http://www.milliyet.com.tr/-kemal-ku...onomi-2504803/ sirke fabrikasýný bile sattýysak umut aganýn dediði gibi beter olmaktan kurtulamayýz
http://www.milliyet.com.tr/-kemal-ku...onomi-2504803/ sirke fabrikasýný bile sattýysak umut aganýn dediði gibi beter olmaktan kurtulamayýz
Beton topiðinde beton iþinin batýþýný kabullenemeyen beton beyinli bazýlarý zannediyor ki beton arzý duracak ve arz azaldýðý için kiralar en az enflasyon kadar artacak. Ulan iþçi %10 zam almýþ sesini çýkaramýyor iþini kaybetmediðine þükrediyor sen herifin oturduðu evin kirasýna %40 enflasyon artýþý isteyeceksin. Oldu bulursanýz böyle bir kiracý haber verin kendisine geri zekalý diye madalya takalým.
kabak 4 tl. ise bedava sayýlýr. Balgatta 6 tl. Ayrýca hep yerli üretim dolar mý neden zam yapýlýyor diye kýzýyorlar ama bence haksýzlýk yapýlýyor. Sonuçta sürekli tarlasýnda kabak , biber, tahýl yetiþtirerek geçimini saðlayan çiftçi zam yapmasýn oursa , bu aile ilacý, mazotu, elektriði, suyu, giysiyi vb. zamsýz alsýn demek doðru olur. Hayat bir zincirdir. Her halka payýna düþeni alýr ve verir.
Enflasyon yükseltenleri yakalamak amaç olsa, inanýn 4 saatte topunu yakalarlar. Gerçi bu iþleri siz daha iyi biliyorsunuz bana laf düþmez. saygýlar. Þu dolar / tl. hakkýnda sizin koridorda neler dönüyor Ayhan bey, sürekli kendiniz kazanýyorsunuz ( keser gibi ) biraz da bizi düþünün. Bir kaç kýrýntý yazsanýz.
Dün Ankara Altýndað da pttmatik den para çekme kuyruðu vardý. Roman aðýrlýklý bayanlar kavga ediyorlardý. '' Kýzzz bizim paralarý kesip emeklilere veriyorlarmýþ. B.... k yiyesice emekliler doymadý '' vb. konuþmalar. Beyinlerine nasýl bir kin ve algý kazýndýysa , yok öyle deðil diyecek çýksa boðazlayacak durumdaydýlar. Sosyal yardým adý altýnda baþka iþler diyoruz ve üstünde durmaya deðmez. her aileye çorba kaynatacak - soðuktan koruyacak para girmeli. ama o parayý kiþilerin deðil, devletin verdiði, devlete iyi vatandaþ olmalarý gerektiði de öðretilmeli.
Ne olacak hocam,acý ve iflaslar ,sinderella man filmi vardý ya russel crowe un filmin baþýnda baya zengindi,sonra borsada her þeyini kaybetti ,liman iþçisi oldu filmde ,o büyük buhran zamanlarý ve ortam baya güzel tasvir ediliyor,tavsiye ederim.Gerçi pek seyretmeyen kalmamýþtýr ya ben gene de tavsiye edeyim)))))
Yer Ýmleri