimlede tutan bir rakam o yüzden ufak ufak dolar alabilmek icin uzun vadeli TL arayýþýna girdik de faizler mübarek iyi ucmus
Eðer 2 milyon 3 Dolar edecek diyorsanýz %50 faizle borçlanýn yine karlý çýkarsýnýz
Aynen sn umutabi dediðinizi mahfi eðilmez zaten yazdý.Bankalarda o kadar dolar yok el falan konamaz merak etmeyin el konacak para bankada olmaz onlar kredi olarak falan daðýtýlmýþtýr dedi.Yani asýl soru sistem devam edecek mi etmeyecek mi,bence bankacýlýk sistemi devam eder etmek zorunda ,zaten etmezse baþka bir ülke olmuþuz demektir o ülkede de paran olsa ne olacak olmasa ne olacak baþka türlü kanunlar devrede demektir))))))))))
yunan bir misafirimiz var evimizde. bugün az muhabbet ettik. krizlerini anlattý. sermaye kontrolünü.. günde 40 euro para çekmeleri, kriz öncesi 1.7M euro eden evinin þu anda 700K euro ettiðini vs.. zaten az çok bildiðimiz þeyler de birinci aðýzdan dinleyince daha bir korkutucu oluyor. bir de bu eu ülkesi. ona buna kafa tutan bir ortadoðu ülkesi deðil.
bizi düþününce..... hayýrlýsý diyelim.
Sn. Short yatýrým tavsiyesi olmasýn ama size fikrimi yazayým..
Þu sýralar altýn almak için biraz erken olabilir, katýlýrým..NÞA bir ipte iki cambaz oynamaz..yani normal piyasa koþullarýnda bildiðiniz gibi dolar yükseliyorken altýn düþer, yada tersi..malum globalde dolar fonlamasýnýn zorlaþtýðý ölçüde (ki bence en az bir 6 ayý daha var diye düþünüyorum) altýnýn normalde pek þansý olamaz..ancak bu süre zarfýnda dolarýn sýkýlaþmasý sonucu bir yerlerde ülkelerde/þirketlerde kýrýlmalar veya panik vb. oluþmaya baþlarsa (ki muhtemeldir) altýnda bu kokuyu alýr(güvenli liman) ve o 1000'li deðerleri göremez diye düþünüyorum..zaten görürsede dolar uçmuþtur, o kadarda farketmez..
Kýsaca dolar yükselsede, altýn paniði hissetiðinde direnmeye baþlar yada hafiften yükselmeye baþlar..o noktalar bence alým noktalarý olabilir..YTD..
Enflasyon þokuna karþý kemerleri baðlayýn!
Yüzde 2,2 seviyesinde olan ortalama Aðustos ayý enflasyon beklentilerinin aksine tüketici fiyat enflasyonunun yüzde 3,0-3,5 aralýðýnda olmasý çok daha mümkün.
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...aglayin-25691/
Enflasyonu bekliyoruz gözlerimiz kapalý ,Dolarýmýz çýkacak mý yine fezaya , reisin dediði gibi birilerinemi geçecek, yoksa enflasyon çýktý Dolar düþtümü olacak ! Çekirdekler hazýr zevkle izleyeceðiz Tük` in baskýlanmýþ enflasyon rakamlarýný ...
Yer Ýmleri