Alýntý Originally Posted by enismutlu Yazýyý Oku
Ýyi akþamlar dilerim öncelikle baþlýk.sahibine çýktýðý yolda.baþarýlar diler umduðu sonucun fazlasýný elde etmesini dilerim keza hepimiz ayni yolun yolcusuyuz. Erhan hocama da tebrikler gerçekten kendine has stili ve tarzý ile ufuk açýyor, farklý bir bakýþ açýsý katýyor herkese, belki Alka ve Cemts için de birþeyler söylemek ister diyerek.þansýmý denemiþ olayým yeniden baþlýðýn hayýrlý olmasý dileðiyle bol kazançlar
ben niye yoprumluyorum tosunpasa yorumlasýn yada baskalarý da yorumlayabilir. Beným extram bir özelliðim yok zaten amacým milletin hissesini inceleyip hocalýk mertebesine yükseleyimde deðil. :D

video ile anlattým nereye neye baktýgýmý kabaca.

Cemtaþ dedin benim içimi yedin :D senelerden sene oncesýnde 2016 larda cemts öyle göze çarpýyordu ký bilancolarýndaký karlýlýk artýsý cok hosuma gýdýyordu. Hatta ozmanlar tek tek bakarken ulan bunun býlancolarý ýyýmýs ýsmýný nýye daha once duymadým dýyordum her býlanco donemýnde hep beným ýlgýmý cekerdý. ben paylastým býryerlerde sanýyordum arþivi karýstýrdým bulamadým þu yazýyý buldum ama.

Birine þöyle demiþim "Alttaký lýstedede cemtas tavhl eregli yine gözüme carpn güzel bilancolu hýsselerdý.

TEBRÝKLER BASARILAR DILERIM..."

Demiþim. cemts harika bilancolar gelmeye devam ediyor pd/dd hafiften pahalýlaþmýþ olsada karlýlýkta býr sorun gormuyorum elýnde varsa bekleyebýlýrsýn bence öz sermayelerýn de maþallahý var. Çok seri büyüyor þirket 1 senede 2 ye katlamýþ öz sermayeyý karlýlýk boyle gýderse öz sermaye artýþýda boyle devam eder.

Bak buradanda hemen tosunpasaya bir ders daha verelim tüm hisseleri incele tosunpasa hocam. öyle fýrsatlar varký yaný hep klasýk býlýndýklerýn dýsýnda býrde fýrsat hýsselerý vardýr. Onlar gelecegýn frotosu býmasý tavhl olabýlecek pðotansýyel tasýrlar. Ve gerçekten fena para kazandýrýrlar bunlardan býrtanesý en aýzndan su an için cemts.

Tabi þu an fýyat olarak alýnasý sevýyelerde degýl pd/dd birazcýk yukarda kalmýþ ama muazzam bilancolar girip bakarsýn sende 2015/09 a bak mesela ilk yukarý fýtýlý vermýþ sonra bunu devam ettýrerek gýtmýs o donemlerdeký hýsse fýyatýyla su anký hýsse fýyatýna bak öz sermayede artmýþ ohh yemede yanýnda yat mýsalý hoþ þu an ecik fazla fiyatlanmýþ ama bilancolar nirvana abi adamlar býr sonraký býlancoyu sýmdýden fýyatlara sokmuþlar.

Dikkatýný cektýmý býlmem videodada ýnceledýk býr cok hýsse pd/dd ortalama altýna dogru kaymýþ ama cemts a bak hala ortalama uzerýnde seyredýyor gelecekle ýlgýlý pek kaygý duyduklarý soylenemez. AMa tabi bana sorsan ortalama üzerindeki hisseye pek bulasmam ama býr fýrsat verýrde 1,1 e filan inerse pd/dd bence tam ortalamasýnda olmasýna ragmen girilebilir bu hýsseye býlancolar cezbedýcý. Tebrik ederim CEMTS SECIMINI BEN BEGENDIM.

Alka için pek ayný seylerý soyleyemem biraz yamuk yuuk býlancolar gelmýs ama son tahlýlde býlancolarý ýyý gorunuyor.

yanlýz ayný seyý oz sermayede gormekte býraz zorlanýyorum öz sermaye artýsý karlýlýk kadar ýyý olmayýnca pd/dd biraz þiþmiþ. BU hisse azcýk sanký son býlancolarýn güzzelliði sebebiyle fazladan fýyatlanmýþ yarýn býlanco gelýr ve oz sermaye artýþýna baktýgýmýzda pd/dd ancak yumusar yani sanký gelecek 2 donemýn karýný satýn almýþlar gibi hissede.

genel anlamda hisselerin güzel ancak alkayý býraz rýsklý görüyorum.