“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
son dakika : 2019 YILI UEFA SÜPER KUPA FÝNALÝ ÝSTANBÝL'DA YAPILACAK
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
UEFA , milli takým teknik teknik patronu Mircea Lucescu 'ya 1 maç ceza verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu ile Tadelle markasýný bünyesinde bulunduran Toksöz Grup, özel bir sponsorluk anlaþmasýna imza attý. Bu özel iþ birliði ile Tadelle, Milli Takýmlar Resmi Çikolata Tedarikçisi oldu.
2018 FIFA Dünya Kupasý Elemeleri I Grubu'ndaki son iki maçýnda 6 Ekim'de Ýzlanda ve 9 Ekim'de Finlandiya ile karþýlaþacak A Milli Takýmýmýz, bugün Antalya'da toplandý. Regnum Carya Golf & Spa Resort'ta kampa giren A Milliler, ilk çalýþmasýný basýna kapalý olarak Sentido Zeynep Resort'un sahasýnda saat 18.30'da gerçekleþtirdi.
Teknik Direktör Mircea Lucescu yönetiminde yapýlan antrenmana, kulübü Fortuna Düsseldorf'un bu akþamki maçýnýn kadrosunda yer alan Kaan Ayhan ile uçaklarý daha sonraki saatlerde Antalya'ya inecek Hakan Çalhanoðlu ve Enes Ünal katýlmadý. Dün müsabaka oynayan futbolcular rejenerasyon çalýþmasý ile idmaný tamamlarken, diðer futbolcular 1 saat 20 dakika süren bir antrenman yaptý. Türkiye Futbol Federasyonu Baþkanvekili Ali Dürüst de çalýþmayý takip etti.
A Milli Takým, yarýn saat 18.30'da Sentido Zeynep Resort'un sahasýnda yapacaðý idman ile Ýzlanda ve Finlandiya maçlarýnýn hazýrlýklarýný sürdürecek. Bu antrenmanýn ilk 15 dakikalýk bölümü medya mensuplarýna açýk olacak.
Ümit Milli Takýmýmýz, 5 Ekim'de Kýbrýs Rum Kesimi ve 10 Ekim'de Macaristan ile yapacaðý 2019 U21 Avrupa Þampiyonasý Grup Eleme maçlarýnýn hazýrlýklarýna baþladý. Teknik direktör Abdullah Ercan yönetiminde çalýþmalarýna Ýstanbul'da baþlayan Ümit Milli Takým bu akþam Kýbrýs Rum Kesimi'ne uçacak
Serdar Aziz ve Cengiz Ünder Ýzlanda maçýnýn 18 kiþilik maç kadrosuna alýnmadý
A Milli Futbol Takýmý Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Yarýn Ýzlandalýlara karþý çok daha büyük güçte olduðumuzu göstermek istiyoruz." dedi. Lucescu, Ýzlanda ile yarýn Eskiþehir'de yapacaklarý 2018 FIFA Dünya Kupasý Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçý öncesinde, Eskiþehir Yeni Stadý'nda milli futbolculardan Arda Turan'ýn katýlýmýyla düzenlediði basýn toplantýsýnda, iki takým için de önemli bir maça çýkacaklarýný, kaybeden takýmýn devam edemeyeceðini belirtti.
Ýzlanda maçýna iyi hazýrlandýklarýný ifade eden Lucescu, þöyle konuþtu: "Sakinliði korumak çok önemli. Bu cesaret ister ve ayný zamanda güven ister. Ýki ekip de üst seviyede futbol oynuyor. Ýzlanda uzun zamandýr beraber oynuyor ve birbirlerini iyi tanýyorlar. Organize ve disiplinli bir ekip. Fizik güçlerini ortaya koyan, uzun toplarla oynayan ancak büyük hatalar yapan bir takým. Sadece orta sahada deðil iki kalenin önünde oynanacak bir maç olacak. Güçlerini kullanýyor ancak çok da hata yapýyorlar. Hiç ikili mücadeleyi kaybetmemeliyiz. Buna karþý koyacak fizik gücüne sahibiz. Bizim teknik oyuncularýmýz çok daha fazla ve kaliteli. Sakin ve sabýrlý olmamýz lazým. Hata yapacak bir duruma düþmemeliyiz. Ekibime büyük güvenim var. Tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekibiz. Kariyerlerinde bu tip maçlarý oynamýþ oyunculardan kuruluyuz. Böyle maçlarý nasýl bitireceklerini iyi biliyorlar."
"Sabri, burada olmayý hak etti"
Lucescu, "Sabri Sarýoðlu ile ilgili düþünceleriniz nelerdir? Yarýn ilk 11'de görebilir miyiz?" sorularýna "Çok kolay deðil bu ekibe herhangi bir oyuncunun bir anda girmesi. Sabri, yarýn ilk 11'de oynayamayacak ancak 3 gün sonra bir baþka maçýmýz var. Burada olmayý hak etti. Yaþý önemli deðil. Kalitesini beðendim. Göztepe'ye büyük katkýlarý olduðu görülüyor." yanýtýný verdi.
"Herkes biliyor ki ben cezalandýrýldým"
FIFA'nýn kendisine verdiði 1 maçlýk cezayla ilgili olarak Lucescu, "Saygý duymak zorundayým. Açýkçasý bu konuyla ilgili çaðrýlýp dinlenilmek isterdim. Avrupa futbolunda 50 yýldan fazla tecrübeye sahip olarak bunu hak ediyordum. Benim ekibime karþý maðlubiyete mal olan hakeme hak verilmesi... Herkes biliyor ki ben cezalandýrýldým. Ben bu cezayý hak etmedim. Karar bu, ne yapmamýz gerekiyorsa yapacaðýz." þeklinde konuþtu.
Lucescu, "Yarýn sürpriz bir kadro görebilir miyiz?" sorusunu ise þöyle yanýtladý: "Bugünden yarýna bir þeyi deðiþtiremezsiniz. Oyun organizasyonunu deðiþtirebilirsiniz. Rakibi analizle görürsün. Bireysel becerileri görürsün. Hýrvatistan maçýna göre farklý þeyler olabilir ancak çok deðiþiklik yapmak mümkün deðil. Tek düþüncem rakibin istediði gibi deðil bizim isteðimize göre oynamak. Maçý kafamda birçok kere oynadým. Bir aydýr Riva'da yaþýyorum. Yarýn Ýzlandalýlara karþý çok daha büyük güçte olduðumuzu göstermek istiyoruz."
Arda Turan: "Mental olarak hazýrým"
Milli futbolcu Arda Turan, Barcelona'da forma þansý bulamadýðý hatýrlatýlarak yöneltilen "Kendini nasýl hissediyorusun?" sorusuna, "Uzun zamandýr oynamadým ve kolay deðil. Bu beni zorluyor. Daha önce bunu yaptým. Tekrar yapabilirim. Bazý maçlarý oynamak için mental olarak hazýr olmak daha önemli. Yarýn bu maçlardan birisi. Yarýn tarihi günlerden birisi, ben de bunun parçasý olmak istiyorum. Mental olarak hazýrým ancak fizik olarak hazýr olup olmadýðýmý yarýn göreceðiz." cevabýný verdi.
Emre Belözoðlu'nun milli takýmda bulunmasýnýn kendisini nasýl etkilediði sorusu üzerine de Arda, "Emre aðabey, büyük bir oyuncu. Özel bir yetenek ve özel bir insan. Onun burada olmasýndan keyif alýyoruz. Bizim için iyi lider. Onu çok seviyorum." ifadelerini kullandý.
Arda, takýmýn havasýyla ilgili þunlarý kaydetti: "Öncelikli olarak hocamýza teþekkür ediyorum. Böyle bir durumda, bu durumu kabul etmek cesaret ister. Onun cesareti bizi de cesaretlendiriyor. Hocamýz kýsa çözümlerle bizi bu yoldan çýkartmaya çalýþýyor. Önemli bir yol katettik. Bu iþi bitirebilmek için bir þans var önümüzde. Buraya kadar getirdiðimiz için mutluyuz. Baþarmak için her þeyi deneyeceðiz."
Yer Ýmleri