Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 86/153 ÝlkÝlk ... 3676848586878896136 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 681 - 688 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

1.  Alýntý Originally Posted by esramarka Yazýyý Oku
    Ben alýrken kazanma taraftarýyým ucuz olmayan hiçbir piyasaya yatýrým yapmam. O yüzden bu fiyatlar - her ne kadar Bist ucuz olsa da son haftalardaki yükseliþ nedeniyle- bence primlidir. Ýsterse dünyanýn en büyük þirketi olsun primli bir hisseyi portföyüme katmam. Þu anda ismini yazmayacaðým öyle þirketler var ki BIST'te inanýlmaz ucuzlar ama en ufak bir ayý piyasasýnda pula dönecek deðerleri. O zaman katarýz portföye.

Ayrýca Temettü çok önemlidir. Temettü vermeyeceðini açýklayan TTRAK'ý yabancýlarýn nasýl sattýðýna bakýn. Madem önemsiz yabancý neden bu kar eden þirketi Temettü açýklamasý sonrasý satýyor?

Kim ne derse desin Temettü bir güvencedir. Sizin belli sürede Hisseyi amorti edebilmenize olanak saðlar. Temettü alýþkanlýðý olmayan hiçbir Hisseyi portföye katmam.

Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Hem acemi hem amatörce yazýlmýþ yazýlarýma yatýrým maksadýyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
    TTraktorun düþüþünün sebebinin gerçekten temettü ile alakalý oldugunu nerden anladýnýz. ?

bunun bir istatistiði varmý elinizde acaba ?

Diðer hisselerdede benzer davranýþlar oldumu ?

Örnegýn hekts temettü vermeyeceðim dedikten sonra %100 civarý prim yapmýþtý þimdi temettü vermemek iyidir anlamýmý çýkmalýydý Hekts örnegýnde ?

Yaptýgýnýz yorum kusura bakmayýn biraz cahilce kalmýyor mu hangi gerçeklikle sebebi buna baðladýðýnýzý aktarýrýmýsýnýz. Temettü verilmediðinde þirkette ne eksiliyor farkýnda olarak mý yazdýnýz ?

bir yatýrýmcý olarak merak ediyorum temettü verilmeyince þirketin içinde ne eksiliyor verilince ne eksiliyor veya artýyor ezbere yazmayýn

temettü verilmemesi kötüdür diyorsanýz sebeplerini maddeler halýnde sayýn bana.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alýntý Originally Posted by esramarka Yazýyý Oku
    Ben alýrken kazanma taraftarýyým ucuz olmayan hiçbir piyasaya yatýrým yapmam. O yüzden bu fiyatlar - her ne kadar Bist ucuz olsa da son haftalardaki yükseliþ nedeniyle- bence primlidir. Ýsterse dünyanýn en büyük þirketi olsun primli bir hisseyi portföyüme katmam. Þu anda ismini yazmayacaðým öyle þirketler var ki BIST'te inanýlmaz ucuzlar ama en ufak bir ayý piyasasýnda pula dönecek deðerleri. O zaman katarýz portföye.

Ayrýca Temettü çok önemlidir. Temettü vermeyeceðini açýklayan TTRAK'ý yabancýlarýn nasýl sattýðýna bakýn. Madem önemsiz yabancý neden bu kar eden þirketi Temettü açýklamasý sonrasý satýyor?

Kim ne derse desin Temettü bir güvencedir. Sizin belli sürede Hisseyi amorti edebilmenize olanak saðlar. Temettü alýþkanlýðý olmayan hiçbir Hisseyi portföye katmam.

Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Hem acemi hem amatörce yazýlmýþ yazýlarýma yatýrým maksadýyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
    Esra haným konu baþlýðýmda temettü yazýyor zaten😀
    Temettü vermeyen bir hisseyi de portföye eklemem.
    Belki yanlýþ anlaþýlma olmuþ olabilir. Temettüyü yüksek vermesi önemli deðil anlamýnda söyledim. Örneðin Arçelik çok az verir ama sürekli yatýrýmlarýný büyüten bir þirket bu daha önemli.
    En büyük þirketlere yatýrým yapmaya çalýþýyorum. Komisyonlar düþerse ilerleyen dönemde Apple, Microsoft gibi þirketlerin hisselerinide alabilirim kimbilir. Þirketlerin dev olmasý batmayacaklarý anlamýna gelmez tabi. Ama risk daha düþüktür.
    Emeklilik döneminde yavaþ büyüyen ve temettü veren þirketi tercih edebilirim.
    gerçi o zamana kadar köprünün altýndan çok sular akar. Sabit fikirli biri deðilimdir belki o zamana kadar çok farklý bir þey düþüneceðim tabi yaþarsak.
    Bistin prim olayýna gelince siz primli olduðunu düþünebilirsiniz. Ama neye dayanarak primli diyorsunuz. Ben son derece ucuz olduðunu düþünüyorum.
    Belki dediðiniz gibi daha aþaðýlarý görebiliriz ki benim iþime yarar þu anda. TL bazlý tepenin yüzde 25 altýnda dolar bazlý tepenin yüzde 70'e yakýn altýndayýz. Mesela portföyümdeki hangi hisse primli. Primli olduðunu düþündüðüm ve portfoye þu an ekleyemedigim iki hisse var Tüpraþ ve ford. Onlarýn da zamaný gelir elbet
    Gelecekte faiz indirimiyle beraber farklý þeyler göreceðimizi düþünüyorum. Kafama takýlan husus ise dolarýn ne olacaðý. Gelecek hakkýnda olumlu düþünceye sahip deðilseniz borsaya uv yatýrým yanlýþ bence.
    Ayrýca bist100'ün puaný çok ilgilendirmiyor beni. Kar eden þirket eni sonu deðerini bulacaktýr. Geç deðerini bulacaklarý yakalasam keþke😀
    Ttrak hususuna gelince patates olmasýnýn temel nedeni satýþ rakamlarý-karlýlýktaki düþüþ. Koç'un yüksek temettüye zorlamasý nedeniyle borçlanmanýn azalmamasý, Türkiye'de ve dünyada ki sýkýntýlý konjonktürel durumdan kaynaklanýyor. O yüzden düþüþün sebebi temettü de var tabi fakat diðerleri daha önemli gibi duruyor. Çünkü bir yýldýr düþüyor deðeri ve temettü vermeyeceðini bu hafta açýkladý ve sasirtti herkesi. Ben ileride portföye eklemek isterim ama acelem yok o zaman ki duruma bakar karar veririz. zararda olanlara allah yardým etsin. Ýnþallah kara geçerler.
    Selametle.

3. Tabi þu da önemli bir husus; her ay düzenli olarak alan biri her fiyat seviyesinden alacaðý için maliyeti yüksek olmaz. O yüzden blok alým için fiyat seviyeleri yüksek diye düþünülebilir, ki ben hala yüksek olduðunu düþünmüyorum, o zaman alým için beklenebilir. Ama dediðim gibi her ay düzenli alýp biriktiriyorsan aldýðýn fiyatýn önemi yok, nasýl olsa her fiyat seviyesinden alacaksýn.

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    TTraktorun düþüþünün sebebinin gerçekten temettü ile alakalý oldugunu nerden anladýnýz. ?

bunun bir istatistiði varmý elinizde acaba ?

Diðer hisselerdede benzer davranýþlar oldumu ?

Örnegýn hekts temettü vermeyeceðim dedikten sonra %100 civarý prim yapmýþtý þimdi temettü vermemek iyidir anlamýmý çýkmalýydý Hekts örnegýnde ?

Yaptýgýnýz yorum kusura bakmayýn biraz cahilce kalmýyor mu hangi gerçeklikle sebebi buna baðladýðýnýzý aktarýrýmýsýnýz. Temettü verilmediðinde þirkette ne eksiliyor farkýnda olarak mý yazdýnýz ?

bir yatýrýmcý olarak merak ediyorum temettü verilmeyince þirketin içinde ne eksiliyor verilince ne eksiliyor veya artýyor ezbere yazmayýn

temettü verilmemesi kötüdür diyorsanýz sebeplerini maddeler halýnde sayýn bana.
    Yarýn masanýza hazýrlayýp basýlý olarak tezimi ya da dönem ödevimi koyayým isterseniz. Hocam mýsýnýz maddeler halinde sayacakmýþým da falan filan. Siz nasýl yatýrým yaparsanýz yapýn. Bana ne. Ben kendi fikrimi söylüyorum, size de inandýrmak ya da kanýtlamak zorunda deðilim. Siz yabancý fonlarýn temettüye ne kadar önem verdiðini bilmiyorsanýz Norveç Varlýk Fonu gibi uzun vadeli fonlarýn yatýrým kararlarýný alýrken nelere önem verdiklerini inceleyin ya da boþ verin sadece bu forumu okuyun insanlara da "cahil" diye hakaret edin.

Zaten EKGYO da -nedense- temettü yüzde indirme kararýný aldýktan sonra "tesadüfen" dibinin dibini gördü. Neyse konuþmanýn, laf anlatmaya çalýþmanýn gereði yok. Herkes anlayabildiði kadarýný anlar.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.

Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Esra haným konu baþlýðýmda temettü yazýyor zaten��
    Temettü vermeyen bir hisseyi de portföye eklemem.
    Belki yanlýþ anlaþýlma olmuþ olabilir. Temettüyü yüksek vermesi önemli deðil anlamýnda söyledim. Örneðin Arçelik çok az verir ama sürekli yatýrýmlarýný büyüten bir þirket bu daha önemli.
    En büyük þirketlere yatýrým yapmaya çalýþýyorum. Komisyonlar düþerse ilerleyen dönemde Apple, Microsoft gibi þirketlerin hisselerinide alabilirim kimbilir. Þirketlerin dev olmasý batmayacaklarý anlamýna gelmez tabi. Ama risk daha düþüktür.
    Emeklilik döneminde yavaþ büyüyen ve temettü veren þirketi tercih edebilirim.
    gerçi o zamana kadar köprünün altýndan çok sular akar. Sabit fikirli biri deðilimdir belki o zamana kadar çok farklý bir þey düþüneceðim tabi yaþarsak.
    Bistin prim olayýna gelince siz primli olduðunu düþünebilirsiniz. Ama neye dayanarak primli diyorsunuz. Ben son derece ucuz olduðunu düþünüyorum.
    Belki dediðiniz gibi daha aþaðýlarý görebiliriz ki benim iþime yarar þu anda. TL bazlý tepenin yüzde 25 altýnda dolar bazlý tepenin yüzde 70'e yakýn altýndayýz. Mesela portföyümdeki hangi hisse primli. Primli olduðunu düþündüðüm ve portfoye þu an ekleyemedigim iki hisse var Tüpraþ ve ford. Onlarýn da zamaný gelir elbet
    Gelecekte faiz indirimiyle beraber farklý þeyler göreceðimizi düþünüyorum. Kafama takýlan husus ise dolarýn ne olacaðý. Gelecek hakkýnda olumlu düþünceye sahip deðilseniz borsaya uv yatýrým yanlýþ bence.
    Ayrýca bist100'ün puaný çok ilgilendirmiyor beni. Kar eden þirket eni sonu deðerini bulacaktýr. Geç deðerini bulacaklarý yakalasam keþke��
    Ttrak hususuna gelince patates olmasýnýn temel nedeni satýþ rakamlarý-karlýlýktaki düþüþ. Koç'un yüksek temettüye zorlamasý nedeniyle borçlanmanýn azalmamasý, Türkiye'de ve dünyada ki sýkýntýlý konjonktürel durumdan kaynaklanýyor. O yüzden düþüþün sebebi temettü de var tabi fakat diðerleri daha önemli gibi duruyor. Çünkü bir yýldýr düþüyor deðeri ve temettü vermeyeceðini bu hafta açýkladý ve sasirtti herkesi. Ben ileride portföye eklemek isterim ama acelem yok o zaman ki duruma bakar karar veririz. zararda olanlara allah yardým etsin. Ýnþallah kara geçerler.
    Selametle.
    Sizin öðrendiðiniz pek çok þeyi maalesef yabancý yatýrýmcý aylar öncesinden bilir sayýn tosunpasa. Bu nedenle maça 1-0 deðil belki 5-0 geriden baþlýyoruz. Ben size yine de -naçizane- hisse seçimi yaparken primli olmayan hisseleri portföyünüze katmanýzý salýk veririm. Daha çok yazacaktým ama bazýlarýnýn yorumlarý nedeniyle hevesim kaçtý açýk konuþayým, size baþarýlar diliyorum.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.

Bu görüþünüze katilmiyorum yabanci yatirimci kahin deyil onlar emeklilik fonlari adi ustünde emekli insanlara ek gelir saglamak gorevleri en fazla bilancodan bir kac gun once ogrenirler onu da zannetmiyorum nedeni de su sirketin stoklari artmis satis dusuyor ekenomi sogumus nakit akisi icin sirketin temettu vermemesi ihtimali var oldugu icin maliyetleride yillardir elinde tuttuklarindan dusuktur ve bilanco oncesinde elindeki milyonluk lotlarin bir kismini satiyorlar temettu vermeyecegi aciklaninca kalanina elden cikariyorlar hisse dusuyor eger verseydi sattiklarini alirlardi hisse yukselirdi adamlar gene zarar etmezdi cunku sende 1000 hisse varsa adamlarda milyon hisse var adi ustunde fon sirketi

Alýntý Originally Posted by Serdardm79 Yazýyý Oku
    Bu görüþünüze katilmiyorum yabanci yatirimci kahin deyil onlar emeklilik fonlari adi ustünde emekli insanlara ek gelir saglamak gorevleri en fazla bilancodan bir kac gun once ogrenirler onu da zannetmiyorum nedeni de su sirketin stoklari artmis satis dusuyor ekenomi sogumus nakit akisi icin sirketin temettu vermemesi ihtimali var oldugu icin maliyetleride yillardir elinde tuttuklarindan dusuktur ve bilanco oncesinde elindeki milyonluk lotlarin bir kismini satiyorlar temettu vermeyecegi aciklaninca kalanina elden cikariyorlar hisse dusuyor eger verseydi sattiklarini alirlardi hisse yukselirdi adamlar gene zarar etmezdi cunku sende 1000 hisse varsa adamlarda milyon hisse var adi ustunde fon sirketi
    Varlýk "wealth" fonlarýndan bahsediyorum emeklilik fonlarýndan deðil. Lütfen yazdýklarýmý dikkatli okuyun da cevap verin. Çoðu varlýk fonunun yýllýk olarak portföyleri deðiþir. Ben portföyümde bu fonlarýn yýllýk deðiþimlerini önemsiyorum. Bu baþlýk daha nitelikli bir tartýþma ortamý olsaydý birkaç önemli fonun geçen yýllarda neleri arttýrýp hangi hisseleri azalttýðýný hatta portföylerinden TAMAMEN çýkardýklarýný ve yaptýðým analizleri yayýmlardým ama artýk gerek duymuyorum. Belki baþka bir yerde yazarým.

Ben kendi yatirim stratejimi jendim oluturuyorum norvec fonuna vaktim 2016 getirisi %7 2017 % 17 yaziyor yanlis gormediysem pekala bilincli bir yairimci bu orani yakalayabilir ben 6 aydir alim yapiyorum bilancolardan sonra hisseleremi degistirip degistirmeyecegime karar veriyorum su an % 11 kardayim bu daha fazla olabilirdi ama prensip olarak banka alkol ve turizm hisseleri almadigim icin sasece sanayi ve hizmet sektoru hisseleri ile ilgileniyorum

Sayfa 86/153 ÝlkÝlk ... 3676848586878896136 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •