endeks ; 1473.45 kapanýþ yaptý...
Bundan önce birçok endeks yorumu yapmýþtým... Hemen hemen hepsinde bir düzeltmenin olacaðýný hatta olmasý gerektiðini gündem ve geçmiþten örnekler vererek ve olasý senaryolarý anlatarak yazmýþtým...hatta bu düzeltmenin mart 2021 ortalararýnda yada daha öncede yavaþ yavaþ iþaretini vererek olacaðýný iþaret etmiþtik... önemli direncimiz (yükseliþin devamý için) ;
164.00 seviyesini gösterge kabul edelim dediðimde 1582.## leri görmüþ ve bende hedefe az kaldý burayý geçmesi zor bu aralýkta kazanacaðýmýz kaybýmýzdan çok az olur demiþtim... þimdi bunlarý ; yaa ben size
demedimmi demek için tekrar yazmýyorum ...! Hala bu seviyelerin önemini ve beklenen düzeltmenin tam olarak olmadýðýný
önümüzde hala dikenli yollarýn olduðunu temkini elden býrakmamak gerektiðinin önemli olduðunun anlatmak istiyorum...daha öncede söylediðim gibi geçtiðimiz yýl(2020) gerçekten çok küçük yatýrýmcý katýldý borsamýza iki milyon civarý diyorlar...bunlarýn büyük bir çoðunluðu borsayla yeni tanýþanlardan oluþuyor...diðerleri ara verip baþlayanlar vs.vs. Ama öyle günler yaþadýkki herkesin yüzü gülüyordu...(ky larýn yüzü gülüyorsa borsadan kaçma zamaný gelmiþtir...)demiþ ünlü bir borsacý...biz bunu gördük... Daha öncede görmüþtük...bunu neden yazýyorum ; bu arkadaþlarda kaybetmeyi ve borsaya küfür etmeyi öðrenecekler... Ki borsacý olmaya baþlasýnlar...yaþadýk yaþýyacaklar(keþke yaþamasalardý)...
Bu bir kuralmý ki?...hayýr kural deðil ve herzaman böyle olmayabilir... Ama þu bir kural; baþka türlü para kazanamaz amcalar...kural deðil
zamanlama ...
Bizler nedense bu zamanlamanýn aktörlerindeniz ve figüranýz...görevimiz dayak yemek... Sonunda bir
esas oðlan (1435)gelir ve bizi kurtarýr...ama o esas oðlan da dayak yiyebilir hatta tüm kemikleri kýrýlabilir... Komple alçýya alýnýr ve bir bakarsýn eskisinden daha saðlam ve yenilmez(kara murat) olarak gelir hepimizi kurtarýr... Biz kara murat ý bekleyelim elbet gelecek...
Biraz espri kattýktan sonra gelelim esas oðlanýn önemine...geçtiðimiz hafta biliyorsunuz ki esas oðlan bizi kurtardý...
1431.32 civarýndan yukarý tepki verdi ve önemini göstermiþ oldu...ama yaralandý...þimdi dikkatle yine ;
1435.00 takip edilecek... Tam bir testere piyasasý içindeyiyiz...al - sat...ama yapabilene...tuzaklara dikkat edelim böyle zamanlarda tahtanýn tam hakimi spek ve tahta sahipleridir...yani satanda kendileri sattýklarýný alanda kendileri...araya düþenleri, kar ve zararlarýný hesaplar bir sonraki hareketi ona göre yaparlar...en büyük amaçlarýda
panik satýþlarý yaptýrarak yukarýdan alan ky larýn mallarýný aþaðýdan toplamak...yine bir kural hatýrlatayým ; satmadýðýn sürece sadece zamandan kaybedersin asla paraný kaybetmezsin...ama yine satmadan karý cebe koyamadan da kazanamazsýn...bu yüzden zamanýnda yarý nakitte olalým dedim...ama maalesef ky hep birþeyleri kaçýracaðým diye veya hissesine kalpten baðlandýðýndan bir türlü satamaz...kimyamýzda nakitte beklemek diye bir þey yok...borsaya da hep en tepelerden merak salarýz nedense...oysa kurt puslu havayý sever...fýrsatlar nezaman kaçtýki þimdi kaçsýn...misal 7-8 ay önce üç tl olan a hissesi geçen aylarda 35 tl olmuþ ve hala ucuz diye alýyoruz...alýcý ve fýrsatlar hiç bitmez...ama en önemlisi alýrken kazanmak...
Kýssadan hisse bitti...þim neler olabilir...???
destek ;
1460.00 -
1435.00 - 1405.00 -
1370.00 - 1312.00 -
1230.00..
direnç ;
1480.00 -
1508.00...
Burada bir kaç önemli gösterge destek ve direncimiz var...
direnç ;
1508.00...geçip desteklemesi...
destek ;
1435.00 destekleyip kýrmamasý takp edilecek...
Arkadaþlar gerçekten borsa ve endeks açýsýndan çok kritik dönemlerden geçiyoruz...ne coþkulu yükseliþler gözünüzü karartsýn nede panik düþüþler gözünüzü korkutsun...eðer hissede yakalandýysak ve çok zarar ettiysek satarsak paramýz uçar...ne demiþler birþeyini nerde düþürdüysen orada bulursun... Baþka yerde arama...gösterge direnç ve destekleri baz alarak gündem ve haberleri dinleyerek hareket etmekte fayda var...vay keþke satsamda þu hisseyi alsaydým demeyin heleki bu havada hiç demeyin... Inanýn bu seferde sattýðýnýz uçar diðer aldýðýnýz çakýlýr...hisselerimiz elimizde kaldýysa sahip çýkalým...köprüden geçerken at deðiþtirmeyelim...
Birde hisse þuralardan buralara düþmüþ bunu alalým düþtüðü yere çýkarsa yüzde yüz kazanýrým mantýðý yanlýþtýr...o hissede operasyon bitmiþ olabilir...nakitteyseniz ve hisse edinecekseniz birazdaha seçici ve orta vade düþünerek...beklentisi olan ve gündemden olumsuz etkilenen ucuz kalmýþ saðlam hisseleri düþünün...
Son olarak; yukarý dirençleri zaten yazmýþtým... þuan aþaðýdaki destekler önemli...yanlýz bu zadýklarým hala mart ortalarýna kadar geçerli...duruma göre mart sonunda kýsa - orta - uzun yeni seviyeleri yazacaðým...hem endeks hemde sorulan hisseleri...
Daha uzun uzun yazacak okadar çok þey varki ancak bukadar özetleyebildim...devrik cümle ve kelime hatalarý varsa idare edin...
Not;
1230.00 daha önce hatýrlarsanýz benim olmazsa olmazýmdý yukarý hareketin hýzlanmasý için...þimdide olasý sert düþüþlerde ana destekten sonra olmazsa olmaz desteðim... Kýrýlýrsa büyük düzeltmeyi ;
1095.00 de noktalayabiliriz...
Ama umutsuz olmamak lazým hala göstergeler bozulmuþ deðil...heran herþey olabilir özellikle gündemle alakalý...tesr köþe yapar inþallah... Kimsede üzülmemiþ olur...mektubuma son verirken küçüklerin gözlerinden büyüklerin ellerinden öperim diyerek espirimizide koyalým...
Herþey gönlünüzce olsun inþallah... Bol kazançlar ve gülen gözler diliyorum...

))
asla y.t.d.
Yer Ýmleri