Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 141/153 ÝlkÝlk ... 4191131139140141142143151 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 1,121 - 1,128 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

Alýntý Originally Posted by mustyy Yazýyý Oku
    Selamlar,

Ýki gündür saatlerdir baþlýk altýnda yazdýklarýnýzý okuyorum. Sayýn tosunpasa nýn baþlattýðý, sonrasýnda diðer arkadaþlarýn katýldýðý, sonralarý sayýn Nilkiz katýldýðý çok keyifli, samimi ayný zamanda tecrübe dolu bir baþlýk olmuþ. Özellikle borsanýn düþtüðü zamanlarda ki psikolojiyi çok merak etmiþtim. Gerçekten çok faydalý bir baþlýk. Tüm katký saðlayanlara teþekkürler. Benim gibi yolun baþýndaki arkadaþlar için bulunmaz bir kaynak.

Bende sizlerin þuan yol katettiði uzun vade yolculuðuna 5-6 ay kadar önce baþladým. Borsa ile tanýþmam da 10-11 ay öncesine dayanýyor. Kýsa zamanda doðru bulduðumu düþünüyorum

Dar gelirli ailede yetiþtik, hep etrafýmýzda duyduðumuz borsa kumar... Ama araþtýrýnca aslýnda iþin öyle olmadýðýný görüyor insan. Tabii kimisine göre gerçekten kumardan farksýz bir yer...

Her ay düzenli alýmlar yaparak Alkim, Sasa, Sise, Tavhl, Tupras, Ardyz, Aselsan biriktiriyorum. 20 yýl boyunca da biriktirmeye devam edeceðim. Tabii bilançolarý, þirketleri takip ederek. Gerekli yerlerde deðiþiklik yaaparak.

Biriktirdiklerimin bir kýsmý temettü vermiyor yada çok az veriyor. Ama þuan ki düþüncem yüksek temettü deðil, þirketin deðerlenmesi, gelecek vaat etmesi.

Portfoyum hakkýndaki yorumlarýnýz benim için gerçekten kýymetli. Esirgememeniz dileðiyle...
    Teþekkürler hocam. Evet iki yýlda çok þey deðiþti.
    Ben acemiydim hala acemiydim.
    Ýlk zamanlar daha çok ilgileniyordum, þimdi daha az ilgileniyorum.
    Yalnýzca gün sonunda kontrol ediyorum.
    Tabiki iþin ralli kýsmý çok zevkli, ben 90binlerde daha çok mal toplamak isterdim.
    Ama zor zamanlar psikolojiyi zorluyor, tav'da mesela bayaðý bir eksi görmüþtüm.
    Ama gözüm öyle kara ki elimdeki son paraya kadar hisse topluyordum.
    Portföy neredeyse full hisse ve hisse fonu bu ortamda pek borsaya pek para sokasým da gelmiyor.
    belki altýna dönüþ yaparým bir süre.
    Hissleriniz genel olarak bilindik ve güzel hisseler ancak bir çok hisse pahalý geliyor bana.
    Bir diðeri portföy büyüdükçe stres acayip oluyor.
    Dün mesela -10k yazdý.
    benim iki aylýk maaþ bu.
    bugün artý5 k yazdý toparladý biraz.
    Bu psikolojinin sonu da yok.
    ralli baþlar keþke çok toplasaydým dersin, gömülme baþlar keþke karda satýp çýksaydým aþaðýlardan girerdim dersin.
    Bu iþin sonu yok
    yani bist parasal geniþleme ile 200leri devirir kimse anlamaz, bir korona haberi patlatýrlar gömdükçe gömerler.
    yani para babalarý nereyi isterse oraya döndürüyorlar, biz de altýn mantýðýyla al-yat yapýyoruz yapacak bir þey yok.
    burada portföyü bölme ve yatýrým tarzý önemli.
    ben karþýt yatýrým yapýyorum genelde.
    altýn þu an göçüþte altýn almak istiyorum.
    ama öyle bir hisse baðýmlýlýðý olmuþ ki bir aydýr 8k nakit kenarda bekliyor.
    Son olarak umarým baþarýlý olursunuz, her þeyin hayýrlýsýný dilerim...
    ''dokuz ayrý kadýnla iliþkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsýnýz''
    ''yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðilidir.Acemi lafýyla iþ yapmayýn''

Bu ay ki alým biraz gecikti ama tamamdýr.
    14 gr altýn alýndý. 6150tl.
    2k'da Tacirler deðiþken fon alýndý.
    Kasým 2018'den itibaren yatýrýlan 130k
    15k altýn
    51k fon
    165k hisse
    Toplam Güncel Portföy 231k.
    Hayýrlýsý olsun...

aksa
    alark
    alkim
    arclk
    asels
    enjsa
    eregl
    hekts
    isyat
    kords
    sise
    toaso
    vesbe

Bu da benim portföyüm. 10+ yýl Allah kýsmet ederse her ay devamlý alacaðým hisselerim. Her sene de ayýrdýðým parayý düzenli arttýracaðým. Olur da her hisse için ayýrdýðým payý geçen olursa da, o hisseden daha alým yapmam. Yeni hisseler portföyüme eklemeyi düþünüyorum. Bunlarýn hepsinin son 10 yýllýk temettülerle beraber geri alýmlar dahil tüm getirilerinin excel'ini çýkardým. Neden son 10 yýl? Çünkü ekonomik krizler görmüþ, darbe olaylarý yaþanmýþ, sýnýrýmýzda savaþlar çýkmýþ. Daha ne olsun. Ve buna raðmen temettü vermiþler, büyümüþler. Þeffaf olmuþlar. Bu hisseler ile birlikte incelediðim daha 10-15 hisse var. Bunlarýn içinde son 10 yýlda yatýrýlan paranýn 3 katýna gelen de olmuþ, 10 katýný da, 60 katýna çýkan da olmuþ. Bir de temettüler. Keþke her ay daha fazla para ayýrabilsem de o güzel hisselerden de pay alsam düzenli. Yolumuz uzun, gençliðimiz var

Baþka bir çýkýþ yolu bulamadým. 17 yýldýr öðretmenlik yapýyorum. 3 farklý yerde çalýþýyorum. Yaþ 50'ye gelince bu tempoyu vücut kaldýrmayacaðý için bu yola girdim. Pandemide dersime iyi çalýþtýðýmý düþünüyorum. Kendi çapýmda, dilim döndüðünce çevreme de bu sistemi anlatýyorum. Çeþitli videolar izletiyorum. Twitter'dan bu yola baþ koymuþ rahmetli Yaþar Hocanýn öðrencilerinin güncel yazýlarýný paylaþýyorum, aktarýyorum. Baþlayanlar oldu, baþlayacak olanlar var. Benim borsaya girdiðimi duyan babamýn yakýn arkadaþlarý var. Þunu alsýn, bunu alsýn diye haber salýyorlar. Hiç umursamýyorum Sonra almadýðýmý öðrendiklerinde de babama fýrça atýyorlarmýþ. Bizi sallamýyor mu diye Benim babam öyle, öyle tazminatýný kaybetti. Ýþim olmaz.
    Neyse ilk zamanlar her teneffüs bakýyordum endekse, þimdilerde ise günde 3-4 kere. Bu iþ sabýr iþi, bekleyip göreceðiz.
    Saygýlar
    adettenmiþ ytd

Alýntý Originally Posted by bgstfb Yazýyý Oku
    aksa
    alark
    alkim
    arclk
    asels
    enjsa
    eregl
    hekts
    isyat
    kords
    sise
    toaso
    vesbe

Bu da benim portföyüm. 10+ yýl Allah kýsmet ederse her ay devamlý alacaðým hisselerim. Her sene de ayýrdýðým parayý düzenli arttýracaðým. Olur da her hisse için ayýrdýðým payý geçen olursa da, o hisseden daha alým yapmam. Yeni hisseler portföyüme eklemeyi düþünüyorum. Bunlarýn hepsinin son 10 yýllýk temettülerle beraber geri alýmlar dahil tüm getirilerinin excel'ini çýkardým. Neden son 10 yýl? Çünkü ekonomik krizler görmüþ, darbe olaylarý yaþanmýþ, sýnýrýmýzda savaþlar çýkmýþ. Daha ne olsun. Ve buna raðmen temettü vermiþler, büyümüþler. Þeffaf olmuþlar. Bu hisseler ile birlikte incelediðim daha 10-15 hisse var. Bunlarýn içinde son 10 yýlda yatýrýlan paranýn 3 katýna gelen de olmuþ, 10 katýný da, 60 katýna çýkan da olmuþ. Bir de temettüler. Keþke her ay daha fazla para ayýrabilsem de o güzel hisselerden de pay alsam düzenli. Yolumuz uzun, gençliðimiz var

Baþka bir çýkýþ yolu bulamadým. 17 yýldýr öðretmenlik yapýyorum. 3 farklý yerde çalýþýyorum. Yaþ 50'ye gelince bu tempoyu vücut kaldýrmayacaðý için bu yola girdim. Pandemide dersime iyi çalýþtýðýmý düþünüyorum. Kendi çapýmda, dilim döndüðünce çevreme de bu sistemi anlatýyorum. Çeþitli videolar izletiyorum. Twitter'dan bu yola baþ koymuþ rahmetli Yaþar Hocanýn öðrencilerinin güncel yazýlarýný paylaþýyorum, aktarýyorum. Baþlayanlar oldu, baþlayacak olanlar var. Benim borsaya girdiðimi duyan babamýn yakýn arkadaþlarý var. Þunu alsýn, bunu alsýn diye haber salýyorlar. Hiç umursamýyorum Sonra almadýðýmý öðrendiklerinde de babama fýrça atýyorlarmýþ. Bizi sallamýyor mu diye Benim babam öyle, öyle tazminatýný kaybetti. Ýþim olmaz.
    Neyse ilk zamanlar her teneffüs bakýyordum endekse, þimdilerde ise günde 3-4 kere. Bu iþ sabýr iþi, bekleyip göreceðiz.
    Saygýlar
    adettenmiþ ytd
    Hayýrlý olsun meslektaþým.
    Satma duygusunu sýfýrladýktan sonra endekse bakmakta sýkýntý yok bence.
    Fakat hiç satmamak üzere almak doðru bir fikir mi ona tam emin deðilim.
    Arçelik Tofaþ gibi döngüsel þirketler var mesela.
    Ben doðru fiyattan þirkete girmek gerektiði kanaatindeyim.
    Her fiyattan almak maximum faydayý saglamamýza engel olabilir.
    Ben Tüpraþ'ý çok bekledim mesela.
    150tl'ye almadýðý. Tüpraþ'ý 70den aldým.
    Bence þirketin tarihsel fk/pd ortamlarýna bakmak ve yatýrýmlarýna göre bir fikir ortaya çýkarýlabilir.
    Arçelik pahalý diye portföyden çýkardým ama yürümeye devam etti.
    Yatýrýmlarý da var.
    Yatýrým takibi en önemli husus bence.
    Þirketin fiyatýnýn on katýna çýkmasý için þirketinin kendi toplamýnýn da on kat olmasý gerekli.
    Eðer böyle bir durum yoksa hisse þiþirilmiþ demektir bana göre.
    Yani ben her fiyattan toplamayý doðru bulmuyorum.
    Fonlara belki biraz bütçe ayýrýlabilir.
    Sonuçta bu iþi profesyoneller yapýyor.
    Araþtýrmalarýmda gerçekten fonlarýn iyi performans gösterdiklerini gördüm.
    Þu an mesela altýna aðýrlýk vermeye çalýþýyorum.
    Yatýrým tarzý cesitlendirilmeli.
    Çok düþeþ bir ev arsa bir þey olur o da alýnabilir. Ama piyasada bu tip þeyler artýk hemen toplanýyor, araþtýran çok tabi.
    Umarým hepimiz baþarýlý oluruz. Benim þahsi fikrim endeksin gideceði daha çok yol var. Biz çok yerimizde saydýk.
    Ki anlamsýz þirketler marttan beri kaça katladý biz ana þirketlerde ikiye bile katlayamadýk portföyü.
    Büyüyen þirketlerde araþtýrýlmalý bence.
    Biraz uzattým.
    Borsadan anlamadýðý daha önce zaten vurgulamýþtým.
    Benimki aceminin piyasa bakýþý diyelim.
    Baþarýlar dilerim

Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Hayýrlý olsun meslektaþým.
    Satma duygusunu sýfýrladýktan sonra endekse bakmakta sýkýntý yok bence.
    Fakat hiç satmamak üzere almak doðru bir fikir mi ona tam emin deðilim.
    Arçelik Tofaþ gibi döngüsel þirketler var mesela.
    Ben doðru fiyattan þirkete girmek gerektiði kanaatindeyim.
    Her fiyattan almak maximum faydayý saglamamýza engel olabilir.
    Ben Tüpraþ'ý çok bekledim mesela.
    150tl'ye almadýðý. Tüpraþ'ý 70den aldým.
    Bence þirketin tarihsel fk/pd ortamlarýna bakmak ve yatýrýmlarýna göre bir fikir ortaya çýkarýlabilir.
    Arçelik pahalý diye portföyden çýkardým ama yürümeye devam etti.
    Yatýrýmlarý da var.
    Yatýrým takibi en önemli husus bence.
    Þirketin fiyatýnýn on katýna çýkmasý için þirketinin kendi toplamýnýn da on kat olmasý gerekli.
    Eðer böyle bir durum yoksa hisse þiþirilmiþ demektir bana göre.
    Yani ben her fiyattan toplamayý doðru bulmuyorum.
    Fonlara belki biraz bütçe ayýrýlabilir.
    Sonuçta bu iþi profesyoneller yapýyor.
    Araþtýrmalarýmda gerçekten fonlarýn iyi performans gösterdiklerini gördüm.
    Þu an mesela altýna aðýrlýk vermeye çalýþýyorum.
    Yatýrým tarzý cesitlendirilmeli.
    Çok düþeþ bir ev arsa bir þey olur o da alýnabilir. Ama piyasada bu tip þeyler artýk hemen toplanýyor, araþtýran çok tabi.
    Umarým hepimiz baþarýlý oluruz. Benim þahsi fikrim endeksin gideceði daha çok yol var. Biz çok yerimizde saydýk.
    Ki anlamsýz þirketler marttan beri kaça katladý biz ana þirketlerde ikiye bile katlayamadýk portföyü.
    Büyüyen þirketlerde araþtýrýlmalý bence.
    Biraz uzattým.
    Borsadan anlamadýðý daha önce zaten vurgulamýþtým.
    Benimki aceminin piyasa bakýþý diyelim.
    Baþarýlar dilerim
    Dikkate alacaðým hocam, teþekkürler 🙂

Bir de hisselerin son 10 yýla bakarken bist-100’e dr baktým. 2013 nisan’da 920’ymiþ, 2014 martta 621’e düþmüþ. 2018 ocakta 1195 miþ, 2020 matta 855’e düþmüþ. Yani darbe, ekonomik krizler filan derken bunlarda yaþanmýþ. Hiç umursamadan þirkete güvenip toplamaya devam etmek lazým. Gelecek 10 yýl da kim bilir neler yaþanacak. Ona göre de bazý hisselere belki veda edeceðiz. Yaþayarak görüp geçireceðiz o günleri.

6. Sayýn Tosunpasa,

Bir süredir yatýrýmlarýnýza devam ediyorsunuz. Yol katettiniz, ilerlediniz. Geriye dönüp baktýðýnýzda, yaptýðýnýz yanlýþlarý, tecrübesizlikleri sorsak nelerden bahsedirsiniz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alýntý Originally Posted by mustyy Yazýyý Oku
    Sayýn Tosunpasa,

Bir süredir yatýrýmlarýnýza devam ediyorsunuz. Yol katettiniz, ilerlediniz. Geriye dönüp baktýðýnýzda, yaptýðýnýz yanlýþlarý, tecrübesizlikleri sorsak nelerden bahsedirsiniz?

Yatýrýmlarýný incelediðim sasa'dan daha çok almak isterdim.
    Portföyde daha az hisse bulundurup iyice güvendiðim hisselere daha yüksek yatýrým yapardým.
    Bir miktar altýn toplamak isterdim.
    Fazla hissem var diye sattýðým Ttrak'ý elde tutmak isterdim.
    Fonlarla daha erken tanýþmak dilerdim.
    Tabi elimde nakitim yoktu istediðim þeylerin ayný anda olmasý tabi ki imkansýz...
    Tüm bunlardan daha önce borsayla mesleðe baþladýðým 2006'da tanýþmak isterdim.
    Hep korktum borsadan belki çaktýrmýyorum ama eskisi kadar korkmasam da borsa içerisinde ciddi riskler barýndýran bir yatýrým þekli.
    Valla siz söylediniz düþündüm ama piþmanlýðým yok aslýnda ama en çok üniversiteyi bitirir bitirmez ticari bir þeylerle uðraþmak isterdim herhalde.
    Bu tip yatýrýmlar parayý öldürmek bana göre.
    Þimdi ne halim var, ne zamaným, ne de cesaretim.
    Saygýlar...

8.  Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Yatýrýmlarýný incelediðim sasa'dan daha çok almak isterdim.
    Portföyde daha az hisse bulundurup iyice güvendiðim hisselere daha yüksek yatýrým yapardým.
    Bir miktar altýn toplamak isterdim.
    Fazla hissem var diye sattýðým Ttrak'ý elde tutmak isterdim.
    Fonlarla daha erken tanýþmak dilerdim.
    Tabi elimde nakitim yoktu istediðim þeylerin ayný anda olmasý tabi ki imkansýz...
    Tüm bunlardan daha önce borsayla mesleðe baþladýðým 2006'da tanýþmak isterdim.
    Hep korktum borsadan belki çaktýrmýyorum ama eskisi kadar korkmasam da borsa içerisinde ciddi riskler barýndýran bir yatýrým þekli.
    Valla siz söylediniz düþündüm ama piþmanlýðým yok aslýnda ama en çok üniversiteyi bitirir bitirmez ticari bir þeylerle uðraþmak isterdim herhalde.
    Bu tip yatýrýmlar parayý öldürmek bana göre.
    Þimdi ne halim var, ne zamaným, ne de cesaretim.
    Saygýlar...
    Teþekkürler

Sayfa 141/153 ÝlkÝlk ... 4191131139140141142143151 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •