Originally Posted by
Eski_prof
ENDEKS ; 1524.49 kapanýþ...
Desteðimiz çalýþtý...
Piyasalarýmýz okadar tedirgin ki...iki üç bin puan yükseliþ yapýyor hisseler bir puan bir zahmet artýyor...Ama gün içinde artýdayken bile az bir geri çekilmelerde bir panik havasý bir panik sorma... Millet tedirgin haklýmý haklý...Þiþman parmaklar satýþ tuþunda bekliyor...Ama serçe parmaklarýda alýþ tuþunda...Aslýnda kimse ne olacaðýný tam olarak bilmiyor daha doðrusu bilemiyor...Çünkü Dünya gündemi,dolayýsýyla bizim gündemimiz okadar belirsizki...Bizim býyýklý yabancýlar bile tedirgin...Peki neden tedirgin ; Tabiki ellerindeki mallarý kaptýrmaktan...Çünkü yabancý yatýrýmcý kedi gibi bekliyor...Bunun sebebi herþeye raðmen kim ne derse desin Türkiye bir yatýrým cazibesi konumunda ve daha da fazlasý...Dünya krizde tabiki Türkiye nin sorunlarýda var ve büyük...Tabi tüm ülkeler krizde olduðu için, eþitliðin her iki tarafýný ayný sayý ile çarparsak sonuç deðiþmez kuralý...
Þimdi önemli olan bu eþitliði bozmak... Türkiye bunun için en güzel çarpan konumunu alabilir yada konumunda...
Mesele ; Krizi fýrsata çevirmekte...
Bu da Gündem analiz ve oynak...Bu yüzden daha temkinli olmakta fayda var...Tam bir risk analizinden geçiyoruz aslýnda...Riski alanýn kazancý büyük olabilir... Terside doðrudur... Herkes risk analizini yapacak gerek yarý yarýya,,, gerek full gerekse tamamen nakitte karþýlayacak önümüzdeki zorlu belkide son iki ay ý...
Neden son iki ay dedim ; Çünkü Mart ortalarýna veya sonuna,,, kimbilir belki de biraz daha öncesine kadar hem aþýlama iþlemleri hem pandeminin blançosu hemde Abd yönetiminin Türkiye hakkýndaki plan ve söylemleri...Bunlara baðlý var da var...Netlik kazanmaya baþlayacak...
Gelelim Teknik analize...Anca gelebildim... ; Evet borsamýz ucuz ve cazipliðini koruyor...Hatta hisselerin çoðu endeksin oldukça önünde seyrediyor...Hisselerin çoðuna göre endeksin ucuz olmasý, Endekse yön veren hisselerin diplerde olmasýndan kaynaklanýyor... Daha öncede yazmýþtým, Bu hisseler hareketlenirse ki pandemiden etkilenen holding ve bankalar gündem ile birlikte harekete baþlayacak veya baþlayamayacak...Yine önümüze Gündem çýkýyor...
Rakamsal olarak hatýrlarsanýz ; 1435.00 esas oðlan demiþtim...Geçilirse hareket hýzlanabilir ve yükseliþ devam eder demiþtim... Çok þükür yanýlmadým ve ; 1568.06 seviyesine kadar geldik...Hedefimiz neresi ; 1742.50...Esas oðlanýn üzeri burasý ve n.þ.a. Kaçýnýlmaz bir direnç... Burada da ; 1640.00 gösterge direnci... Yani olurda yükseliþ devam ederse burasý çok önemli olacak...tamammý devammý... Kimbilir belkide düzeltmenin geleceði direnç...
Yine uzattým... Ýþin özü lafýn kýsasý, Düzeltme kaçýnýlmaz...Her çýkýþýn mutlaka bir iniþi vardýr...her yokuþ gibi...Önemli olan zirveden düþmemek...düþsekte paraþütümüzün hazýr olmasý önemli... Yarým açýlsada kurtarýr bizi(yüzde elli)...
Çok zordur saðlam bir düzeltmede ky nin nakitte olmasý...mümkün deðil...mümkün olsa zaten düzeltme olmaz...yarým paraþüt bile hayat kurtarýr... Kýrýk olur ama öldürmez...
Ýzlenimlerime göre; Mart 15 ile 25 arasýnda yýllýk olarak hem hisselerin hemde endeksin bir dip durumu/larý var...
Endeks ; 8193.60 dip...ve hisseler...Bu da Mart 16 yý iþaret ediyor... Hisselerin çoðuna ayný... Burdan sonra, ufak tefek düzeltmelerle hep yukarý hep yukarý...Yani sonsuza kadar mý yukarý olacak...Sonra 9850.00 sonra 1055.00 yaklaþýk dipler oluþturmuþ...sonra ; 1568.06...Düzeltme olacak sertlik derecesini Gündem belirleyecek...
Birde, illa ben hissede bekleyeceðim diyorsak...Ucuz ve hikayesi olan hisselerle karþýlayalým bu düzeltmeyi...
Bu yazdýklarým kesinlikle benim kendi düþünce ve öngörülerim...Hiçbir resmiyeti ve dayanaðý yoktur...Lütfen kendi yatýrým kararlarýnýzý kendiniz verin...kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Bu arada yine sesli düþünüyorum... Kurallar ters köþe yapýp, yükselen piyasa yükselir...Ve yukarýda yazdýðýmýz senaryolarýn hepsi lehimize olur....Ýþte bunun adý risk ve kazancýn kardeþi...
Ülkemiz ve dolayýsýyla hepimiz için herþeyin hayýrlýsýný diliyorum... Allah yardýmcýmýz olsun...Saðlýk mutluluk versin gerisi teferruattýr...
Y.T.D.
Yer Ýmleri