bunun için 350 mý 400 adet mý hisse var bunlarýn hepsýnýn býlancolarýna bakmam gerekir.
Ben hisseleri bist 30 bist 100 vesaire diye ayýrmam hisse iyi kar ediyor ve ucuz kalmýþsa alýrým.
ancak iyi analiz edemeyeceðinizi düþünüyorsanýz bist 100 pek dýþýna cýkmamakta yarar var.
Ozbek hocam ben þu doðrultuda bakýyorum bu iþe açýkçasý benim dediðim yerde ve zmanda satacak beným dedýgým yerde ve zamanda alacaksanýz benim söylediklerimin dýþýnda hareket etmeyecek hatta o oyle ama ben þöyle düþünüyorum o yüzden almayacam diyecekseniz. Benim þu an þu hisseler güzel hisseler demememin manasý kalmýyor.
Çünkü benim stratejim 3 aylýk periyotla hareket eder. bilancoya bakar alýrým 3 ay sonra yýne býlancoya bakar tutar veya satar daha ýyýsýne geçerim. Belirli bir seviyeye hisseye olan güvenim neticesinde stoploss seviyesi belirlerim. Hem tekniði hem temel analizi birleþtirerek hareket ederim.
TÜm bunlara bakýþ açýnýz benle bire bir ayný deðilse þu an x hissesi demem sizin pekte iþinizi görmeyecektir. BUgun iyi dediðim hisseye 3 ay sonraký býlancoda kötüleþmiþ elden cýkarmak lazým diyebiliyorum ben. Veya iyi dediðim hisse 3 sene boyunca hep iyi bilanco acýkladýgý için tutabýlýyorum.
Haa bende bilancolara bakacam senin söylediðin hisselerle kendi analizimi karþýlaþtýracaðým farklýlýklarýmýz neler sen neyi gördünde ben görmedim veya benim gördüðüm ama senýn görmediðin ne var gibisinden bakacaðým o yüzden merak ettim dersen 400 adet þirketi incelemesemde elimdeki exceli sizin için bugun guncelledim.
Önce tavhl diyorum bu beným güvendiðim favori hisselerdendir. Listedeki yeri þu an aldýgý puan 94 puanda yani bilanco vesaire iyi ancak daha ucuzlarý veya daha iyileri oldugu için puaný 150 lere varmýyor. Agrasif bir hisse deðildir. Düzenli güzel getiriler saglayabilecke karlarý sürekli artarak ilerleyen güzel hisselerden diye beðenýyorum bunu.
TAVHL haricinde yeni bilancolar bugun güncellediðim excel bazý hisseler eksik olabilir ilk 15 listesini yayýnlayayým.
Listede toplamda 269 adet hisse var. en kötü puan -620 en iyi puan +154
269 adet hisse içinde 0 dan büyük puan alanlarýn sayýsý 76 adet. 185 adeti de 0 dan daha düþük puan almýþ. 8 adeti puansýz eksik bilancolardan dolayý.
buda demek oluyor ki genel ortalamada borsamýzda ki hisselerin %28'nin bilancosu iyi. %72'sinin bilancosu kötü demek.
100 puanýn üzeinde olan hisse sayýsý ise sadece 19 adet :D yani %28'in sadece %7 si en iyi bilancolardan ve en ucuz hisselerden oluþuyor.
Tabi bu beným seçim kriterlerime göre. Excel algorýtmasý sadece karlý býlancolara bakmýyor hem karlý hemde ucuz buldugu hisseleri cýkartýyor yani iyi bilanco olupta ucuz olmayan hisse atýyorum 80 puanda kalýyor gýbý düþünebilirsiniz. Yani 100 puanýn altý kötü demek deðil. Onalrda iyi hisseler ancak uygun alým noktasýnda degýller 0 puanýn altýný çöpe at zaten direk onlardan býr cacýk cýkmaz. gelecek býlanco donemýne kadar.
Ben bu listede en yüksek cýkaný gidip ertesi gün almazdým. Bu liste 269 adet hisseyi tek tek incelemek yerine filitrelememi saðlýyor atýyorum ilk 50 hisseyi gidip borfýnden detaylýca inceliyorum boþ yere diðer hisselerle vakit kaybetmemiþ oluyorum. Listenin amacýda bu deðerlendýrmeye DEÐER hisselere iyi puan veriyor bunlarýn býlancolarýna bak iyi birþey bulma ihtimalin var diyor. Diðer hisseleri boþa inceleme zaten beðenmeyecen diyor.
Liste sadece bir sonraký býlanco donemýne kadar geçerliliðini korur yaný bu lýstedeký ýyý puan almýþ hisseyi detaylýca ýnceleyýnce de begendýn dýyelým bu hisse al yat demez bu liste bu liste gelecek bilancoya kadar bu hýsseler uygun demeye getiriyor. Tabi bu uygunlugu detaylý analýzle karar vermenýz þart UNUTMAYIN LÝSTE SADECE FÝLÝTRELEME GÖREVÝ GÖRÜYOR DETAYLI ANALIZ YAPMAK ÞART ÝÞ YÜKÜNÜ AZALTIYOR SADECE. Zamanla vakit buldukça daha da geliþtirmeye calýsacagým pualama sýstemýný.
NOT:JANTS Takibime girdi. Daha önce TÝRE takibimdeydi bilancosu kötü gelmiþ. Þimdi gördüm bende Bakalým JANTS sanal borsa oyununda satýn aldým býr sonraký býlancoya kadar bekleyelým bakalým ne olacak.
Yer Ýmleri