FNDX(NASDACQ VADELÝSÝ)
Son dönemin gerek yükseliþi gerek düþüþü ile en sansasyonel grafiði
2 günde tepeden dibe yaklaþýk %12 düþüþ ,20 günlük yükseliþi 2 günde geri aldý.
Acaba bu kadar büyük bir düþüþü tespit etmek mümkün olabilir miydi diye hemen hemen tüm göstergelerine baktým sadece CMF(CHAÝKÝN MONEY FLOW) göstergesindeki uyumsuzluk dýþýnda bir þey bulamadým ve bu göstergeyi bizim borsa endeksleri ve hisselerinde denedim bizim borsada iþe yaramadýðýný gördüm.
Hayat hoþ gerisi boþ
Ýlginç bir þekilde NASDACQ rakamlarý bizim vadeli rakamlarýna benziyor ..mesela bizim vobyvade geçen hafta en yüksek 1248.50(eski fiyatlama ile 124850) gördü ,nasdacq 12465.25 ..yani bizde 00 deðil de tek 0 atýlsaydý bizim yvade 12485.00 olacaktý bu da sadece 20 puan fark demek olacaktý.
Hayat hoþ gerisi boþ
XU100 ,AYLIK LOGARÝTMÝK
Bu sene içindeki ocak en yüksek ile mart en düþük arasýnda çizilen fibo çizgileri aðustos dibini açýklýyor ,aðustos dibi ilginç bir þekilde 50 aylýk EMA ya da denk geliyor.
MOST göstergesi çok kritik yerde ..hafta boyunca 1085 altýna Most aþaðý kýrmýþtý fakat son gün 1086 kapattýðý için kýrýlmadý.
![]()
Hayat hoþ gerisi boþ
Grafiklere bir bütün olarak bakýnca kýsa vade hafif toparlanma belirtileri var fakat orta ve uzun vade zayýflama devam ediyor,
Bizim bölgede gerginlik artmaya ,tüm dünyada Covid artmaya ve dünya ekonomisi bir bütün olarak giderek küçülmeye devam ediyor ,görüntü hiç hoþ deðil fakat borsalardaki hareketler pek rasyonel olmaz.
Þahsi pozisyonum az da olsa ekim vade 1218.25 þort.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...25#post4733425
Hayat hoþ gerisi boþ
Tüm dostlarýma güzel bir pazar günü ve þimdiden iyi bir hafta diliyorum
https://youtu.be/p6IhzPEaK9c
Hayat hoþ gerisi boþ
Yer Ýmleri