Merhaba,lakin rsý 60 ve üzerini olduðunda hisse fiyatýnýn ne olduðu önemli deðil midir? Çünkü 70 üzerinde rsý tekrar düþecektir. Rsý yükselirken hissenin ne kadar yükseldiði asýl durum oluyor galiba. Saygýlar
Merhaba,lakin rsý 60 ve üzerini olduðunda hisse fiyatýnýn ne olduðu önemli deðil midir? Çünkü 70 üzerinde rsý tekrar düþecektir. Rsý yükselirken hissenin ne kadar yükseldiði asýl durum oluyor galiba. Saygýlar
Rsi'ýn 60 üzeri al demektir 40 altý da sat. 70 al ve 30 sat genelde kullanýrlar. Bunlarýn arasýnda düzeltme yapar. Ben 60 ve 40'ý tercih ettim özellikle. çoðu kez buralarý destek ya da direnç yapmýþ geçmiþte. Neyse sadece baþka türlü bakmak için söyledim. Geçmiþi gösteren bir indikatör sonuçta. Geleceðe gerçekten ýþýk tutabilir mi bilemiyorum. Bunlar hep tahmin. Fiyat grafiði daha önemli. Henüz beklediðim þeyler gerçekleþmedi. Hisse çok sýð ve hacimsiz. Yalnýz baþýna takýlmak istermiþ gibi bir hali var. Uzatmayayým daha henüz bir þeyi haketmiyor. Saðlýcakla kalýn. ytd.
Ýlave bir not daha: Bugünkü kapanýþla rsi üçgenin içinde kalmýþ oldu. Ve üçgenler kararsýzlýk belirtisidir. Enteresan iþler...
Ne demiþ bilge: Satan yoksa almayacaksýn, alan yoksa satmayacaksýn!
Merhaba arkadaþlar, bu þirketin yarýdan fazlasý yaklaþýk %64 civarý halka açýk durumda. Eðerki iþlerimde bir sýkýntý çýkmaz ve fikir anlaþmasýna vardýðýmýz insanlarda tamamen onaylarsa ondan sonra ulaþýn sahipleri görsün bakayým. Þirketi kim yönetiyor. Ýmtiyazlý hak sahibi olmakla olmuyor bu iþler.
Söylediklerim tamamen beni baðlar. Asla yatýrým tavsiyesi içermez.
Bu ne demek anlamadým gerçekten.
Ne demiþ bilge: Satan yoksa almayacaksýn, alan yoksa satmayacaksýn!
Bir kere öyle birþey demedim. Demek istediðim þu; þirket sahipleri arsa sattý para aldý. Oteli kiraya verdiler düzenli dolar bazlý kira alýyorlar ama hisselerine sahip çýkmýyorlar. Gelen paralarý ne yaptýlar kimse bilmiyor. Belki özel ihtiyaçlarý için kullandýlar ev, araba, tatil vb. Ama hisse kaçtan kaça düþtü görmüyorlarmý biz nasýl hergün ekrandan izliyorsak onlarda izliyor. Arsa satýþýnda hisse sadece bir kere tavan yaptý o kadar. Hisse b den c ye düþecek aþikar belli. (fiili dolaþým, hissenin fiyatý ortada) ama buna raðmen izlemeye devam ettiler nebi geri alým açýklamasý nede baþka birþey yok. Yani iyi niyet göstergesi yok. Düþüþünü izlediler sadece isteselerdi düþürmezlerdi.Yaklaþýk %64 oranýnda pay dýþarda ama bu kaç kiþiye daðýlmýþ bilmiyoruz belki 100 belki 400 belki 600. Daðýlým bu kadar fazla olunca da adamlarýn her dediði oluyor genel kuruldan onlarýn dediði çýkýyor. Adamlarda bunu kullanýyor. Maddi durumu iyi olan bir çoðunluk hisseleri toplarsa yani kurulda söz sahibi olursa o zaman iþler deðiþir demek istiyorum. Þöyle düþün þirketin var ortak alacaksýn ama söz hakký bende olsun istersen eðer 51 i elinde tutar gerisini verirsin. Bunlar ise yanlýþ olmasýn 60-64 ünü vermiþler. Ama bu oranda kaç kiþiye daðýlmýþ belli deðil iþte. Muhtemelen sürekli de izliyorlar yoksa bu kadar salak olamazlar. Farzet ki bu þirketin yüzde 20 sine ortak olacak kadar hisse aldým. O zaman o patronlardan birinden daha çok sözüm olur. Sende aldýn seninde olur o da aldý onunda olur. Yani ben sen onun dediði olur artýk. Neyse çook uzattým umarým anlatabildim. Ytd
Son düzenleme : Mokta; 23-01-2019 saat: 22:08.
Yer Ýmleri