Ben bu fikre katlmyorum batan syleyeyim. Neden yeni aselsan aryoruz. Ha illa ama patlayacak hisse aramaksa ama o da var sasa ve kords.
Sylemek istediim u aslnda aldm irketler srekli bymeye alyorlar. Arelik trkcam asels bakmadan bir rpda aklma gelenler. mesela bu irketler srekli irket satn alp bymeye devam ediyorlar. Bymenin bir limiti mi var. Yeni pazarlara almaya alyorlar. Arelik mesela Hindistan pazarna almaya alyor. Dnya nfusunun sekizde birinden fazlas bu lkede. Ve bunun iin giriimleri var.
https://www.google.com/amp/www.hurri...sladi-40955459
Yani irketler bymeye devam edebilirler. Eer ki irketle gelecekle ilgili byme veya sat-karliligini arttrma beklentim yoksa hi almam.
Tavhl mesela srekli yeni ihaleler alp portfylerini bytyorlar.
Temett ksmna gelince irket gvenirlii asndan olmazsa olmaz ama temel art deil byme daha nemli bence. Bir ok hisse bu yl temett vermeyecek ama ben almaya devam edeceim.
Sasa ve kords ise kendilerini artk ispatlam fakat daha nlerinde ok yol olabilecek irketler bu yzden tercih ettim beklentilerimi karlamazsa veya olumsuz bir intibaya kapilirsam onlar da satarm sknt yok.
Mesela uv getirisini beenmediim iin cimsay kardm.
Neyin doru neyin yanl olduunu zaman gsterecek ben acemi bir yatrmcym Trkiye'nin en baba irketlerini toplamaya alyorum gerisi lafgzaf. Hayrls olur inallah.
Bu arada genelde yanl anlaldn dndm bir konuya kendi bak am yazdm. Direkt size ters bir cvp olarak alglamayn ltfen.
Selametle
Yer mleri