@tosunpasa beni daha iyi anlayacaktr. Muhabbetn yapmtk bu meselenn yan sorgulama meselesnn.
Amacm kesnlkle syaset deil. videonun siyasetle balantl olmas zerre umrumda da deil.
Benim videoda vermek istediim mesaj insanlarmzn phelenme sorgulama yapma yeteneinin kaybolup denilene anlatlana sorgusuz sualsiz inanmas bu kltr ok ciddi bir biimde yaylyor. Robot insanlara dnyoruz. Bize ne gsterirler ve ne verirlerse ona inanma kltr zerinden ilerliyoruz.
Birileri birilerine "Kt" diyor. O kii artk herkesin gznde kt oluyor. Kimse durun bir dakka bu neye gre kt kim karar verdi nedir ne deildir arkasn sormuyor sorgulamyor. Tam bir sr hareketi birileri obanlk grevini stleniyor. Tm sr onu doru kabul edip o yolda ilerliyor.
Geenlerde Cami de bir psikopat yada terrist ibadet eden din kardelerimizi saldrd. O srada haberlerde trkiye olan balantsyla ilgili bir haber yapyor ve spiker silahn zerindeki yazlardan bir anlam kartyordu.
Bende muhalefet iin deil. srf bak asn deitirmek ve sorgulama yetenei kazandrmak iin, babama neden sadece trkiye ile ilgili mesajlar varm baka mslman lkelerle ilgili mesajlar da bulunmu mu dedim.
Olum adam trk dmanym dedi. Neye gre kim karar verdi buna dedim. Elimizde hangi deliller var dedim. Trkiyeye gelmi kaldg oteller flan gsteriyorlar ite dedi.
Ka yanda gelmi dedim. Belkiide 10 yanda ailesiyle turizm amal gelmitir dedim. Baka hangi lkeleri ziyaret etmi dedim. Ne bileyim dedi.
te adamlar aratrm kaytlara bakm haberler sylyor dedi.
Haberi yapanlarn gerei sylediini nerden bileceim dedim. Kaytlar benim elimde yok ki dedim.
Amacm babama muhalefet yapmak veya bu pskopat terristi savunmak deil. Amacm farkl bak as sorgulayc bak as kazandrmakt. Tabi baarl olamadm.
nk benim sorularma cevap veremiyor. Vermedii gibi, ylede demiyor aslnda hakl olablr bu ekilde hi dnmemitim de demiyor kap gidiyor.
Ltfen biraz daha pheci ve sorgulayc olalm. Her denilene inanmayp ezbere gitmeyelim gerekten doruyumu syledi sorusunu soralm. Neyin doru neyin yanl olduguna bu kadar abk ikna olmayalm.
video linkte:
https://twitter.com/zlscml/status/1108396487971663874
Yer mleri