Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 45/153 ÝlkÝlk ... 3543444546475595145 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 353 - 360 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    eywallah abi iyi oldu açýklamýþ olman teþekkür ederim.

utandým þimdi amacým ezbere yorum yaptýgýnýzý söylemek deðildi.

Bakýþ açýsýný geliþtirmek. Genellikle kiþiye özell konusmuyorum sayfayý okuyan diðer kiþilerinde okuyacagýný býldýgým için. Geneli baz alarak yazmaya gayret gösteririm.

Her konuda bakýþ açýmýzý deðiþtirme ve sorgulama yeteneðini kullanabilmemizi böylece daha tutarlý daha net kararlar alabiliriz. Bunu aþýlamak istiyorum aslýnda herkese.

Benim hiçbir yazýmý kiþisel algýlamasýn kimse amacým aslýnda topluma bir bakýþ açýsý kazandýrmaya calýsmak farklý bakýþ açýlarý alýþýlmýþýn dýþýna bakýþ açýsý sunabilmek. Bunu ancak sorguladýgýmýz da elde edebiliyoruz. Benim söylediklerimde de geçerli bu, itiraz etmeyi becerebilmeliyiz. Yanlýþ gördüðümüz birþey hakkýnda burasý su sebeple yanlýþtýr diyebilmeliyiz. Bende bu yeteneði aslýnda bakarsanýz sonradan kazandým.

Buda benim hayata bakýþ açýmý amacýmý hedeflerimi herþeyimi deðiþtirdi. Örnegýn sürekli ATV haberlerini izlerseniz sadece onun söylediklerini doðru kabul edeceksiniz. Hem Foxu hemde ATV yi izlerseniz her ikisinin söyledikleri hakkýnda sorgulama yeteneðinizi kullanacaksýnýz. Tek yapmamanýz gereken þey ise aslýnda Toplumun doðru kabul ettiði þeyi doðru kabul etmeyin. Yani buna göre karar vermeyin Kendiniz karar verin. Çoðunluðun bir kanaate varmasý o þeyin kesin doðru oldugu anlamýna gelmez. çatlak ses veya karþýt sesler herzman hoþuma gider. Çünkü bu gerçekten beni geliþtiriyor. Karþýt sesler olmadýgý zaman gerçekten doðru yapýp yapmadýgýnýn farkýnda olmayorsun. Bu sebeple eleþtiri aslýnda hepimiz açýsýndan iyi birþey kendýmýzý geliþtirmemizi deðiþtirmemize belkide bazan düþüncelerimizin bile deðiþmesine sebep oluyor.

Ýþ yerimle ilgili bir örnekle devam edeyým bize bir kagýt çýkardýlar 99 kiþi bu kaðýda imza attý bunlarýn %20 si hiç okumadan direk attýlar bir nevi öðrenilmiþ çaresizlik sergilediler yani nasýlsa birþey deðiþmeyecek öylede böyle atacaz diye. Bir kýsmý yazý üzerinde düþünüp yanlýþ görseler de çoðu ya korkudan yada çoðunluk imza attý birþey olmaz diye imza attýlar.

Sadece ben imza atmadým 100 personel içerisinde. Ýtiraz ettim tartýþtým. Nihayetinde ikna edemediler. Herhalukuar da kanun önünde bile ben haklýydým. Çünkü avukatlarla da görüþmüþtüm. En nihayetinde yöneticiler tabiki beni zýt bellediler ve görev yerimi deðiþtirdiler. Hoþ benim açýmdan problem yok ben herzman iþimi saðlam sekilde yaparým ve heryerde de çalýþabilirim. Benim buradaki amacým bir yanlýþ varsa buna itiraz edip hakkýmý savunmaktý. Ayrýca yöneticilerin bir sonraki hamlesini engellemekti. Çünkü o kaðýda imza attýðýmda bir sonraki hamleleri daha kolay olacaktý nasýlsa imza atýyorlar kabullenmiþler bunada imza attýrýz þunada imza attýrýz gibisinden elindeki tüm kozlarý kullanacaklardý. Þimdi ben 100 kiþi içerisinde 1 kiþi olsam bile bir sonraki hamleyi yapmaya çekiniyorlar ve iki kez düþünmek zorunda kalýyorlar. Bunlarýn içinde birisi var ve gerçekten bilgili eðer ötekinleri uyandýrýrsa iþ sakata gelecek bir sürü tazminat vesaire uðraþacaðýz bu riske girmeyelim dedirtebiliyorum. Ancak bunu hiç yapmasaydým. Bir sonraki hamlelerini kolayca yapacaklardý.

Burada bilgili kelimesini kullandým çünkü yazý elime geldikten sonra tüm kanunlarý tepeden týrnaða inceledim. Emin olmak için avukata danýþtým. Dahada emin olmak için SGK müdürlüðünü aradým.

Adamla aramýzdaki geçen konuþmayý aktarayým komedi gibi;

....... konusuyla ilgili bize bir kaðýt imzalatmaya çalýþýyorlar bu noktada böyle bir zorunlulugumuz varmý bunun kanun önünde bir zorunlulugu var mý yoksa bu banamý baðlý istersem imza atmayadabilirimyim dedim.

SGK daki memur bana aslýnda tabi imza atýlmasý lazým sonuçta siz þöyle çalýþýyorsunuz filan demeye baþladý :D

Sonra ben adama nasýl yani kanunumuz yokmu bizim bilmem kaçýncý maddenin bilmem neresinde þöyle yazýyor dedim :D

sonra memur kývýrmaya basladý yani tabi haklsýýn aslýnda atmak zorunda degilsin ama hani burasý türkiye ugrasýrlar senle vesaire demeye getirdi. Bunu benim hakkýmý savunacak olan bir kurum soyluyor bana düþünebiliyormusunuz.

Senin görevin benim hakkýmý savunmak ve benden yana olmak iken bana boyun eðmemi öðütlüyor demekki Türkiyein kanunlarý yerlerde sürünüyor. Neyse adam baktý ben kanunlarý filan araþtýrmýþým Hemen u yaptý ve kanunda geçen maddelerde beným haklý oldugumu soyledý.

Ayný konuyla ilgili yöneticilerlede tartýsýrken ayný seyler oldu. Benim kanunu bilmediðimi zannediyorlardý. Kanunlarý çatýr çatýr sayýnca söylecek birþeyleri kalmadý iþleri sadece tehdite kaldý tehdit etmelerine ragmen kabul etmedim. En nihayetinde benim yerimi deðiþtirdiler ancak kagýda hala imza atmadým ve atmamda.

Diyeceðim o ký bu beným hayat felsefem býr yerde haksýzlýk yanlýþlýk varsa once bu yanlýslýgý tespýt etmelý arastýrmalý ve býlgýlenmelýyýz sonra sonuna kadar bu haksýzlýgýn onune durmalýyýz ancak malesef bir çok kiþi koyun mýsalý suruden ayrýlmak ýstemýyor. Sürüden ayrýlmadýkçada bize dayatýlan herþeyi kabul edýyoruz sürekli çobanlar tarafýndan býr tarafa sürülüyoruz. Haklarýmýzý býlmýyoruz araþtýrmýyoruz 99 kiþinin %5'i bile kanundan bir haber.

Ondan sonra bu toplumun geliþmesini deðiþmesini iyiye gitmesini düþünüyoruz. Boþ ve hayal perest. Böyle bir toplum ileriye gitmekten cok gerileyecektir.
    Yok abi niye utaniyorsunuz asýl ben utanmaliyim belki birilerini yaniltmisimdir o yorumumla sonuçta ezbere yorum yaptýðýmý farketmiþ oldum sayenizde, saðolun.

General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Bu patent Yýllardýr kime aitti ?

Gerçekten bu arkadaþýnda böyle birþey yapmak aklýnamý geldi yoksa forumda gezerken erhanýn grafiklerini görerek böyle birþey yapma gereðimi hissetti. hareketli ortalamayý tutturamamýþ ama maþþal direkleri kopyalayýp yapýþtýrmýþ :D Belkýde taktýksel olarak ayný hareketlý ortalamayý bilerek kullanmamýþtýr :D

Bilgi paylaþýldýkça çoðalýr demekle böyle birþeyimi kastedili acaba

2013 ten beri...............

Erhan; ilk senin bulduðunu zannettiðin ortalamalarý, deðerleri, kalýplarý, formülleri senden önce bulup unutanlar olabileceðini hiç düþünmüyorsun. Daha geçen hafta yýllardýr analiz yapan birinin baþlýðýna "benim eski hallerim gibi analiz yapýyorsun" diye yazdýn. Sen daha ana haber bültenlerinin sonunda borsa bugün þu deðerden kapandý diye dinlerken forumlarda bilgi ve tecrübe paylaþan insanlar vardý. Bunu çok sýk yapýyorsun, yapma..

3.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    Erhan; ilk senin bulduðunu zannettiðin ortalamalarý, deðerleri, kalýplarý, formülleri senden önce bulup unutanlar olabileceðini hiç düþünmüyorsun. Daha geçen hafta yýllardýr analiz yapan birinin baþlýðýna "benim eski hallerim gibi analiz yapýyorsun" diye yazdýn. Sen daha ana haber bültenlerinin sonunda borsa bugün þu deðerden kapandý diye dinlerken forumlarda bilgi ve tecrübe paylaþan insanlar vardý. Bunu çok sýk yapýyorsun, yapma..
    Burada bir hata var öncelikle bahsettiðiniz gibi benden daha önce yýllardýr analiz yapanlar da vardýr mutlaka.
    zaten böyle bir durum tespit eden olursa özürümüzü diliyorum biraz önce olduðu gibi.
    Ki orda da aslýnda kötü bir þey yazmadým ve özrümu de diledim.
    Fakat bahsettiðin yazý ve kiþiyi biliyorum ismini dile getirmeyelim burada bahsetmek hoþ olmaz.
    Ancak kastettiðin kiþi hakkýnda býlmedýgýnýz durumlar var.
    ben o kiþiyle gurur duyuyorum ve baþarýsýnda benýmde payýmýn oldugunu düþündüðüm için seviniyorum þahsen.
    Yýllar önce diye bahsedilen kiþinin benim eski topýgýme neler yazdýgýyla ýlgýlý arþivimde mevcut. özel mesajlarý saymýyorum bile.

Aslýnda bunu bile buraya yazmayacaktým da bana karþý çok sert yazý yazmýþsýnýz. Ana haber bülteni betimlemesi çok aðýr olmuþ.
    Genel olarak haklýsýnýzdýr doðrudur belký de oyle davranýyorumdur buna dikkat etmeye calýsýrým. Ancak en azýndan bahsedilen kiþi hakkýndaký yorumlamanýz hem çok aðýr hem de çok yanlýþ olmuþ. Belli ki benide onuda çok fazla tanýmýyorsunuz en azýndan geçmiþte neler yaþadýðýmýz konusunda bir fikriniz yok.

Ayrýca gerçekten benim çizdiðim gibi çiziyor herþeyi o kadar çok benziyor. bizim kendisiyle hiç tanýþýklýgýmýz olmasaydý ayný cümleyi yine kurardým.

Birebir aynýsý þeklinde demiyorum benim anlattýgým gibi anlatýyor mesela hacmý ne býleyým dýger gostergelerý fýlan ben paint üzerinden yuvarlaga fýlan alýrdým. Oda oyle yapýyor videosundaký anlatýþlarý fýlan onda kendýmý görüyorum bunu samýmý býr býcýmde soyluyorum.

Açýkçasý bu benim hoþuma gidiyor. Bunu benden çaldý anlamýnda algýlamak yanlýþ olur. Ben herkese yardýmcý olmaya çalýþtým þimdiye kadar.

Grafikleri gördüðümde benim gençlik hallerýmle bagdaþtýrýyorum yani ben öðrettim veya benden öðrendi demiyorum bende eskiden bunun gibi heyecanlýydým her hisseyi teknik analiz yapýp çizerdim manasýnda benim eski hallerim.

Onun haricinde evet biraz kendimi beðenmiþlik var bu konuda kendýme çeki düzen vermeye calýsýyorum. Orada ki yorumum da yanlýþ anlaþilmaya da müsait ama kastettiðim þey bu deðildi. Sadece yanlýþ anlaþýlmýþ.
    Çünkü kiþinin yaptýðý analizlerin bir çoðunda kendimi gördüðüm için hoþuma gidiyor aslýnda.

Yapýlan eleþtiride erhan biraz egonun önüne geç deseydiniz elinizden öperdim de ana haber yakýþtýrmasý çok aðýr olmuþ bilin istedim.

Bir tane mesajým üzerinden yaptýðýnýz yakýþtýrma hoþ olmamýþ ikimizinde geçmiþi bilmeden biraz fazla ön yargýlý yazmýþsýnýz.

Yorumunda iyi niyet aramak için özellikle bir çaba gösterdim. olayý giriþ geliþme sonuç bolumuyle deðerlendirirsek ben sevgili egoma hakým olamayýp bir kabahat iþledim. Human hocamýz olayýn beným anladýgým þekilde olmadýgýnýn tespiti yapýnca.

Özür dilereyerek konuyu tatlýya baðladýk konu kapandý gitti. Sonrasýnda siz baþka bir yerde aslýdna yaþanan geçmiþi bilmemenize raðmen yaptýgým yorumla ilgili bir tespitte bulunumuþ üstüne üstlük aðýr bir biçimde eleþtirmiþsiniz. Yani konu kapanmýþ olmasýna raðmen bir yerlerden birþey bulayýmda bu konuyla ilgili erhana yükleneyim der gibi sanki özelikle aramýþsýnýz gibi hissettim. hani sadece erhan bu konulara hiç dikkat etmiyorsun baþka yerlerdede benzer measjlarýný görüyorum. deseydiniz. Ýyi niyetinden yazmýþ diyecektim de. Hem baþka bir topýk iþin içinde hemde bahsedilen kiþi ile ilgili geçmiþten benim munasebetlerim olan birisi yani nereden bakarsak bakalým tutugumuz yerden kopuyor. Dolayýsýyla bende mesajýnýzý açýkcasý pek iyi niyetli göremedim.

Yinede herþeye ragmen kusur iþlediysek affola...
    Son düzenleme : erhanacikgoz1; 15-12-2018 saat: 22:55.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Erhan,

Ýlk olarak senin açýðýný aramak gibi bir iþim yok. Foruma giriþ yaparak yada yapmayarak ilgimi çeken baþlýklarý takip ediyorum. Arada senin mesajlarýn da denk geliyor. Mesela sistem karþýlaþtýrma bölümünde bu yýlýn baþýnda öldüm bittim diyerek sermaye grafiðini çizip daha sonra kurtardýðýný yazdýðýný gördüm. Ki bu gerçekten bir baþarýdýr, kutladým da. Daha 2 ay önce direkten dönmüþken "bes" baþlýðýnda getiriler ile ilgili birine "bak bu yýl sermayemi 14 kat artýrdým iþte böyle olur bu iþ" diye birine cevap yazýnca açýkcasý bana daha dün direkten dönmemiþ sanki uzun sürelerdir bu seviyede trade ediyormuþ gibi (ki umarým kazancýn daim olur diye yine sana yazdým) ekstre koyman bana çok basitçe bir davranýþ olarak geldi. 5-6 yýldýr sistem iþiyle uðraþtýðýný söylediðini hatýrlýyorum. Yine yanlýþ hatýrlamýyorsam 100.000 civarý da bir kredi çekerek girdiðini hatýrlýyorum. 5-6 yýl gibi bir sürede yýllýk net %24 - %25 gibi bir getiriye ulaþmýþsýn. Ki, bu bile mükemmel bir getiri! .Bu þekilde söylesen insanlarda "bir yýlda 14 katýna ulaþmýþ vay be" izlenimi oluþturmaya çalýþýp bir þekilde övgü alýp egosunu okþama çalýþýyor diye düþünmezdim.

Ýkinci olarak, temel analiz kýsmýnda "6 yýlda yaklaþýk 14 kat kazanç sistemi" diye biri baþlýk açmýþtý. 3. 4. mesajda "dostum býz bu kriteri ayný anda kendý kendýmýze mý bulduk býlmýyorum.ben senden birþey çalmadýgýma eminim.acaba senmý býryerlerde beným boyle býrsey dedýgýmý duydun.yoksa ýkmýzýde býrbýrýmýzedne habersýzmý boyle býrsey uydurduk.neyse onemý yok." demiþtin.

Yani temel analiz rasyolarý sana özel, bunlarla ilgili kombinasyonlarý bir sen kurgulayabiliyorsun gibi bir anlam çýkýyor. Adamý tanýyor musun, tanýmýyor musun bilemem ama iki türlü de çok basitçe ve kibirli yaklaþým.

Son olarak daha human01'in mesajýný görmeden yine her türlü parametre bir sana malum oluyormuþ gibi sn. paþa'nýn twitter hesabýnda paylaþtýðý grafiði "çizgileri bile ayný þekilde koymuþ" diyerek yorumlaman ister kusura bak, ister bakma sabrýmý taþýrdý.

Sacrosanct ile aranda bir þey olsun olmasýn her baþlýkta bu þekilde çýkýþ yapman ego konusunda cidden bir sýkýntýn olduðunu gösteriyor bana. Çoðu yazýnda da "evet kendimi beðenmiþlik biraz var" gibi cümleler kuruyorsun. Yine temel analiz bölümünde "temel analiz 3.0" baþlýðýnda bir konu hakkýnda aramýzda tartýþýrken cevaplarýnýn birinde ben daha iyi biliyorum minvalinde cümleler kurmaya baþlayýp en sonunda direk "erol büyükburç'un en çok bana soracaksýnýz" videosunu eklemiþtin.

Bu tip ve sürekli davranýþlarýn beni rahatsýz ediyor Erhan. Bu kadar acaip davranýþlar sergileyip bir de "iyi niyet aradým ama bulamadým" demiþsin ya..Sen deðil misin 5-6 yýldýr borsayla ilgileniyorum diyen. Millete "sen benden mi duydun?", "Acaba bu kiþi benden mi görmüþ bak çizgiler ayný" diyerek fikir hýrsýzlýðý yakýþtýrmasý yapman aðýr gelmiyor da benim sana " Sen daha ana haber bültenlerinin sonunda borsa bugün þu deðerden kapandý diye dinlerken forumlarda bilgi ve tecrübe paylaþan insanlar vardý. Bunu çok sýk yapýyorsun, yapma.. " demem mi aðýr geliyor?

Eski foruma arþivden bakýyorum, eski yýllardan beri yazan bilgili ve tecrübeli kiþiler yatýrýmla ilgili bir þeyler anlatýyorlar, erhanacikgoz1 geliyor, yaþca büyük ve yýllarýný vermiþ insanlara sen diye hitap edip "sen þöyle diyorsun ama bak ben 3 yýl önce böyle yapýyordum þu an þunu yapýyorum ama acemi olduðun belli bilgilendireyim" þeklinde cevap yazýyorsun.

Yani bir deðil, iki deðil, üç deðil. Ayýptýr yahu. Bu ne biçim bir ego? Ego ile bilgi ayný bünyede bulunmaz. Son cümlem senin motivasyon videolarýn kadar vurucu deðil belki ama üzerine düþün biraz..
    Son düzenleme : flexy; 16-12-2018 saat: 00:39.

5. mesajýnýz çok güzel teþekkür ederim. Ancak mesajý yazarken insanlarýn hepsi okuyor. Buna dikkat etmeden yazdýðýnýz için konu yanlýþ anlaþýlabilir ben yanlýþ anlaþýlabilirim.

Orada sürekli yazýyordum getirim olmadan öncede yazýyordum. Getirim oldugunda da yazmaya devam ediyordum. Sanki ben durduk yere yazýyormuþum gibi aktarmýþsýnýz olayý. Yanlýþ anlaþýlma olmamasý açýsýndan benim cevap yazdýðým kiþinin ne dediðini de aktarmalýyýz ki benim durduk yere getiri paylaþmadýgým ortaya çýksýn.

Mesajý tam olarak bulup benim kime niçin hesap extrasýný yayýnladýgýmý bilelim.

yazýlan mesajý þuydu aynen yapýstýrýyorum

Benim iddiam su:

Kimse BES'ten daha iyi getiri elde edemez. Varsa iddiasi olan bugun/yarin su hisseyi/altini/tahvili aliyorum desin. Belirleyecegimiz bir sure sonra daha iyi getiri elde edecegini iddia eden kisinin getirisini ilgili BES fonu ile kiyaslayalim.

Ha derseniz ki, ben 56 yasina kadar duramam. Saygi duyarim. Buna diyecek bir seyim yok. Ama 56 yasina kadar duranlar her turlu kendi yatirimini yapandan daha fazla getiri elde eder.

Varsa iddiasi olan, buraya yazabilir. Ben sunu bu fiyattan bugun aliyorum diye. Ben de bir fon secicem ve ayni tutari sanal olarak bu fona koyacagim. 1 ay sonra(isterseniz 3 ay, 6 ay vs de olabilir) getirileri kiyaslariz.
    Arkadaþ hodri meydan demiþ varsa besi geçen cýksýn demeye getirmiþ. Bende bu mesaja kýzdýgým için hesap extramý attým. Daha geçmiþi göstermiyor kurum mecburen son 1 yýlýmý atabiliyorum.

Kaldýký defalarca ve hemen hemene tüm topýklerde algorýtmýk trade ile ilgilenip hala ana sermayemý gecemedýgýmý ve zararda oldugu sürekli dile getiriyordum bununla ilgili bir ego savaþým olsa idi zarar da oldugumu her defasýnda dile getirmezdim. Çoðu kiþi zarar ettiðini dile getiremez çoðu kiþi hesap extrasýný paylaþacak cesaretide bulamaz.

ben o topýkte veya herhangibir yerde ben bu yýl viopta %1400 kazandým desem. Herkes benýmle alay edip dalga geçtiðimi zanneder kim inanýr %1400'e huyumu biliyorsunuz az cok hep ýspata dayalý ve býlýmsel olmak ýsterým hatta eskiden tanýyanlar býlýr eský topýgýmdede hesap extramý ve malýyetlerýmý resmýný cekýp atardým. Benim bir nevi felsefemdir þefaf olmak. Buna inanmayacaðý için extremý atarým.

Bunu hakettiðimede inanýyorum yýllardýr algorýtmik trade ilgilenip binlerce test ve arge yaptým. benim porfoyum 10/1 seviyesine kadar indi. Aranýzda kaç kiþi portfoyu 10/1 seviyesine kadar inmesine raðmen motivasyonunu kaybetmeden azimle çalýþabildi. Ayrýca hangi egolu insan açýk açýk forum sayfalarýnda bittim batýyorum galýba sermayem kalmadý yazabýlýr. Siz egosu bu denle yüksek birinin böyle bir mesaj yazabileceðini hayal edebiliyormusunuz. Üstelik sizin gibi benim bu zararda oldugumu açýkladýgým yazýlarý malesef sanki koz kullanýr gibi alýntýlayýp bak sen zarardaymýþsýn diye yazan kiþilerin oldugunu ve olacaðýný býle býle bunlarý acýklýyorum. Cünkü kesinlikle þefaflýk prensýbým.

Ayrýca hesap extrasý paylasýmlarýmý býr sure sonra kaldýrýlmasý ýcýn yonetýcýlere mesaj atýyorum. Yani bana hodri meydan diyen vatandaþýn görmesi yeterli gerisinin görmesine gerek yok. Amaç gerçekten bununla övünmek olsa extrayý kaldýttýrmayý düþünmezdim. Ayrýca bunu hak ediyorum çok mucadele verdim. Dokunsanýz aðlayacaðým günler yaþadým. Arkadaþlarým ve çevremdekiler benim algorýtma iþinin fos oldugunu kaç yýl cabalýyorsun hiçbirþey elde edemedýn vesaire þeklinde eleþtirilerine maruz kaldým zaten canýn sýkkýn zaten kaç yýldýr zarardasýn ve her gecen gun zararlar artarak devam edýyor artýk battým batacak noktasýna gelmiþsin. psikolojýn bu halde iken birde cevredekinler senin geldiðin noktayla ilgili alaycý tavýrlarý iyice darma duman ediyor seni. Fakat þimdiki geldiði nokta itibariyle nasýl benim zarar ettiðim yýllarda bununla alay edýlýp dalga geçilip kullanýldýysa þimdide baþarýmýn kutlanmasýný istiyorum Hak ediyorum çok mucade verdim bu iþte. Süreci beraber yaþamadýgýmýz için bilmiyorsunuz ancak tahmýn edebilirsiniz. Çok zor geçti bu yýllar.

Ýkinci olarak dediðin temel rasyolar kýsmýna gelirsek videoyu izlediðim de acayip þaþýrdým. Çünkü ben patteren yani model aramayý ve keþfetmeyi seven býr ýnsaným. Mesela indikatorlerý yaratan kiþileri araþtýrdým f/k yý kým akýl etmýs pd/dd yi kým akýl etmiþ acaba bende bunlar gibi yeni bir indikator veya temel rasyo uydurabýlýrmýyým kýsmýna cok kafa yoruyorum. Arkadaþýn výdeoda bahsettýgýn þeyin birebir aynýsýný hayal edýp excel tasarlýyordum výdeoyu sonradan gorunce sasýrdým. Ben bir yerlerde bahsetmemiþtim bu modelden nasýl ayný seyý düþünebilmiþ diye þaþkýnlýkla yazdým hatta belký bený yanlýþ anlar diye ben senden býrsey çalmadým dedým. "Çalma" kelýmesýný ozellýkle kullandým bu konuda kendým hasas oldugum ýcýn karsý tarafa da önceden belirtiyorum ondan çalmadýgýmý yani sen bendenmý gordun demesýn dýye özellile o kelýmeyý kullandým. Tabiki sadece ben hayal edebýlýrým dýye birþey yok. Þaþýrdýgým kýsým benimle ayný zaman aralýgýnda ayný seyý düþünmüþ olmasý. Hani bir sene once akýl etmiþ olsa böyle býr mesaj dahý yazmadýgým gýbý arkadasa sen benden once akýl edýp düþünmüþsün calýsmalarýn varsa at bana derdým. Zaten dýger topýktede bu pattrenle ýlgýlý onunda ýsmýný gecýrýyordum sýrf saygýsýzlýk ve verdiði emegýn karsýlýgýný alsýn diye. Bu konuda sadece kendým ýcýn degýl dýgerlerý ýcýnde ayný saygýnýn ve emegýnýn karsýlýgýný almasýný ýsterým.

Ayrýca o mesajý siz kibirli görmek ýstedýgýnýz ýcýn oyle goruyorsunuz. Ayný seyý ayný zamanda keþfettiðimiz için doðal olarak soruyorum hatta yazýmda kendým ýcýn calmadým kelýmesýný kullanýrken onun ýcýn ozellýkle sen býr yerlerden mý "duydun" kelýmesýný kullanýyorum. hani bana caldý dýyebýlýrsýn ama sen duymuþsundur calmamýssýndýr manasýnda. En nýhayetýnde sýzýnde belýrttýgýnýz gýbý onemý yok diyorum. Benimki orada sadece meraktan oturu yazýlmýþ birþey.

Paþa ile ilgili konuda hem humana hemde size hak veriyorum. Siz mesajý sonradan gormuþsunuz orasý ayrý. BU konuda herhangibir diretmem olmadý. Doðru neyi gerektiriyor özür dilemeyi gerektiriyor bende onu yaptým. EGO ve Özür yan yana duramaz zanýmca.

temel analiz 3,0 baþlýgýyla ilgili konuya gelirsek yazýyý okuyunca güldüm biraz çünkü o výdeoyu býlerek koydum yaný gülelim eylenelým diye koyuyorum. erol büyük burcun o çýkýþý komýk ve yotubude o video genellýkle komýk videolar içerisinde yer alýr cunku anlamsýz ve absurt býr cýkýsý var. Hani bende temel analýz 3,0 da heryerde oldugu gýbý cok yazý yazýnca sizler ve diðerlerine karþý sanký cok býlmýþlýk taslýyormuþum gýbý býr hava oluþuyor cunku benden baska konu hakkýnda kýmse býrsey paylasmýyor. Bundan rahatsýz oluyorum burada da oyle hatta soyleyýp duruyorum sýzde paylasýn sýzde analýz edýn dýye fakat kýmse ben kadar ugrasmayýnca sanký ben herþeyin en iyisi bilenmiþim gibi bir duruma otomatýk olarak düþüyorum. Orada da ayný durum yaþandýgý için GÜlelim diye paylastým o výdeoyu hani aslýnda kendýmý eleþtiriyorum o výdeo ýle farketmedýnýz mý. Bende erol buyukburç gibiyim herþeyi biliyormusum gýbý yazýp duruyorum bakýn ayný bu výdeodaký gýbýyým demek için paylasýyorum onu. Bu výdeoyu paylastýgýmý hatýrlýyorum altýna ne yazdýgýmý tam hatýrlamýyor olsam da tamamen mýzah amaçlý sýrf gülelim eylenelým diye koydum bu výdeoda ciddiye alýnacak hiçbirþey yok dýger okurlarýnda ýzlemesý ýcýn atayým lýnký

https://www.youtube.com/watch?v=x9fxjKzCpME

temettü sayfasýnda da ilber oltaylýnýn cok cahilsiniz keþke ölsen gibi mizah amaclý gencler arasýnda o zamanlar moda bir cümlesiydi. Birisi birþey dese cok cahýlsýn keske olsen dýye gencler ýlber oltaylýnýn bu cumlesýyle mýzah yaparlardý býrbýrýne. Mesela bende o amacla o resmý paylasmýstým býrýsýne hatýrlamýyorum kýmdý. Sanýrým alýnmýþtý beným o resmýme ancak oyle demek ýcýn degýlde aslýnda mýzah amaclý paylasmýstým fakat oyle anlamadý yada anlamak ýstemedý býlmýyorum. yani paylastýgým bazý þeylerde ":D" "" ";)" bunlarý kullanýrým gülücük komýk surat göz kýrpan surat vesaire. Bunlar yazdýgýn mesajýn dozajý hakkýnda býlgý ýcerýr gençler ne demek ýstedýgýmý anlamýþtýr.

kýz arkadaþýna mesaj atarken bazý cumlelerýne emojý koyarsýn þirin görünmek istersin yazdýgýn mesaj onun alýnabileceði bir mesajdýr ancak sonunda gulucuk koydugun mesaj o sekýlde algýlama þaka olarak algýla anlamý cýkartýrsýn. karþý tarafýn sana "trip" attýgýný da yazýlan mesajlarýnda gülen surat koymadýgýnda anlarsýn gibi gibi.

bu sekýlde zaman zaman mýzah yaparým yazdýgým yazýlarda yani ciddiye almayýn bakýn gülüyorum manasýnda. belkide aramýzda yaþ farký vardýr bu sebeple yazdýklarýmýn cogu sýze ters gorunuyor olabýlýr hak veririm.

Neyse yazdýgýn cumlelere alýnma sebebým yorumunun paþa ile deðilde diðer arkadaþla ilintili olarak yazmýþsýn Yýllardýr bu topýkteký adam senden cok onceden beri bunu yapýyordu diye tanýtýlan kiþi benim eski topýgýmde teknýk analizle ilgili bana soru soran ve özelden sorularýný cevapladýgým kiþiydi. Bende, sizin bahsettiðiniz kiþiyi tanýmýyor, eski topýkteký bený de tanýmýyor cunku tanýsa o kýsýnýn teknýk analizle ilgili soru sordugunu býlýrdý diyorum tüm bunlarý býlmemesine raðmen paþa konusundaký ozurumude görmesýne raðmen niye bu kadar agýr býr dýlle eleþtiriyor herhalde iyi niyetli bakmýyor izlenimi oluþturdunuz bende.

Sen dýye hitap etmemýn ozel býr sebebý var. bunu daha öncede belýrtmýþtým daha samýmý ve ýcten oldugu ýcýn oyle hýtap edýyorum. Hatta cogu zaman hocam kelýmesýný kullanmayýda tercih ediyorum. Bunuda býr saygý krýterý olarak goruyorum. Bu sebeple zaman zaman "hocam" diyerek bak sana karþý saygýlýyým. "SEN" kelýmesýný kullanarakta sana karsý samýmý olmak ýstýyorum. SÝZ diyerek araya býr mesafe cekmeyelým resmý olmayalým saygý ýstýyorsan ara sýra "hocam" diyerek sana olan saygýmý temsýl edýp gosterýyorum ama samýmý olmak ýcýn sen kelýmesýný de tercih ediyorum mesajý ýcerýyor. ANcak siz yine hocam kelýmesýný gormeyýp sen kelýmesýný gormek ýstemýþsýnýz.

sen þöyle diyorsun ama bak ben 3 yýl önce böyle yapýyordum þu an þunu yapýyorum ama acemi olduðun belli bilgilendireyim" þeklinde cevap yazýyorsun. Böyle yazdýgým "DOÐRU" böyle yazý yazdýgýmý býldýgým için sürekli mseajlarýmýn ýcýnde bende boyleydým bende sen gýbýydým ben hatalar yaptým bende soyle yapardým gýbý cumlelerý sýk sýk gecýrýyorum ký karsý taraf ilk paragrafý ters algýladý ýse aslýnda benýmde kusursuz olmadýgýmý benýmde týpký onun gýbý býr cok hata yaptýgýmý anlasýn dolayýsýyla beni cok býlmiþ gibi tanýmlamasýn dýye sureklý gecmýsteký hatalarýmla ýlgýlý ornekler verýyorum.

ben kusursuz degýlým beným soyledýklerýme ýnanmayýn sorgulayýn dogrulugunu olcun gýbý cumleler kuruyorum. EGO herkeste az veya cok vardýr. Bu bendede var takdir edilmek ve övülmek hoþuma giden býrsey herkesýnde hosuna gýdýyordur. Bende anlamsýz bir biçimde belki EGO bunu tetikliyordur ýsanlara birþey öðretmekten haz alýyorum. Bu sadece borsa için geçerli deðil her konuda birþeyler öðretmiþ olmak hoþuma gidiyor. O kiþilerin bu býlgýlerden ýstýfade edip fayda saglamasý ise aldýgým zevkýn doruk noktasý istediðim þey ise erhan bey katkýlarýndan oturu teþekkür ederim. Bitti bu cumleyý kurduktan sonra allah dünyalar benimdir. Çok fazla birþey istemiyorum.

aramýzda hiçbir menfaat olmaksýzýn tamamen iyi niyetli yaklaþýmýndan oturu ve bu konudaký bilgi eksikliði oldugunu düþündüðüm için bu topýk kurucu @tosunpaþa ya hiçbir menfaat beslemeksizin saat gece 9 dan gece saat 1 e kadar hem telefon ile hemde bilgisayarýna baglanýp bildigim herþeyi anlatmaya calýstým. Borfýndeki kendi hesabýmý onun býlgýsayarýnda acýp aktarmaya calýstým hatta o gun borfýn uyelýgým býtmýs tamda o gune denk gelmiþ. Sýrf anlatabýlmek ýcýn üstelik beným borsada tek býr lotum býle yok býlanco programýda hýcbýr ýsýme yaramayacagý halde.

Anlatabýlmek ýcýn borfýný 1 senelýk daha abonelýgý o anda telde konusurken satýn aldým.

Kimim ben kerizmiyim bir insan hiç tanýmadýgý birine tek kuruþ menfaat beslemeksýzýn tam 4 saat telefonda ve býlgýsayarýna baglanýp býr nevý egýtým verirmi akýl var mantýk var. BU beleþ eðitim verdiðim ilk kiþi olmadýgý gýbý son kiþide olmayacak. Bunun gibi rehberimde 10 un uzerýnde kiþi kayýtlý bende iyi niyetli gördüðüm ve bana iyi niyetle ön yargýsýz yaklaþan herkese genellýkle ayný sekýlde bildiklerimi hem telefonda hemde uygulamalý sekýlde anlatýyorum.

TÜm bunlarýn hepsinin ego ile direk veya dolaylý olarak baglý oldugunu düþünelim. Bu durumdan kim zarar gördü ki þimdiye kadar ? tanýþtýgým herkes bu durumdan menfaat gördü üstelik hiçbir bedel ödemeden.

Keþke bildiðini paylasan baþka insanlarda olsa dinlemek hoþuma gider. Yine ego bencýllýk ve ben býlýrýmcýlýktýr genel anlam doðrumu burada ise çeliþen bazý durumlar var. Egoluyum ancak býldýgýmý paylasýp ogretýyorum. Egolu býr ýnsan ozur dýleyebýlýr mý egolu býr ýnsan zarar edýp basarýsýz oldugunu acýklayabýlýr mý?

Ýþte tum bunlarý toplayýp objektýf býr gozle bakýn dedýgým gýbý belkýde egoluyumdur ve bu ýnsanlara zarar veriyordur.

bir sürü ara verip dinlenmek en iyisi gibi.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

Öncelikle ben Erhan hocamýn avukatý deðilim izninizle ben de bir kaç kelam yazmak isterim.
    Benim erhan hocamla samimiyetim biraz daha fazla. Her ne kadar kendisini telefon vasýtasýyla tanýsam da. Eðitimci olmama raðmen kimseye beleþ saat 9 dan 1 e kadar telefonda olayý anlatmazdým. Ki telefonla konuþmaktan nefret ederim muhtemelen para karþýlýðýnda da anlatmazdým.
    Bahsedilen ekran görüntülerini bende gördüm. Kendisinin adý geçen kiþiyle ilgili herhangi bir sýkýntýsý yok. Bu tip bir geliþimin kendisini mutlu ettiðini görüyorum WhatsApp'tan da çok mesajlastýk çünkü.
    Benim yazdýðým her deðerlendirmenin onu ne kadar hoþnut ettiðinin farkýndayým eðitimcilerin hamurunda vardýr bu adam eðitmeyi seviyor bunu yaparken de ilginç bir haz alýyor.
    Ego konusuna gelince egosu olan bir insan þunu yazmaz
    ''Borsadaki getiriye bak hicbirseye yatirma direk borsaya gir diyor bu analiz
    Aslinda riski direk hisselerdemi dagitsaniz digerleri pek anlamsiz kalmis uzun vadede''
    Sanýrým senin di tablo flexi hocam senin tablona bu mesaji atmýþ. Egolu bir adam bunu yazar mý?
    Acayip yüksek egolu bir müdürün yardýmcýlýðýný yapýyorum .egonun ne demek olduðunu iyi bilirim küçük daðlarý ben yarattým havasýnda ama benim asabi bir insan olduðumu ve yanlýþlarýný þak þak yüzüne carpacagimi bildiði için bana yürüyemiyor. Ama o adamý bile bir þekilde bazen beni bezdirmesine raðmen yola getiriyorum çoðu zaman.
    Yüksek ego sahibi kiþilerde görülmeyen temel davranýþlar ise genelde teþekkür ve özürdür. Bu tip tanýdýðým kiþiler hayatta özür dilemezler ve asla teþekkür etmezler ne kadar uyuz oluyorum bil bilseniz.
    Bence Erhan hocamýn ki ego deðil þahsi kanaatim hakkýnýn verilmediðini düþünüyor. Çünkü bu konularda çok bilgili adam algoritma yazýyor konulara çok hakim. Eðitim veren döküntüler var bir bakýn Allah aþkýna anlattýklarýndan bir þey anlýyor musunuz?
    Valla bana çocuða anlatýr gibi anlattý burda da öyle. Takdir edilmediðini düþünüyor ben bu eksikliði en baþýnda farkettim ve mesajlarýmda dikkat ederseniz hem kendisine duyduðum minnetten hem de bu alanda ihtiyacý olduðunu düþündüðüm için sürekli teþekkür ediyorum.
    Biraz daha üst perdeden bakýyor olabilir mesajlarimiza. telle görüþmemizden önce de benim topigimin ilk mesajlarýnda biraz olumsuz ifadeler yazmýþtý ama iyi niyet içeriyordu. Ben ona hep olumlu þeyler yazmaya çalýþtým çünkü bilgili olduðu belliydi.
    Topigimin ilk mesajlarýný kontrol edebilirsiniz. Adam haklý çünkü neden elimde bir analiz programý yok bilanço okumayý hiç bilmiyorum sadece yaptýðým mynet grafiðe bakýp temettü hissesi almak olarak plan oluþturmuþum. Doðal olarakta sinirleniyor adam çünkü paraný çöpe atýyorsun yapma bunu demeye getiriyor ama dese ukalalik olacak.
    Mesela benim Enka meselesi; topigime yazan arkadaþa sonradan yazdýðým mesaja bakýnca çok sert cikismýsim biriniz de çýkýp deseniz ki lan tosun ilk mesajlarýna bak ney bu havan deseniz susardým. Ýnsan bilince kendine göre yanlýþlarý görünce istemsiz sert tepkiler verebiliyor. Halbuki gereksiz cikismisim arkadaþa.biraz da bundan kaynaklanýyor olabilir diye düþünüyorum.
    Erhan hocam getirileri götürüleri paylaþmýþ bu takdir edilesi bir durum . Bende ekran görüntülerini atýyorum. Neden kimse hisseler hakkýnda yorum yapmýyor. Biz buraya moral motivasyon vermeye mi geldik ben bu baþlýðý sýrf bu yüzden açtým birazda motivasyon amaçlý.yok para biriktir yok þuraya da yatýr iyi de neye neden yatiracaz bir konuda da doðru belli yazýlmýyor.
    Sayýn flexi hocam gördüðüm kadarýyla siz yapý olarak daha sakin bir insana benziyorsunuz mesajlarýnizdan anladýðým kadarýyla. Ýkinizin yazdýklarýný da okuduðumda ikinizin de haklý olduðu noktalar var. Ýkinizin de iyi niyetinden þüphem yok. Siz birbirinizi daha eski tanýyorsunuz ben yeniyim zaten benim ki dýþarýdan bir fikir.
    Hepimizin farklý karakterleri var. Erhan hocam biraz daha farklý duruyor olabilir. Onun bilgilerinden faydalanmaya çalýþalým. Zaten eleþtirileri de cevapladiniz karþýlýklý. Ýkinize de saygým büyük. Bu mesajdan sonra size cevap hakký doðabilir bu tip bir þey yazmamaya çalýþtým ama.
    Son cevap haklarýnýzý da kullandýktan sonra isterseniz tabi,
    Lütfen konumuza geri dönebilir miyiz? Çünkü bu konu bir aceminin geliþimini gösteriyor diðer insanlarda bu konuyu baþýndan itibaren okuduðunda kaçmasýn gelsin buradan kendini nasýl geliþtireceðine dair bilgiler alsýn isityorum.
    Ýkinize de sonsuz saygý duyuyorum. Benim ve forum için degerlisiniz topigime þeref katýyorsunuz. Lütfen yazmaya devam edin. Çünkü benim gibi bir aceminin bilgiye ihtiyacý var.
    Unutmayalým çatýþmalar bizi güçlendirmeli ayrýþtýrmamalý.
    Lütfen yazmaya devam edin, ama esas amacýmýz için.
    Selametle...

7. Bilgilendirmelerin tam olarak beni yansitmis diyebilirim.

Ancak cok bilgili bu konuda cok iyi kisminda henuz en iyi derecede olmadigimi ve hicbirzamanda olamayacagimi dusunuyorum cunku her yeni gun yeni birsey ogrenmek ve kesfetmekle geciriyoruz. Bende sizlerden birseyler ogrenecegim bu is boyle gidecek.

Sinirlenmemin temel sebebinide cok iyi algilamissiniz aynen oyle. Parani cope atiyorsun demek yerine dolayli yollarla kirici olmadan benzer birseyi anlatmaya calisiyorum. Ayni sekilde enka meselesinde sen nasil istemsizce sert cikisti isen bende de bu bazan oluyor. Bunu nasil alabildin bu nasil bir bilicsizlik hicmi suralara suraya bakmiyor bu insanlar diye icinden kahroluyorsun ve o kisinin sana gore aslinda daha fazla bilinclenmesi gerektiginide goruyorsun. Bu sinirlilik halinin sebebi yatirimcilarimizin bu konuda bilgi sahibi olmadan bu ise atilmasi sonrada zarar etmesi buda yetmiyormus gibi hata bende degilde borsada burasi kumar masasi seni yasatmiyorlar vb gibi cumlelerle borsayi cunle aleme kotu bir yermis gibi gosteren kisilerle ayni kisiler.

Bazan akraba ve arkadaslarla bu konulari tartisiriz borsaya girme oynama bulasma kotu bir yerdir benim komsuda girdi ev parasini yedi bende girmistim paranin yarisini kaybedince ciktim o yuzden erhan bence hic bulasma diyorlar bana. Bende dogal olarak nasil hisse seciyordun nelerine bakiyordun yada senin komsun neye dayanarak hisse aliyormus diye sorunca. Bana yaw iste ozmanlar fiyati suraya dustuydu ucuzdu e surayada yatirim filan yapacak haberleri vardi ondan almistik diyor karlilik bilancosu nasildi fasliyet kari iyimiydi nasil olduda batti bu sirket veya sen nasil battin diyorum valla bilancosunu filan bilmem ben anlamadigim isler aldik dustu dustu lanet olsun dedim yuzde 50 zararla ciktim benden sonra gitti olmuyor erhan seni takip ediyorlar elinde lotu almak icin pusuya yatiyorlar. Diyor. Yazarken bile insan sinir oluyor. E kardesim bilancosuna bakmamissin kar edip etmediginden vir habersin dustu diye ucuz sandigin hissenin pd dd degeri goklerde geziyor oz sermaye eksiye dusmus. Ondan sonra batincada ben degil borsa kotu diyorsun. Sonra el aleme borsanin kotu biryer olmadigini kisilerin kendisinin bilincsizlikleri sebebiyle zarar ettigini temel analiz teknik analiz bilmeden tasaraya hisse aldiklarini anlatmaya calisiyorum.

karsi taraf ise buna inanmiyor sanki herkes bilincli bir bicimde hisse secebiliyormus gibi varsayiyor ama gercek bu degil formun yizde 85 inde bilanco programi yok. bir kismini tesvik edende benim paylastigim grafikleri gorup programi almak isteyenler olabiliyor veya bazan alenen boyle bir programiniz olsun diye direk yaziyorum bundan 10 yil sonra birileri gelipte benim komsunun ogluda borsaya girdiydi batirdi gitti paralari diyemesinler bana diye ugrasiyorum ayni hikayeyi 100 kisiden dinlemekten biktim onlar hicbirsey bilmeden hisse almislar diyorum ikna edemoyorum hadi o bilincsizdi sarilag suloda batirmis parayi ona ne demeli diyor. Onada soralim bilanco filan bakmismi eminim bakmamistir diyorum aman erhan bos isler deyip geciyorlar.

Borsa kotu biryer degil yatirimcilarin bireysel hatalarini ve bilincsizliklerini tum borsacilara maletmenin anlami nedir ne yasadigini ne kadar bilincli hisse alip sattigini bilmiyorsun.

Yarinin batis hikayelerini dinleyecegimiz kisiler simdiden hazir bugunun bilanco bilmeyenleri yarinin borsada batan paralarinin hikayelerini komsulardan dinledigimiz kisiler olacak. Ustelik bu batan kisiler benim hatam demek yerine patron kusurluydu dedikleri icin komsularimiz ve akrabalarimiz benim paraminda patron tarafindan calinacagini dusunuyor.

Ne kadar cok insani bilinclendirebilir ve ogretebilirsek bu sacma sapan borsa kotudur kesin batarsin algisini okadar cabik yikariz.

Konuyu dagittim biraz ama bu mesleyide forsat bulmusken yazmak istedim

Sa erhan hocama katiliyorum ben 2 ay önce girdim borsaya yüzde veþ zarar ettim ama arastýrarak buradan bilgi edinerek porföyümü yeniden oluþturdum araþtýrýrken programý olmayanlar için bi bilgi köþesi buldum bende de program yok fortunede þirketlerin 10 yýllýk bilanco özsermaye ihracat artýþý vs bilgiler var iþinize yarayabilir

Sayfa 45/153 ÝlkÝlk ... 3543444546475595145 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •