Son düzenleme : esma; 10-12-2020 saat: 22:55.
Reuters'ün haberine göre ABD TÜRKÝYENÝN ALDIÐI S-400 ler nedeniyle CAATSA yatýrýmlarýný uygulamaya hazýr diye haber geçti. Dolar 7.92
AB liderleri 1.80 trilyon euro bütçe ve kurtarma paketinde uzlaþma saðlamýþlar. Bu da pozitif haber. Yarýn sabaha kadar olumsuz haberi pomlayacaklar ki Altan mallarý toplasinlar. Ara düzeltmeler normal ve daha saðlýklý bir ara düzeltmeden sonra 1390 lara drk bir tur daha yapmamýz gerek. Hocam ne düþünüyorsunuz?
Bankalar ile ilgili bir haber düþtümü...? Not artýþlarý ile ilgili...? Bu önemli... Ama daha önemli birþey varki spek hala istediði paralarý kazanamadý...Bankalarý bahane ederek bugün görüldü ki endeks tarihi zirvesini yaptý...Garanti baþý çekti...Benim incelemelerime göre gerek endeks de gerekse bir çok hissede zirveler denendi...Sizce bu böyle devam edermi...veya bir grafik hep yukarý gidermi...? Anladýðým þu ki bir çok hisse (büyük çoðunluðu) beþ e on a hatta yirmi ye katlarken ky lar çok cüzi karlar elde etti...Unutmayalým iyi haberler satmak için, kötü haberler almak için kullanýlýr borsada...
Sonuç olarak endeks zirvede hisseler birinci dalga zirvelerini yapmýþ ikinci dalgaya geçmiþ hatta üçüncü dördüncü...Ve iyi haberler veya söylentiler...Tecrübeli arkadaþlar bilirler; Bir kýsým hisseleri þiþirerek ciddi seviyelere getiren spekler,hiç prim yapmamýþ ve lokomotif hisselere girebilmeleri için þiþirdikleri hisseleri bir þekilde ky ya satmasý gerekir...Çünkü onlarýnda nakite ihtiyaçlarý var ve þuanda ellerinde sanal paradan baþka sýcak para yok ve bu sanalý bir þekilde nakit e çevirmek zorundalar...
Tamam endeks dolar bazlý ucuz veye hisseler...Ama bize ne...Adam, misal sekizay önce yüz milyon yatýrdýðý veye operasyon yaptýðý hisse bugün yirmi otuz kat artmýþ ne dolarý ne euro su...çok uzattým dikkatli olalým arkadaþlar...
Bazen yarý nakitte beklemek kötü havada bile yüzde elli kazanmak demektir...
Çok uzun yazýyý herkes sevmez koyu renkte iþaretlediklerimi okuyun yeter...
Kesinlikle sesli düþüncemdir ve beni baðlar... Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir olamaz...
Y.T.D.
Ya çok uzun olacak diye tam anlatamamýþým...
Þöyle bir okudum...))
Yer Ýmleri