Bloke koymayý gereksiz görüyorum. iþlem yapmanýzý engellýyor. önce blokeyý kaldýrtmanýz ardýndan satýþ iþlemini gerçekleþtirmeniz gerekiyor. Paranýz hisselerde ise takasbank 120,000 TL ye kadar güvence verýyor zaten banka mevduatlarýnda da böyle.
Ayrýca kurumlar artýk eskisi gibi deðil. sermayelerini güçlendirdiler sýký takip ediliyorlar. Çoðu sermayesi güçsüz kurum 3 adet kurumla birleþti.
Yani eskisi gibi hadi biz battýk diyen kurum olmayacaktýr. Kurum batsada sizin takas bankta kayýtlý herþeiniz kuruma giren çýkan birþey yok. ha nakit beklýyorsundur ozman kötü niyetli kurum çalabilir paraný hukuký sureçle tahmýnen alýrsýn ama oda bir risk nihayetinde.
aracý kurumlarýn batmasýda mantýksýz bilerek batýrýlan kurumlar vardýr geçmiþte ama bir aracý kurumun ne maliyeti varda nasýl batacak. sen iþlem yaptýkça para kazanýyorlar. personel gideri var bi. týkýr týkýr iþ. benim gücüm yetse ben birtane açacam. Adamlar her sene sadece bizden 80 bin TL para kazandýlar. hadi batýr bakalým. yani çok zor aracý kurumlarýn durduk yere batmasý.
Ha bu aracý kurum sahibi kötü niyetli alengirli iþler yapýyordur onlar batýrýr. Eskiden küçük sermayelerle açýlabiliyordu kurumlar haliyle böyle üçkaaðatçýlar çoktu fakat þimdi böyle deðil. Çok büyük sermaye gerektiriyor aracý kurum olmak.
Yani bir kriz dalgasý belki kurumlarýda vurur. Ancak bu kriz dalgasýnda kurumlarý batýracak seviyeye gelmiþse zaten bankadaký paran da patlatýldý demektir. Tek güvencen yastýk altýndaký altýnlarýn olur para piyasalarýnýn hepsi batmýþ olacaðý için ne para çekebilirsin ne baþka bir kuruma aktarým yapabilirsin.
Kýsacasý çok Uç sernayolar için blokaj koydurulabilir. Onun haricinde bence gerek yok.
Hele bankayla çalýþýyorsunuz iyice gereksiz. Banka batma noktasýna gelecekte kurumunuz öyle batma noktasýna gelir. Bankanýz batma noktasýndaysa zaten ekonomýde batmýþtýr devlet býle memura maaþýný ödeyemez hale gelmiþtir. Zaten dibe vurmuþsunuzdur.
Aracý kurumla çalýþanlar belki blokaja daha sýcak bakabilir ancak aracý kurumla çalýþýyorsa düþük komýsyon için calýsýyordur düþük komýsyon isteyende cok ýslem yapan kiþidir blokajý aç kapatla uðraþamayacaðý için bunlarda ters orantý.
blokaj sadece ALIP TUTAN yatýrýmcýya özel mantýklý diyebiliriz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri