stat faizi yazmamn nedeni nedeni net haram olduunu dnyorum ve getirilerini yazp insanlar tevik etmek istemem. dindar bir insan deilim fakat bu konuda ciddi bir eitim aldm . O kadar baskn sylediimin farknda deilim sen uyardn bu konuda dorudur olabilir. borsayla ilgili bile cekincelerim var ok aratrdm onu da. iin dibine inersek daha farkl konular kar yeri buras deil tabi. Uyarn iin teekkrler dikkat edeceim.
Grafik olarak aslnda haklsn ona hi dikkat etmedim mynetin gidebildii en eski tarihe gittim. Tabi u anda da temett hisselerinin aslnda ou patates de oldu.
Benim esas istediim 2001-2008 bir de 2001 ncesini aratrmak vakit bulduumda bir ara onu da aratrmak istiyorum grafik sknts yayorum. Dediin gibi bir de 2010 dan itibaren bakaym.
2009 dan itibaren ciddi bir ralli oldu ama dolarda da ok ciddi ralliler oldu bist 100un dolar bazl zirvesinin ok uzagindayiz u anda.
Altn deerlendirmemde ki neden de altnn getirisi hem ons hem de dolara bal olduu iin hep dolardan daha fazla olmutur. Yllardr altnin dolardan fazla getirisi var. Baz aldm ons deil gram altn.
Bir de aslnda ok bir beklentim yok aratrmay severim matematiim ok zayf olduu iin teknik ilerini cozemem. Ama bo kaldm her an biseyler arastiririm. Daha nceki msjlarimi da okumusssunuzdur zgemiimi anlattm ☺️
Savurgan bir insan deilim bundan nce hep altn alrdm imdi biraz da borsayla ilgileniyorum kendimden ziyade ocuklarma iyi bir gelecek hazrlamak istiyorum ben 65 e kadar da alrm her sabah yataktan kalkp kfrederek ie giderim yapacak biey yok ☺️
Ha olmazsa da olmaz en azndan denedik deriz kenara attm paralar hayatmda ki hi bir eyi deitirmez.
Zaten nmzde ki srete ciddi byk bir sava beklentim var olur da yaarsak hisselerimiz zaten tuvalet kadna dner ☺️
nallah olmaz tabi allah korusun.
Yarn len iki numaral velet uyuyunca bir 2010 bazl bakaym ☺️
Sayglar.

Alnt yaparak yantla

Yer mleri