Yýlanoðlu gene þeetmiþ.Dedik arkadaþlar bu gidiþat gidiþat deðil,matematik var, hesap var, kitap var.
Yýlanoðlu gene þeetmiþ.Dedik arkadaþlar bu gidiþat gidiþat deðil,matematik var, hesap var, kitap var.
basýn tamamen lav edilmeli,bizim mahallenin vakti zamanýnda bir hocasý vardý rivayete göre hocamýzýn evinde televizyon bile yoktu,benim babam 1974 senesinde televizyon almýþtý.babamla hocamýzýn sonuçta kaderleri ayni oldu ikiside rahmetli oldular, ikisinede rahmet okuyorum
merhaba sn.hakem, siz sürekli altýn alýmýndan ve deðerleneceðinden bahsediyordunuz sanýrým. Yanlýþ anlaþýlma olmamasý için bildiðimi ve sizin farklý ne bildiðinizi sormak isterim. Bildiðim ; Altýnýn onsu ( 31,10 gr.) dolarla ölçülüyor. Türkiye de gr. altýnýn fiyatý dolar kuruyla belirleniyor. O zaman sadece dolar al-sat yaparsak risk tek olacakken, neden bir de ons riski alýyoruz.
Dolar altýn Türkiye de birbirini hedge etmiþ oluyor aslýnda paraný daha iyi korumuþ oluyorsun
MI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BIST 100 - 95.450 - (-1.78)
BANKACILIK - 103.950 - (-3.80) !!!!
ABD 10Y - 3.22 (+1.90)
DXY - 95.90 (+0.14)
bunlar herþeyi söylüyor.
maalesef 7 mehmedimiz þehit düþmüþ,allah bu hainleri kahýr etsin yüzbinkere belalarýný versin AMÝN
Elbette her ne kadar ben inanmasam da ters korelasyonu olduðu söylenen 2 yatýrým aracýnýn bileþiminden oluþan gram altýn fiyatýnda dolar ve onsun birbirini zaman zaman nötrlemesinin bir nevi sigorta iþlevi görmesi bir etken.Uzun süredir bu iþledi.Ons düþtü,dolar yükseldiðinden ve görece yüzdesel olarak dolar daha fazla yükseldiðinden gram altýn arttý.Þimdi ayrý bir zaman dilimine girdik ben onsta da dip görüldü o da artacak diyorum.Dolarýn durumu zaten malum 1970 1980 dönemi gibi bir dönem gelecek gram altýn çok artacak diyorum.Ama bu benim aklým tabi ,öngörüm tutar tutmaz bilemem hocam.Saygýlar .Ha ben trade falan yapmýyorum,elime para geçtikçe her seviyeden gram altýn alýyorum.Seçim sonrasý 183 den baþladým en yüksek 263 den aldým hamen her seviyeden alýmlarým var.Ortalamam kaç oldu diye de bakmýyorum ,ama þimdilik kardayým o kesin))))))
Yer Ýmleri