Originally Posted by
erhanacikgoz1
eywallah abi iyi oldu açýklamýþ olman teþekkür ederim.
utandým þimdi amacým ezbere yorum yaptýgýnýzý söylemek deðildi.
Bakýþ açýsýný geliþtirmek. Genellikle kiþiye özell konusmuyorum sayfayý okuyan diðer kiþilerinde okuyacagýný býldýgým için. Geneli baz alarak yazmaya gayret gösteririm.
Her konuda bakýþ açýmýzý deðiþtirme ve sorgulama yeteneðini kullanabilmemizi böylece daha tutarlý daha net kararlar alabiliriz. Bunu aþýlamak istiyorum aslýnda herkese.
Benim hiçbir yazýmý kiþisel algýlamasýn kimse amacým aslýnda topluma bir bakýþ açýsý kazandýrmaya calýsmak farklý bakýþ açýlarý alýþýlmýþýn dýþýna bakýþ açýsý sunabilmek. Bunu ancak sorguladýgýmýz da elde edebiliyoruz. Benim söylediklerimde de geçerli bu, itiraz etmeyi becerebilmeliyiz. Yanlýþ gördüðümüz birþey hakkýnda burasý su sebeple yanlýþtýr diyebilmeliyiz. Bende bu yeteneði aslýnda bakarsanýz sonradan kazandým.
Buda benim hayata bakýþ açýmý amacýmý hedeflerimi herþeyimi deðiþtirdi. Örnegýn sürekli ATV haberlerini izlerseniz sadece onun söylediklerini doðru kabul edeceksiniz. Hem Foxu hemde ATV yi izlerseniz her ikisinin söyledikleri hakkýnda sorgulama yeteneðinizi kullanacaksýnýz. Tek yapmamanýz gereken þey ise aslýnda Toplumun doðru kabul ettiði þeyi doðru kabul etmeyin. Yani buna göre karar vermeyin Kendiniz karar verin. Çoðunluðun bir kanaate varmasý o þeyin kesin doðru oldugu anlamýna gelmez. çatlak ses veya karþýt sesler herzman hoþuma gider. Çünkü bu gerçekten beni geliþtiriyor. Karþýt sesler olmadýgý zaman gerçekten doðru yapýp yapmadýgýnýn farkýnda olmayorsun. Bu sebeple eleþtiri aslýnda hepimiz açýsýndan iyi birþey kendýmýzý geliþtirmemizi deðiþtirmemize belkide bazan düþüncelerimizin bile deðiþmesine sebep oluyor.
Ýþ yerimle ilgili bir örnekle devam edeyým bize bir kagýt çýkardýlar 99 kiþi bu kaðýda imza attý bunlarýn %20 si hiç okumadan direk attýlar bir nevi öðrenilmiþ çaresizlik sergilediler yani nasýlsa birþey deðiþmeyecek öylede böyle atacaz diye. Bir kýsmý yazý üzerinde düþünüp yanlýþ görseler de çoðu ya korkudan yada çoðunluk imza attý birþey olmaz diye imza attýlar.
Sadece ben imza atmadým 100 personel içerisinde. Ýtiraz ettim tartýþtým. Nihayetinde ikna edemediler. Herhalukuar da kanun önünde bile ben haklýydým. Çünkü avukatlarla da görüþmüþtüm. En nihayetinde yöneticiler tabiki beni zýt bellediler ve görev yerimi deðiþtirdiler. Hoþ benim açýmdan problem yok ben herzman iþimi saðlam sekilde yaparým ve heryerde de çalýþabilirim. Benim buradaki amacým bir yanlýþ varsa buna itiraz edip hakkýmý savunmaktý. Ayrýca yöneticilerin bir sonraki hamlesini engellemekti. Çünkü o kaðýda imza attýðýmda bir sonraki hamleleri daha kolay olacaktý nasýlsa imza atýyorlar kabullenmiþler bunada imza attýrýz þunada imza attýrýz gibisinden elindeki tüm kozlarý kullanacaklardý. Þimdi ben 100 kiþi içerisinde 1 kiþi olsam bile bir sonraki hamleyi yapmaya çekiniyorlar ve iki kez düþünmek zorunda kalýyorlar. Bunlarýn içinde birisi var ve gerçekten bilgili eðer ötekinleri uyandýrýrsa iþ sakata gelecek bir sürü tazminat vesaire uðraþacaðýz bu riske girmeyelim dedirtebiliyorum. Ancak bunu hiç yapmasaydým. Bir sonraki hamlelerini kolayca yapacaklardý.
Burada bilgili kelimesini kullandým çünkü yazý elime geldikten sonra tüm kanunlarý tepeden týrnaða inceledim. Emin olmak için avukata danýþtým. Dahada emin olmak için SGK müdürlüðünü aradým.
Adamla aramýzdaki geçen konuþmayý aktarayým komedi gibi;
....... konusuyla ilgili bize bir kaðýt imzalatmaya çalýþýyorlar bu noktada böyle bir zorunlulugumuz varmý bunun kanun önünde bir zorunlulugu var mý yoksa bu banamý baðlý istersem imza atmayadabilirimyim dedim.
SGK daki memur bana aslýnda tabi imza atýlmasý lazým sonuçta siz þöyle çalýþýyorsunuz filan demeye baþladý :D
Sonra ben adama nasýl yani kanunumuz yokmu bizim bilmem kaçýncý maddenin bilmem neresinde þöyle yazýyor dedim :D
sonra memur kývýrmaya basladý yani tabi haklsýýn aslýnda atmak zorunda degilsin ama hani burasý türkiye ugrasýrlar senle vesaire demeye getirdi. Bunu benim hakkýmý savunacak olan bir kurum soyluyor bana düþünebiliyormusunuz.
Senin görevin benim hakkýmý savunmak ve benden yana olmak iken bana boyun eðmemi öðütlüyor demekki Türkiyein kanunlarý yerlerde sürünüyor. Neyse adam baktý ben kanunlarý filan araþtýrmýþým Hemen u yaptý ve kanunda geçen maddelerde beným haklý oldugumu soyledý.
Ayný konuyla ilgili yöneticilerlede tartýsýrken ayný seyler oldu. Benim kanunu bilmediðimi zannediyorlardý. Kanunlarý çatýr çatýr sayýnca söylecek birþeyleri kalmadý iþleri sadece tehdite kaldý tehdit etmelerine ragmen kabul etmedim. En nihayetinde benim yerimi deðiþtirdiler ancak kagýda hala imza atmadým ve atmamda.
Diyeceðim o ký bu beným hayat felsefem býr yerde haksýzlýk yanlýþlýk varsa once bu yanlýslýgý tespýt etmelý arastýrmalý ve býlgýlenmelýyýz sonra sonuna kadar bu haksýzlýgýn onune durmalýyýz ancak malesef bir çok kiþi koyun mýsalý suruden ayrýlmak ýstemýyor. Sürüden ayrýlmadýkçada bize dayatýlan herþeyi kabul edýyoruz sürekli çobanlar tarafýndan býr tarafa sürülüyoruz. Haklarýmýzý býlmýyoruz araþtýrmýyoruz 99 kiþinin %5'i bile kanundan bir haber.
Ondan sonra bu toplumun geliþmesini deðiþmesini iyiye gitmesini düþünüyoruz. Boþ ve hayal perest. Böyle bir toplum ileriye gitmekten cok gerileyecektir.
Yok abi niye utaniyorsunuz asýl ben utanmaliyim belki birilerini yaniltmisimdir o yorumumla sonuçta ezbere yorum yaptýðýmý farketmiþ oldum sayenizde, saðolun.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri