Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 19/153 ÝlkÝlk ... 917181920212969119 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 145 - 152 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

1.  Alýntý Originally Posted by zagos Yazýyý Oku
    Erhan hocam kendince bir yol çizmiþ. Sanýrým günlük al-sat deðil de 3 ayda bir tabloya göre yapýyor. Saygý duyarým, her yiðidin bir yoðurt yiyiþi vardýr. Para kazanabiliyorsan sorun yok zaten.

Benim izlediðim yol ise; ortak olacaðým þirketin son 5-10 yýllýk verilerine bakarým, daha sonra sene baþýndaki bilançosuna ve faaliyet raporuna bakarým. (Özellikle sene baþý faaliyet raporu çok önemli, þirketin gelecek planlarý yani hikayesi burada olur.) Daha sonra þirkete ortak olmaya karar vermiþsem her ay düzenli bir þekilde hisseyi toplarým. Þirket ile ilgili haberleri takip etmeye baþlarým. her bilanço dönemimde faaliyet raporunu ve bilançosunu en ince ayrýntýsýna kadar incelerim. Þirketin temel göstergeleri bozulmadýðý sürece ortaklýðýmý bozmam. Þirketin vermiþ olduðu temettüyü de yine hisseye çeviririm. Böylece ortaklýðýmý büyütmüþ olurum.

Al unut stratejisini zaten yanlýþ. Ortak olduðun þirketi her zaman takip edeceksin. Ortak olduðun þirket karýný artýrýrsa senin kazancýnda artacak, o yüzden takip önemli. Baktýn 2-3 çeyrek karlýlýðý, satýþlarý, yönetim yapýsý bozulmaya baþladý iþte ozaman ortaklýðýný bitireceksin. O yüzden köklü, yýllardýr iyi yönetilen, dürüst þirketleri seçmek önemli.

Ben ve benim gibi beyaz yakalýlar için günlük, haftalýk, aylýk al-sat iþi çok mantýklý deðil. Benim amacým tasarruf ettiðim parayý akarý olan bir iþe kanalize ederek artýrmak. Yani benim asýl iþim borsa deðil. Benim zaten bir iþim var. Ben biriktirdiðim paranýn hem deðer kaybetmemesini hem de büyümesini istiyorum. Birikimimi faiz ve türevleriyle deðerlendirmek istemiyorum. Benim için en mantýklý yatýrým temeli saðlam, satýþlarý ve karý büyüyen ve bunu yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak. Tabi þirketin faaliyet gösterdiði alan da çok önemli. Bankacýlýk, alkollü içecekler vb. sektörleri tercih etmiyorum.
    söylediklerinizin %90 ýna katýlýyorum.

%10 luk kýsým "yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak"

kýsmýnda ayrýþýyoruz.

Bu cumleyý kým turettýyse neredeyse lanet okuyacam cunku bu cumleyý neredeyse herkeste duyuyorum.

Bu cumlenýn uzerýnde felsefe yaptýnýz mý acaba ne demek ne anlama geldýgý konusunda býr fýkrýnýz var mý ?

temettü verildiði zaman sadece size deðil patronun ve diðer ortaklarýn cebinede para giriyor. O para þirketin içinden çýkýyor. Karýný sadece senle deðil ayný zaman kendi ilede paylaþmýþ oluyor.

Ancak "yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak" deyince çoðu kiþi temettünün sadece yatýrýmcýya verilen bir para olduðunu zannediyor.

patron ve diðer ortaklar yani sizler kasadan bir miktar para almýþ oluyorsunuz. Yanlýz aranýzda bir fark var.

Parton kasadaký parayý alýyor doðru fakat siz ilk soktugunuz paranýn deðerlenmiþ halini alýyorsunuz. eðer hisse senedi siz adlýktan sonra deðerlenmiþ ise derðelenmemiþ ise soktugunuz ana paranýn bir kýsmýný kasadaký kar payý diye size veriyorlar. Halbuký o çekmeceye siz 10.000 TL para koymuþtunuz hisseniz hiç deðer kazanmadý. ancak kar payý daðýtmaya karar verdi þirket. sizin kasanýzdaki 10.000 TL yii 9000 TL ye indirip 1000 TL kar payý hak ettiniz diye senin paraný kar payý bu diye sana veriyor.

Ulan zaten ilk soktugun paraydý bu para nasýl kar payý oluyor ? Ancak dikkat edin patron ise direk gerçekten kasaya girmiþ olan parayý alýrken siz kendý paranýzý alýyorsunuz.

üstelik kar payý diye size verilen bu paradan birde vergi kesiliyor. ana paranýz 9000 e düþmüþ 1000 TL bürüt bana verilmiþ birde vergi kesilmiþ elimde kaldý 980 lýra atýyor 20 lýra vergý ne vergisi gelir vergisi

hangi gelirin vergisi ? ben gelýrmý elde ettýmde vergý oduyorum.

mesela "yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak" bu cumleyý kuran herkes þunu araþtýrdýmý temettüden bir gün önce hisseyi alýrsanýz hiçbirþey elde edemezsiniz acaba neden böyle diye hiç soran olmadýmý ?

karýný ortak deðilmiyiz kar payý bu demek deðil mi þirketin elde ettiði kardan payýma düþeni almak deðil mi ???

o halde ben bir gün öncesinde bu þirkete ortak olursam kasaya giren belirli bir karýn býr kýsmý ortaklara daðýtýlacaðýna göre bende bir ortak olduguma göre payýma düþeni almam gerekir. ancak ne ilginçtir ki bana hiç extra para yatmýyor ? benim yatýrýdýgým paranýn bir kýsmýný kar payý adý altýnda bana geri veriyorlar ??? üstelikte vergisinide keserek.

Bu haksýzlýk deðilmi ben bir gelir filan elde edemeden vergi ödemeye mecbur tutuluyorum neden ?

e iþte sen kýsa vade düþünüyorsun dýyenlerýnýz vardýr belký matematýk yalan soylemez. Ayný sekýlde ýsler her zman.

örnek 1

1 ay once 5 lýradan ortak oldum 1 ay geçti hisse 5 lýra temettü daðýtýldý 1 lýra hisse fiyatý düþtü 4 lýraya

portfoyum oldu 4 lýra bankaya yatan bürüt 1 lýra net 0,9 lýra.

örnek 2

5 yýl once aldým 10 lýradan hýsseyi 5 yýl sonra birikmiþ tüm karý dagýtacam dediler hisse fiyatý 10 lýra. 3 lýra temettü daðýttýlar birikmiþ kar payý ya o yuzden yuksek verýyorlar diyelim.

hisse fiyatý oldu 7 lýra bana yatan bürüt 3 lýra net 2,8 lýra. topam porfoy ýse 7 lýra

ne anladým bu iþte 5 yýl once ortak oldugum sýrketýn elde ettýgý tum karý 5 yýl sonra toplu sekýlde yatýrýmcýlarla paylasmak ýstedý fakat 5. yýl kar payý adý altýnda ana paramýn ýcýndeký 3lýrayý bana geri verdiler ????????

onca edýlmýs karlar kayboldu gýttý nereye gitti ?

bir yatýrýmcý olarak soruyorum beným kar payýmý bulun neden ana paramý 7 lýraya düþürüp 3 lýrasýný kar payýn dýye bana gerý verýyorsunuz cocukmu kandýrýyorsunuz sýz diye isyan etme hakkým yok mu ?

DERS1

erhanin 5 yýl boyunca elde edýlmýþ KAR'dan alacagý PAYI nereye kaybolmuþtur ?
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    söylediklerinizin %90 ýna katýlýyorum.

%10 luk kýsým "yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak"

kýsmýnda ayrýþýyoruz.

Bu cumleyý kým turettýyse neredeyse lanet okuyacam cunku bu cumleyý neredeyse herkeste duyuyorum.

Bu cumlenýn uzerýnde felsefe yaptýnýz mý acaba ne demek ne anlama geldýgý konusunda býr fýkrýnýz var mý ?

temettü verildiði zaman sadece size deðil patronun ve diðer ortaklarýn cebinede para giriyor. O para þirketin içinden çýkýyor. Karýný sadece senle deðil ayný zaman kendi ilede paylaþmýþ oluyor.

Ancak "yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak" deyince çoðu kiþi temettünün sadece yatýrýmcýya verilen bir para olduðunu zannediyor.

patron ve diðer ortaklar yani sizler kasadan bir miktar para almýþ oluyorsunuz. Yanlýz aranýzda bir fark var.

Parton kasadaký parayý alýyor doðru fakat siz ilk soktugunuz paranýn deðerlenmiþ halini alýyorsunuz. eðer hisse senedi siz adlýktan sonra deðerlenmiþ ise derðelenmemiþ ise soktugunuz ana paranýn bir kýsmýný kasadaký kar payý diye size veriyorlar. Halbuký o çekmeceye siz 10.000 TL para koymuþtunuz hisseniz hiç deðer kazanmadý. ancak kar payý daðýtmaya karar verdi þirket. sizin kasanýzdaki 10.000 TL yii 9000 TL ye indirip 1000 TL kar payý hak ettiniz diye senin paraný kar payý bu diye sana veriyor.

Ulan zaten ilk soktugun paraydý bu para nasýl kar payý oluyor ? Ancak dikkat edin patron ise direk gerçekten kasaya girmiþ olan parayý alýrken siz kendý paranýzý alýyorsunuz.

üstelik kar payý diye size verilen bu paradan birde vergi kesiliyor. ana paranýz 9000 e düþmüþ 1000 TL bürüt bana verilmiþ birde vergi kesilmiþ elimde kaldý 980 lýra atýyor 20 lýra vergý ne vergisi gelir vergisi

hangi gelirin vergisi ? ben gelýrmý elde ettýmde vergý oduyorum.

mesela "yatýrýmcýsýyla paylaþan þirketlere ortak olmak" bu cumleyý kuran herkes þunu araþtýrdýmý temettüden bir gün önce hisseyi alýrsanýz hiçbirþey elde edemezsiniz acaba neden böyle diye hiç soran olmadýmý ?

karýný ortak deðilmiyiz kar payý bu demek deðil mi þirketin elde ettiði kardan payýma düþeni almak deðil mi ???

o halde ben bir gün öncesinde bu þirkete ortak olursam kasaya giren belirli bir karýn býr kýsmý ortaklara daðýtýlacaðýna göre bende bir ortak olduguma göre payýma düþeni almam gerekir. ancak ne ilginçtir ki bana hiç extra para yatmýyor ? benim yatýrýdýgým paranýn bir kýsmýný kar payý adý altýnda bana geri veriyorlar ??? üstelikte vergisinide keserek.

Bu haksýzlýk deðilmi ben bir gelir filan elde edemeden vergi ödemeye mecbur tutuluyorum neden ?

e iþte sen kýsa vade düþünüyorsun dýyenlerýnýz vardýr belký matematýk yalan soylemez. Ayný sekýlde ýsler her zman.

örnek 1

1 ay once 5 lýradan ortak oldum 1 ay geçti hisse 5 lýra temettü daðýtýldý 1 lýra hisse fiyatý düþtü 4 lýraya

portfoyum oldu 4 lýra bankaya yatan bürüt 1 lýra net 0,9 lýra.

örnek 2

5 yýl once aldým 10 lýradan hýsseyi 5 yýl sonra birikmiþ tüm karý dagýtacam dediler hisse fiyatý 10 lýra. 3 lýra temettü daðýttýlar birikmiþ kar payý ya o yuzden yuksek verýyorlar diyelim.

hisse fiyatý oldu 7 lýra bana yatan bürüt 3 lýra net 2,8 lýra. topam porfoy ýse 7 lýra

ne anladým bu iþte 5 yýl once ortak oldugum sýrketýn elde ettýgý tum karý 5 yýl sonra toplu sekýlde yatýrýmcýlarla paylasmak ýstedý fakat 5. yýl kar payý adý altýnda ana paramýn ýcýndeký 3lýrayý bana geri verdiler ????????

onca edýlmýs karlar kayboldu gýttý nereye gitti ?

bir yatýrýmcý olarak soruyorum beným kar payýmý bulun neden ana paramý 7 lýraya düþürüp 3 lýrasýný kar payýn dýye bana gerý verýyorsunuz cocukmu kandýrýyorsunuz sýz diye isyan etme hakkým yok mu ?

DERS1

erhanin 5 yýl boyunca elde edýlmýþ KAR'dan alacagý PAYI nereye kaybolmuþtur ?
    Hocam, hisse deðeri artmazsa haklýsýnýz, kendi paramý tekrar almýþ oluyorum, üstelik vergi kesilerek. Siz de iyi biliyorsunuzki karýný devamlý artýran, büyüyen ve temettü ödeyen þirketlerin deðeri sabit kalmýyorki. Bugün 10 liraya aldýðým hisse uzun vadade hep o fiyat mý kalacak. Borsadaki þirketlere bakalým, deðeri en çok artanlar düzenli temettü ödeyen ve büyüyen þirketlerdir. Siz hissenin fiyatýnýn sabit kalacaðýný düþünerek yorum yapýyorsunuz. Benim amacým hem temettü daðýtsýn hem de deðeri artsýn. Ülkemizde temettü daðýtmayýp deðeri artan bir Berkshire Hathaway þirketi yok malesef.

Norveç varlýk fonunun ya da diðer emeklilik fonlarýnýn ülkemizde aldýðý hisselere bakýn hocam, hepsi de büyüyen, saðlam ve temettü ödeyen þirketlerdir. özellikle Norveç Varlýk fonun linkini koyuyorum, inceleyebilirsiniz.

https://www.nbim.no/en/the-fund/hold...?fullsize=true

4. erhanaçýkgöz hocam öyle bir anlatmýþsýnki temettü yatýrýmcýlýðýný soðuttun milleti yani benim bi tanýdýkta ereðl denen þirkete 2016 yýlýnda emekli ikramiyesini yatýrdý. adamýn 3 yýlda aldýðý temettü 30.000 tl yi buldu. üstüne üstlük parasý 3 e katladý buna ne diyeceksiniz bir çok þirket var bu þekilde... yatýrým tavsiyesi deðildir sadece bir örnek...

5. Normalde halka açýk þirketler sadece arz olduklarý zaman gelen parayý kasaya sokar. Sonraki fiyat hareketliliðinin önemi þirket için o kadar da önemli deðil. Yani hisseyi biz 200 e aldýk. 500 e baþkasýna sattýk. Aradaki 300 fark þirketten de çýkmaz. Þirkete de girmez. E iyi güzel de þirket kar payý verirken. Atýyorum 20 tl olsun. 500 e hisseyi alan arkadaþ temettü sabahý uyandýðýnda neden hisseyi 480 tl görmek zorunda ki. 500 e alan arkadaþýn günahý nedir. Patron 20 tl sini alýp çekilir. Ancak vatandaþ tekrar 480 den 500 olmasýný bekleyecek ki 20 tl temettü aldým desin. Üstelik þirketin vergisini ödediði paradan bi de vatandaþ vergisini ödüyor. Erhan aslýnda çok doðru konuþuyor. Ereðli 2 lira iken yüzüne bakan yoktu.hektaþ misal yine öyle. Sadece temettü ile geçinilmez. Yan gelir belki olur. Þirket bi yatýrýma girer 5 yýl temettü vermeyecem der periþan eder.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

6. Deðer artýþý olmadan temettünün bir anlamý yok. Neden deðer artýþý olmak zorunda bu da saçma ya neyse. Alýn size güzel bir örnek türk traktör. 5-6 sene evvel temettü ilk 10 da adý yazýlýr. En çok temettü veren þirketlerden biriydi. Son 3 yýl zararda. Üstelik borcunu ödemedi temettü verip durdu. Koç inek gibi saðýyor. Rakipler var , önlem alýnmýyor. Talep yok fabrika gýrtlaða kadar üretim yapmýþ elinde duruyor. Hayýlýsý ne diyelim. Tarýma zaten hükümet sahip çýkmýyor. Çiftçi paranýn maliyetinden vazgeçip traktör almýyor. Yüzde 25 faizde beklerim daha iyi diyor.

7.  Alýntý Originally Posted by Hasan. Yazýyý Oku
    Deðer artýþý olmadan temettünün bir anlamý yok. Neden deðer artýþý olmak zorunda bu da saçma ya neyse. Alýn size güzel bir örnek türk traktör. 5-6 sene evvel temettü ilk 10 da adý yazýlýr. En çok temettü veren þirketlerden biriydi. Son 3 yýl zararda. Üstelik borcunu ödemedi temettü verip durdu. Koç inek gibi saðýyor. Rakipler var , önlem alýnmýyor. Talep yok fabrika gýrtlaða kadar üretim yapmýþ elinde duruyor. Hayýlýsý ne diyelim. Tarýma zaten hükümet sahip çýkmýyor. Çiftçi paranýn maliyetinden vazgeçip traktör almýyor. Yüzde 25 faizde beklerim daha iyi diyor.

Hocam yukarýdaki yazýmda belirttim zaten, hem deðer artýþý olacak hem temettü ödeyecek. Ttrak zarar etmiyor hocam, sadece satýþlarý çok düþtü, o yüzden hisse baskýlandý ve deðeri düþtü. Böyle þirketler her dönem tavan gitmez zaten. Biraz durur, soluklanýr. Þuan bile Ttrak'ýn özsermaye karlýlýðý %40 larýn üzerinde.

Dediðim gibi temettü ödeyen, büyüyen, satýþlarý ve karý artan þirketlerin zaten deðeri artar. bazý dönemler düþmeler olabilir, normaldir. Týpký bu dönemde olduðu gibi.

vakýf yatýrým sektör raporlarý
    http://www.vkyanaliz.com/arama
    vakýf yatýrým þirket raporlarý
    http://www.vkyanaliz.com/arastirma-r...rket-raporlari
    vakýf yatýrým analizleri daha detaylý inceleyebilrisinzi...

Sayfa 19/153 ÝlkÝlk ... 917181920212969119 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •