Tarihi dip yaptýk ne diyelim . Bu fiyattan biraz daha aldým seçim riskinide alýyorum. yapacak birþey yok. Ya herro ya merro artýk.
Ayrýca artýk genel kurul tarihini açýklamasý lazým.
Tarihi dip yaptýk ne diyelim . Bu fiyattan biraz daha aldým seçim riskinide alýyorum. yapacak birþey yok. Ya herro ya merro artýk.
Ayrýca artýk genel kurul tarihini açýklamasý lazým.
Benim önümdeki grafiklere gööre,
Tarihi dip......2,15......(Oaraya neredeyse yüzde 10 var) (Cari fiyat...2,36)
Tarihi zirve....7,46
1) Yazýlarým, analizlerim yatýrým tavsiyesi deðildir ve hiçbir þekilde öyle algýlanmamalýdýr !...2) Teknik içerikli forumlarý SANAL KAHVEHANE'ye çevirenleri kýnýyorum ve bu forumlarýn birgün amacýna uygun bir þekilde kullanýlmasýný umuyorum...
Aslýnda haklýsýn ancak dediðiniz fiyatta 2-3 gün takýlmýþ. Þuanki fiyat ise gerçek destek. Þu anki fiyata bir çizgi çekersek sadece sayýlý günler bu fiyatýn altýnda kaldýðýný görebiliriz. Tabii en dipten almak baþka bir heves, baþka bir duygu, ve büyük tecrübe. Bu tecrübeye sahip olanlar dönüþ noktasýný tam bulup oradan alacaklardýr eminim.
Basit bir tespit paylaþayým :
Kaðýt, 26/02/18 de 6,11 ile yýl içi zirvesini görürken BIST 100 o gün en yüksek 118.912 yi görmüþ...
An itibariyle,
Kaðýt 2,35 de ve endekste 94.100 civarýnda...
Buna göre endeks 28/02 den bu yana yaklaþýk yüzde 21 civarý düþerken, kaðýt ayný süre içerisinde yüzde 60 dan fazla deðer kaybetmiþ...Yani endeksin üç katý fazla düþmüþ...!
Umarým çýkýþý da ayný þatafatlý oranlarda olur...
1) Yazýlarým, analizlerim yatýrým tavsiyesi deðildir ve hiçbir þekilde öyle algýlanmamalýdýr !...2) Teknik içerikli forumlarý SANAL KAHVEHANE'ye çevirenleri kýnýyorum ve bu forumlarýn birgün amacýna uygun bir þekilde kullanýlmasýný umuyorum...
Arkadaþlar Gedik ve Yatýrým Finansman' da yapýlan iþlemlerle hisse kasýtlý olarak aþaðý mý çekiliyor?
SPK' ya baþvurun , hissedeki iþlemlerin incelenmesini isteyin.
Karþýlýklý iþlemlerse bunlar gereken yapýlýr.
Bedelliyi yüksek fiyattan kullandýrmak için yukarý çekip ardýndan bu fiyatlara mý getirdiler , sorgulayýn ?
Günlerdir en çok iþlem yapan kurumlar hangileri bir bakýn !
Þirket geri alým açýkladý 4 lirada almadý ...
2.36 oldu yine almýyor neden ?
Alsa yukarý hareket olur hisseyi ucuza toplayamayýz diye mi korkuyorlar soruyorum ?
sn. ortak,
ben bunlarýn yöneteceði þirketleri bilmem ne ediiymm.
50 tane soru sorulur da, cevap?
bir þekilde 5 üzerinden ky'ye kitlediler. bence tam kelimesi budur doðru tarif için.
þimdi döke döke söke söke kustura kustura alacaklar ve yükseltecekler.
paraya ihtiyaçlarý olduðunda tabi...
artýk ne zaman olacak bilemiyorum.
geri adým yapmamasýnýn sebebi çok açýk.
þirket sahibi ve tahta yapýcýsý millete malý sattý yukarýlarda. þirket geri alým yaparsa þuan tahta yapýcýdan almak zorunda kalacak. þirketten o parayý çýkarken yine tahta yapýcýdan alacak ama bu fiyatlardan satarsa tahta yapýcý çok fazla hisse kaybeder. þimdi küçük yatýrýmcýya sattýklarý hisseleri düþük fiyattan toplayýp fiyatý tekrar 4-5-6 liralara çýkaracak. o zaman þirketten geri alým baþlayacak ve þirket o parayý kasadan çýkacak ama þirket sahibi ve tahta yapýcýsý daha az hisse satmýþ olacak þirkete. adamýn þirketi düþündüðü yok ki. tamamiyle kendisini düþünüyor. o parayý þirketten çýkacaklar ama geç kaldýlar 5-6 liradayken tahta yapýcýsýnda iken çýksaydý þuan atýyorum 500k hisse satmasý gerekirken o dönemde 250k satacaktý. hem tüm parayý cebe indirecekti hemde kenarda 250k hissesi olacaktý. þimdi kara kara düþünüyor. küçük yatýrýmcýdan o hisseyi nasýl alýrým diye.
ben 2 lira altýna ineceðini düþünüyorum. 2 lira altýna indiðinde maliyet düþüreceðim. her düþüþte daha fazla hisse kaptýrýyor. farketmez isterse 1 liranýnda altýna indirsin. daha ne kadar hisse satacak bakalým. ben 1 kaybedersem bu lavuk 10000 kaybeder.
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
Afganistan, Çin'in Bir Kuþak Bir Yol (BKBY) projesi gereði çok önem verilen bir ülke...TR'nin gerek Maarif Vakfý gerekse de "bazý özel þirketler" yoluyla o bölgede varlýk gösterme çabasý içerisinde olduðu bilinmekte...Te oralarda ihale aldýðýna göre bu tür bir misyon mu yüklendi bu þirket ?...Mesela oradaki ortaðý kim, araþtýran eden var mý ?...Yukarýdaki haber bu kapsamda gayet önemli gibi duruyor...Afganistan Sivil Havacýlýk Kurumu'nun 4 Uluslararasý Havaalanýnýn (Hamed Karzai, Herat, Mazar-e Sharif, Kandahar) 3 yýllýðýna güvenlik hizmeti alým ihalesinin "33.307.589,52 USD" bedel ile tarafýmýzca kazanýldýðýna iliþkin 13.02.2018 tarihinde karar ilaný yapýlmýþ olup, 7 günlük ihaleye itiraz süreci sona ermiþtir. Sözleþme onay süreci aþamasýndadýr.
Ortaklýk Payýna Düþen Kýsmýn Kamuya Açýklanan Son Gelir Tablosundaki Brüt Satýþ Hasýlatýna Oraný (%) %26,9 (31.12.2016 yýllýk mali tabloya oranýdýr.)
Son 1 aydýr Taliban ile Afganistan Hükümeti arasýnda devam eden bir ateþkes var ve yukarýda bahsettiðim (BKBY) proje için TR inanýlmaz yatýrýmlar yaptý...(3 ncü köprü, 3 ncü havaalaný, yollar vs.) Bu kapsamda Türk þirketlerinin Afganistan özelinde yatýrýmlarýnýn artmasýný beklemek mümkündür...
Ýþbu jeoekonomik analiz talep üzerine yapýlmýþtýr...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneþ vardýr...
Yer Ýmleri