Originally Posted by
anothername53
Yani, hissenin düþmesi mi gerekiyor gerçekten anlamadým. Bu hissede yokum halen ama neden düþmesi gerekiyor? Grafiðe bakýyorum zaten. Teknik olarak ne durumda olduðunu yazdým. Ayrýca, tobo ihtimali var diyoruz. Teknikte birþey gerçekleþmeden kesinlikten bahsedilmez. Bu iþin bir olasýlýk oyunu olduðunu hatýrlatmak isterim. Diðer taraftan, 50 kuruþun dayanaðý nedir? Hisse sahibi kötü ondan mý? :D Spek kötü ondan mý? :D Hisseyi alanlar satanlar mý kötü? :D Nedir yani dayanak? Ayný grafiðe bakýyoruz. Siz söyleyin biz anlarýz. Ayrýca, insanlarýn fiziki ve gerçekte bile olmayan kripto paralara para yatýrýp kazanmayý beklediði ortamda karý olan bir þirketin neresi gerçekçi gelmiyor? Hisseyi alýn tavsiyesi vermekle satýn almayýn tavsiyesi vermek arasýndaki fark nedir? Yanlýþ anlaþýlmasýn. Ben 50 kuruþ diyene de 5 lira diyene de saygýlý ve ayný mesafedeyim. Çünkü biliyorumki ikisi de tahmin sonuçta. Ama kusura bakmayýn Hayaller bunlar. Gerçekle ilgili olan fiyat grafiðidir. Hepimizin önünde açýk. Bakýn 50 kuruþ nerede gösteriniz bize? 5 liracýlar da göstersin lütfen. Ama yine de iyi temeller üzerine kurulan tahminler gerçekleþebilir. 5 liranýnkini anladým tamam kasadaki para nereye gidecek sonuçta? Ki bence umarým buharlaþtýrýlmaz. 50 kuruþun tahmini karýn buharlaþtýrýlmasý mý bu durumda?
Ayrýca, teknik olarak fevkalade boða durumunda þuan hisse. Ýsterseniz bir satýn bakalým 50 kuruþa düþüyor mu görelim. YTD.
50 kuruþ olayýný burada baþka bir arkadaþ yazýyor. benim aðzýmdan normalde öyle bir þey çýkmadý. ben 93 kuruþ dip deðildi demek istedim (bu benim þahsi görüþüm benim çizdiðim grafiðe göre 93 kuruþ dip deðil) bunu ifade ettim þu hiç birþeyi anlamayan bilmeyen arkadaþ sanki 50 kuruþu ben söylemiþim gibi sen git 50 kuruþ bekle demeye baþladý. bende az ironi ile birlikte 50 de beklerim 20 de beklerim bu beni baðlar diyorum ama inatla benim 50 kuruþu beklediðimi zannediyor. normalde bende makul þartlar altýnda isterse 100 lira olacak desin isterse 10 kuruþ olacak desin oturup konuþur tartýþýrýz doðru yolu bulmaya çalýþalým kendimizce bunun derdindeyim. ama bir hissede düþeceðini düþünüp ifade ettiðinde böyle saçma ithamlarda bulunuyorlar. hele de bunu hiç birþey bilmeyen saðda solda 20 lira olacakmýþ 30 lira olacakmýþ lafýna inanýpta söyleyen olunca vede kullandýðý dil böyle kötü olunca bir yerden sonra sende dayanamayýp o seviyeye iniyorsun maalesef. bende mevcut ulaþ hisse si olduðunu da söyledim. ilave alým yapmak için kendimce çizdiðim grafiðe göre o dibi bekliyorum (bir kiþi sattý sattýðý gün %10 yaptý biraz da ona moral vermek amacýyla merak etmeyin sabrederseniz daha alttan alma þansýnýz var dedim günah keçisi ilan edildim) burada 1,90-2,00 lirada gezerken 10 lira olacakmýþ diyen adama her yaptýðý çýkýþta övgüler dizip her düþüþte küfür edip küstürdüler adamý. o adam en azýndan bir bilgi paylaþýyordu. buradaki arkadaþ gelip hiç biþi bilmeden saða sola laf atmaya çalýþýyor sadece. ve demediðim þey üzerinden yaftalamaya çalýþýyor. kusura bakmayýn. benim asýl sözüm size deðildi. herkese bol kazançlar dilerim.
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
Yer Ýmleri