Faiz kararý öncesi gelen malum açýklama test gibiydi sanki. Karþý tarafýn gücünü test ettiler baktýlar tepki zayýf, zayýf iken kafasýný ezelim dediler oraný abarttýlar. Lakin düþüþ de sýnýrlý oldu, bence tuzaða düþtüler. Þimdi bu "gerçek dýþý" oranlarý geri çekmekte çok zorlanacak ve yüksek maliyetle tahvil satmak zorunda kalacaklar.
Bu arada baþkan açýklama yaptýktan hemen sonra faiz kararý açýklanana kadar çoðu bankada makas 7-8 kuruþlardan 2.5-3 kuruþa düþmüþtü. Faiz kararý açýklanýnca makas yeniden normale döndü. Ne tuhaf !!! Bundan herkes kendi senaryosunu yazsýn![]()
Bir apartman yönetimi düþünün; kat malikleri genel kurulu ( Meclis ) kat mülkiyeti kanunu hükümlerine göre ( anayasa ) toplanýr ve yönetim, denetim kurulunu seçer. Ýþletme projesini ( bütçe ) onaylar.
Her þey þeffafsa apartmanda huzur vardýr. Aidatlar ( vergiler ) ödenir. Yönetime güven vardýr. Yönetim lüks içinde , yetkisiz harcama yapamaz. Hemen oturanlar hesap sorar. ( kalabalýk binalarda bir araya gelerek soramýyorlar, þirket yönetiyor. Kimse malýyla ilgilenmiyor ) Devlet yapýsýnda da millet organize olamadýðý için demokratik yollar çalýþtýrýlamýyor. Bu nedenle insanlar çevresinde olan biten kötü örneklerden ürkerek ( ýrak, suriye ) yarýn bize de bir þey olursa diye altýn, döviz biriktiriyor. O zamanda üretim duruyor.
Kýbrýsa gidenler görmüþtür; bütün binalar dökülür. Çünkü halk, '' rumlarla anlaþma olacak ve mülk takasý olacaksa ben neden masraf yapayým'' havasýnda. Devlet olduklarýna ve artýk bu topraðýn vatan olduðuna inandýrýlmasý gerekir.
Yer Ýmleri