Erdoðan: Merkez bankasý rezervlerimiz 136 milyar dolara kadar çýkmýþtý, çýktýðýmýz zirveyi yakalamak ve aþmak zorundayýz, bunu da baþaracaðýz
Erdoðan: Merkez bankasý rezervlerimiz 136 milyar dolara kadar çýkmýþtý, çýktýðýmýz zirveyi yakalamak ve aþmak zorundayýz, bunu da baþaracaðýz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
21 Aralýk Cuma 15:47 ERDOÐAN: MERKEZ BANKAMIZIN REZERVLERÝ 92,5 MÝLYAR DOLARA ULAÞTI
Bu açýklama beni gerçekten çok rahatsýz etti.
Nasýl olacakmýþ ?
Cari açýk verirken ve bankalar kaynak bulmakta zorlanýrken . bunu nasýl baþaracaðýz ?
Aklýma bir ihtimal geliyor ÝMF gibi eger devlet bunu yaparsa geçmiþ olsun bu ülkeye bankalarýn batýk kredilerinin ne olacaðýný söyleme gerek yok artýk
Ýstanbul Kanalý gibi proceleri yok silikonlarýn arasýna 3nm'lik kanallar açmayý iþ sanýyorlar, bunnara 3 koyun ver güdemezler.!..
TSMC 3 nm üretim süreci için tarih verdi!
20 milyar dolarlýk yatýrým ile beraber özel bir üretim fabrikasý kurma hazýrlýðýnda da olan teknoloji devinin yapmýþ olduðu açýklamaya göre, söz konusu bu fabrikanýn 2021 yýlýnda biteceðini müjdeledi. Daha sonrasýnda ise ayný yýl içerisinde 3 nm üretim süreci ile üretilen iþlemciler için testlere baþlayacak olan teknoloji devi, geliþtireceði yeni nesil yonga setleri ile teknolojik bir devrime imza atmayý hedefliyor.
Sn.Cumhurbaþkaný...Ülkemizin ve milletimizin potansiyelinin azmine inandýk ve hamdolsun baþardýk. Önce kendi kaynaklarýmýza yöneldik. Dýþarýdan dayatýlan formülleri de bedeli kurþun gibi aðýr olan borçlanmalarý bir kenara býraktýk. IMF anlaþmalarý bunlardan biri sadece.
Ekonomik ve silahlý teröre kadar her türlü imkaný ve sýnamayý milletimizle kol kola vererek aþtýk. Türkiye kendine güvendikçe iþ dünyasýnýn önünü açtýkça, bölgesinde ve dünyada gücü ve itibarý artan bir ülke haline gelmiþtir.
Biliyoruz ki iþ adamý için söz önemlidir. Ama rakam daha önemlidir.
Ekim ayýnda 7 bin 160 yeni þirket faaliyete geçerken 1235 þirket de faaliyetlerini sonlandýrmýþtýr.
Merkez Bankasý rezervimiz 136 milyar dolara çýkmýþtý. Yeniden 92.5 milyar dolara ulaþtý. Çýktýðýmýz zirveyi yakalamak zorundayýz.
Bankacýlýkta belki de dünyanýn en saðlýklý yapýlarýndan birine sahibiz.
Hanehalký borcunun milli gelire oraný yüzde 16. Bu rakamlarý çoðaltmak mümkün. Türkiye böyle bir ülke. Özetle söylemek istediðim Türkiye demokrasisi ile ekonomisi ile güvenliði ile hedeflerine doðru kararlýlýkla yürümeye devam ediyor. Ýþ dünyasýndan talebimiz fýrsatçýlara göre deðil. Önümüzdeki aydýnlýk geleceðe doðru almamýz gerekir. Büyük ve güçlü Türkiye’yi sizlerle birlikte inþa edeceðiz.
Trump ile Suriye’de çok konuda hemfikiriz. Önümüzdeki aylarda Sruyie sahasýnda hem PKK’YPG unsurlarýný hem de DAEÞ kalýntýlarýný temizlemeye yönelik harekat tarzý izleyeceðiz.
Son geliþmeler bizi bir müddet daha beklemeye itti.
Bu halk niye % 50-100 fakirleþti o zaman tüketim zamlarý ile alým gücü düþerek 24 haziran seçimlerinden sonra ?
Yer Ýmleri