Kaðýdýn þaftý kaymýþ.1.35 lere el sallýyor gibi.burdaki arkadaþlar bilinçli veya bilinçsiz olarak dükkan hesabý yaparak hedef þaþýrtmasý yapýyor.balýkta gittim elveda diyor.tam bir umutsuz vaka.hayýrlýsý izleyelim bakalým![]()
Kaðýdýn þaftý kaymýþ.1.35 lere el sallýyor gibi.burdaki arkadaþlar bilinçli veya bilinçsiz olarak dükkan hesabý yaparak hedef þaþýrtmasý yapýyor.balýkta gittim elveda diyor.tam bir umutsuz vaka.hayýrlýsý izleyelim bakalým![]()
Siz hedefinizi doðru yapýn hedefi olan kaðýtlara gidin..burada vakit geçirmeyin..Borsada kazanmanýn püf noktasý sabýrdýr..Sabrýnýz yoksa borsada YATIRIM YAPMAYIN..Ayrýca biraz internet bilginiz varsa emlak sitelerine girin alanyadaki denize sýfýr rezidans fiyatlarýna bir bakýn..Sabýrsýz yatýrýmcýlara tavsiyem budur.
Gerçek sabýrlý arkadaþlar ise her ne kadar benim için þu aþamada hisse fiyatý çok önemli deðilse de ;Hisse burada destek bulmuþ izlenimi veriyor..Gelebilecek bir alým dalgasýyla uykudan uyanabilir.Bugün gelme ihtimali olan haberlere karþý ön hazýrlýk yapýlýyor sanýrým..Hayýrlý cumalar herkese..
sn ekinoks verdiðiniz detaylý bilgiler sonucunda olay netlik kazandý benim için.Bilgi kirliliði vardý hisse hakkýnda.
Ama þuan durum gayet net.41 rezidans daire artý 3250 metrekare olmak üzere 2 adet ofis þeklinde dükkan veya iþyeri.
Ama A.Ö. nün verdiði fiyatlarý biraz abartýlý buldum.Daireler muhtelif büyüklükte ama hangisinden kaç tane var bilmiyoruz.
Ortalama 100-200 bin avro fiyatla satýlsa gerek.Ama dükkanlarýn m2 si 3000 avro eder mi bilmem.bana pahalý geldi.
Ofis dükkanlara 10 milyon avroyu kimse vermez.TL olarak 40 milyon yapýyor.bana göre tanesi 2 milyon avro eder.
O zaman fiyatlarsak gelecek gelirleri:
41 * 600.000 TL (ortalama fiyat) =24.600.000 TL
2 ofis* 8.000.000 TL =16.000.000 TL
Toplamda yaklaþýk 40 milyon TL nakit gelecek.
Bir de 1 milyon avroluk çek vardý.
Yani 45.000.000 TL diyebiliriz.
Þu anki özsermayesi 7.710.086 TL olduðuna göre.
Tüm daireler ve ofis satýlýnca kasaya giren parayla beraber
özsermayesi 52.7 milyon TL eder.
Özsermayeyi sermayeye bölersek:
52.700.000 /11.157.000 =4,72
gibi bir deðer ortaya çýkar.
Yani speðin verdiði 8-10 TL abartýlý.
Bulduðum rakam bile kesin deðil.
Sene sonu daireler satýlýnca 2017/12 bilançoya göre
hissenin 3,20- 3,55 arasý bir deðere ulaþmasý beklenebilir.
yat.tav.deðildir.
Bu arada yazmayý unuttum bende hisse yok.
Beklediðim rakamlara gelirse ancak alýrým.
Öyle birilerinin gazlamasýyla mal almam.
Þu an için bana pahalý.Ama beklentisi var.
yat.tav.deðildir.
Ulaþ tarzý kaðýtlar spek kapýsýdýr bu yüzden spek nede isterse oraya gider öyle gelire gidere bakmaz.evdeki hesap çarþýya uymaz.
Ama hesap yapmaya devam edin dediðiniz gibi olmasý arzu edilendir ama gerçekler baþkadýr unutmamak lazým
Zaten 1,50 lerde sürünüyor,beklediðiniz fiyatlar kaç merak ettimYTD
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1.090.000 euroluk 3 adet çek var deðiþik tarihlerde..bir tanesi peþin ödendi daha önceden..2.si bugün...3. sü ilerki bir tarihte.net tarih kap açýklamalarýnda mevcut...yani 3 milyon euro=12 trilyon....dükkanlarýn metrekaresi konusunda fiyat hakkýnda bilgim yok..daireler ise 80000 erodan baþlayan fiyatlarla 225000 euroya kadar çýkýyor..ortalama 100000 euro desen...4.100.000 euro eder...en az yaklaþýk 17 trilyonda burdan gelir..4 daireyi 320000 eurodan konak inþaata verdi..yaklaþýk 1.3 trilyonda burasý eder..yani dükkanlar hariç yaklaþýk 30 trilyon kasaya girecek para..dükkanlarýn metrekaresini panda 3000 euro demiþ..biz 2000 euro diyelim.3625x2000=yaklaþýk 7 milyon euro=28 trilyon eder...yani asgari olarak þirketin karýnýn toplamda 58 trilyon gibi bir rakama ulaþmasý normal kabul edilebilir...bilanço da 14 trilyon olarak gösterildiði için onu çýkartýrsak 44 trilyon kar bence çok iyi..yatýrým tavsiyesi deðildir..
Yer Ýmleri