Originally Posted by
HAK
Arkadaþlar dün yazdýðým üzere %50 -%50 ortak olacaðýmýz Tanýtek Biliþim Siz.San.Ve Tic. A.Þ. tek ortaktan oluþan bir þirket.
04.01.2018 tarihli Ticaret Sicil Gazetesinde yayýnlandýðý üzere þirket ortaðý Mustafa Hararcý þirket sermayesini 320.000 TL'den 5.000.000 TL'ye çýkarmýþ ve bu artýþýn 4.680.000 TL'si geçmiþ yýl karlarýnda karþýlanmýþ.
Þimdi Tanýtek A.Þ. bir sermaye artýþ kararý daha alarak Akdeniz Güvenlik'i ortak edecek. AG þirket kasasýna 5.000.000 TL koyacak ve 10 milyon sermayeli bir þirket olacak.
Çýkan ilanda genel kurullar ile ilgili iç yönerge deðiþikliði yapýldýðý gibi þirketin amacý yani iþtigal konusu da geniþletilmiþ.
Tanýtek A.Þ.'nin 30.06.2016 tarih ve 9108 sayýlý Ticaret Sicil Gazetesinde þirketin amacý aynen a bendinde olduðu gibi biliþim hizmetlerinden oluþmuþ.
Lakin bu kez amaç kýsmýna be bendinde Tarým faaliyetleri eklenmiþ. Bana çok ilginç ve geleceðe yönelik bir adým gibi geldi yoksa biliþim sektöründe faaliyet gösteren þirketin amacýný niye deðiþtirsinler. Ayrýntýlar benim için daha önemli...
Bakýn tarýmýn içinde ne var;
1)Mantar üretimi,
2)Her türlü yaþ,kuru, dondurulmuþ sebze,meyve, çiçek, bakliyat üretim, iþleme, alým/satým,paketleme,ithalat/ihracat,
3)Sebze,meyve tohum,fidan,her türlü tarla ve süs bitki üretim,alým/satým,
4)Her türlü tarýmsal ürünlerin konserve,reçel,salça vs imalat alým/satým, ithalat/ihracat,
5)Tarýmla ilgili her türlü konuda teknoloji,danýþmanlýk hizmetleri,peyzaj düzenleme ...,
6)Tarýmda kullanýlan her türlü cam,karton,mukavva,plastik ,vs maddelerden imal edilmiþ ambalaj ,boru, sulama,mlz ticareti,
7)Tarýmla ilgili mamullerin, araçlarýn alým/satým, ticareti,
8)Konusu ile ilgili faaliyetler için sera,tarla vs almak,satmak,kiralamak,
9)Her türlü tohum geliþtirme,üreteme,iyileþtirme,
10)Zeytin bahçeleri kurma,satýn alma, kiralama,
11)Her türlü organik ve kimyasal gübre ve zirai ilaçlar,ev haþere ilaçlarý, veteriner ilaçlarý,tarým ve ziraatla ilgili kimyasal maddeler,düzenleyiciler ,bitki geliþimini düzenleyiciler, her türlü kimyevi ve tabii gübre imalatý ve alým/satým,ithalat/ihracat,
12)Tarým arazilerini kiraya vermek...
Yani anlayacaðýnýz Tanýtek'in içinden bir anda hiç beklemediðimiz haberler de çýkabilir. Çok isabetli konulara el atmýþlar lakin önemli olan amaçta yazmasýndan ziyade icraat...
Yer Ýmleri