Originally Posted by
chinawhite
Hocam siz dolardaydýnýz 6.10lardan sanýrým.
Ama bu düþme için moralinizi bozmayýn.Bu düþüþler düzeltme.Sürekli baskýlaya baskýlaya düþürme diye biþey olsaydý dolar 1 tl olurdu yada 7.20leri görmezdi.Ülkede bukadar yüksek faiz, yüksek enflasyon olduðu, otomotiv-inþaat sektörünün kan aðladýðý , iþsizliðin yeni yeni gün yüzüne çýktýðý, yüksek bir cari açýðýn olduðu( kasým ayýnda çok yüklü bir ödememiz var), abd dolarý ile tüm iþlerimizi yaptýðýmýz , üretim sýfýr , tasarrufun olmadýðý tamammiyle dýþa baðýmlý olduðumuz bir ülkede dolar hiçbir zaman düþmez.Geçici düzeltme gelir.Bu ülkenin borsasý bile dolara endekslidir.Dolar düþtüðünde borsada aþaðýlara salar.
O yüzden canýnýzý sýkmayýn.Trnin önünde 2 madde kaldý halkbank ve zarrab. Bunlar bile düþürse düþürse 5 tlyi gösterir sonrasýnda peki kocaman bir seçim var.
Zaman neleri gösterir bekleyeceðiz, burasý TR bi bahçeli çýkýyor iþte görüyoruz, 5.87lere nekadar hýzlý geldiðini.Þuan göz boyama amaçlý bir baský var.Dolara karþý açýlmýþ bir savaþ.
Herzaman kötüler kazanamaz.
Þunuda belirtmeden geçmeyeceðim, ben dolar artsýn ülke batsýn taraftarý deðilim ama insanlar enflasyona karþý yenilmemek için bir nevi kendilerini korumaya alýyorlar.Burada dolar düþtü, herkes zarar yazdý diye sevinen insanlara þaþýrýyorum.Döviz alma durumu olmayýp burada milletin damarýna basmayýn.Zenginin malý züðüdün çenesini yorarmýþ.Kayýp yada kar alaný ilgilendirir.Döviz bir yatýrým aracý deðil korunma aracýdýr.
Yer Ýmleri