Bir arkadaþ demiþ ki “ Borsa Ýstanbul'un adýný BOFA Ýstanbul Borsasý olarak deðiþtirebilirler.Bu kadar kuralsýz HFT ya da Algoritma iþlemi hiçbir yerde yok. En büyükten en sýð hisseye kadar her yerde var ve bazý hisselerde iþlem hacminin %50'si ona ait. Eskiden %25 kuralý vardý ne oldu ona?”
Biz temel teknik ve takas analizi yapmaya çalýþarak sadece mücadele edebiliyoruz, bunlarý altetmek mümkün deðil. Hele bir de bunlara DUR diyen bir SPK BÝST olmadýktan sonra bekleriz. Açýða satýþlar robotlar kredili iþlemler....
ytd
Aaaahhh Prof hocam nereyesun? Ha bi çýk gel daaa. 2 laf et özledik.
Var olan tepki yetersiz kaldý .Geçende aþýnýn yavaþ gittiðini ve pandeminin uzun surebileceðini yazmýþtým.Bide virusün mutasyona uðrarsa ekonomilerin zorlanacaðýný þimdide üretmle ilgili sýkýntýlar ortaya çýktý.Ülkeler uzlaþmak zorundadýr ,herkes kendini kurtarmaya çalýþýyor ama böyle davranarak hiç bir ülke feraha çýkamaz.Rabbim içinde bulunduðumuz tüm sýkýntýlarý feraha çýkartýn ÝNÞAALLAH:
Net bofa yüzünden bir bofaya kaldý BIST 100 o hale geldik..
Kaçan zaten kaçtý..
O yüzden ne olacaðýný kimse bilemez..
Hocanýn tespitler doðru idi BIST 100 de iz suren 1540 idi..
Net destegi 1521 1507 bandý idi..deldi geçti orayý..
Þimdi ne olur. Covid gibi bir düþüþ mü yoksa yükselen kanal da dio bant hareketi mi..yoksa her yükseliþ ölü kedi sýçramasý mý vs buna bakmak lazým..
Yükselirken ortalamalardan çok uzaklaþtý þimdi zamansalliktan ötürü yaklaþtýk..
50 günlük ortalama çok þeyden bahseder oraya daha var ama BIST 30 iþte orada...
Ayrýca xtum endeksine bakmak lazým..
O yüzden hisse seçerken borclulugu az hikayesi olan seçilmeli...
Durum bu olmasý gereken oldu özellikle yurt dýþý dax tekrardan satýþ yönlü olunca psikolojik 1500 sýnýrý da kýrýldý bu durumlar böyle..en son ki 940 testine benzetiyorum..bu hafta net yön belli olur..SM-N935F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Inveodan 156dan satarak kayýpsýz kurtuldum. Sanko ve mndrs’i de elden çýkarttým. %80 nakit beklemedeyim. Nasipten öte yol yok
Piyasayadaki satýþlarýn büyük ihtimalle kredili iþlemlerin kapatmasý da etkili oldu. Dýþarý da çok iyi deðil. Umarým 1440-1460 arasi bir yerden döner. Saðlam þirketler dönüþte çabuk toparlanýr.borsada düþüþ korkusunu hafifletmenin en iyi yolu guvenebileceðimiz bir þirkette olmak korkuyu hafifletir.
Son düzenleme : esma; 27-01-2021 saat: 20:55.
Yer Ýmleri