Originally Posted by
vivaldi
Selamlar, ben sizi yeni gördüm ve takip etmeye baþladým. Bu tür uzun vadeli iþler güçlü bir motivasyon ve disiplin ister. Malesef kýsa yoldan köþe dönmeye odaklanmýþ bir toplumda bu tür konulara çok ilgi gösterilmez. Bu sebeple bence topic için büyük bir beklenti içine girmeyin.
Bende son birkaç haftadýr temettü emekliliði ve uzun vadeli yatýrýmlar konusunu araþtýrýyorum. Daha önceleride borsa ile temasým oldu ancak iþim gereði sürekli bir takip imkaným yok. Son zamanlarda karþýlaþtýðým uzun vadeli yatýrýmlar ise tam bana göre gibi duruyor. Ancak borsa ve yatýrým konusunda hiç bilgim yok.
Sizden ricam yeni baþlayan birisi olarak nereden baþlamalý, temmettü öncelikli yatýrým için hangi hisseler nasýl takip edilmeli. Sizden hisse adý istemiyorum yanlýþ anlamayýn ama temettü hissesi nedir? Nereden ve nasýl bulunur sorularýna cevap arýyorum?
Hayýrlý olsun. Öncelikle bu iþlere baþlamadan önce peter malloukun her yatýrýmcýnýn yaptýðý 5 hata kitabýný okumanýzý tavsiye ederim.. 2.ci olarak borsada asla PÝYASA ZAMANLAMASI yapmayýn.. Biz piyasa profesyonelleri fiyatlarla ilgilenmeyiz.. 3.cüsü her sene temettü ödeyen, bunu gelenek haline getirmiþ hisselerin dýþýna ilk etapta çýkmayýn. Ford otosan senede 2 kere temettü ödemeyi gelenek haline getirmiþ bi þirket mesela.. Bunlarý araþtýrýp bulmak size kalmýþ.ben biriktireceðim hissenin geçmiþ temettü performansýna iþyatýrým sayfasýndan bakýyorum.. Borsaya ne zaman girmeliyim? Çýkmalýyým? Tasaarruf edebildiðiniz her miktarla Borsaya girmek için en uygun zaman þimdidir.acil bi iþ için paraya ihtiyacýnýz varsa borsadan çýkmak için en uygun zaman gene þimdidir...
ADEL/TTRAK/ÇÝMSA/TOFAÞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRÝSA/ARÇELÝK/EREÐLÝ/TÜPRAÞ/FORD OTOSAN/SODA
Yer Ýmleri