Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
https://www.yusufyuksel.com/2018/10/...si-mi.html?m=1
Baþtan aþaðýya güzel yazýlarla dolu tavsiye ederim.
Tav diye diye Tavi goturdun sn tosunpasainsallah toplamissindir biraz. 28 kat cikmasi temettusu umut veriyor. Bende baktim bir hayli erhan hocanin soyledikleriyle. Ortak olacagiz galiba yakinda. Bir kac sey daha yazsan kesin ortagiz ;)
Ytd.
https://m.dunya.com/amp/kose-yazisi/...mpression=true
Hisse elde tutma süreleri hakkýnda bir yazý.
😀😀😀
Valla tavla ilgili grafik satýþ þirket raporlarý ne var ne yok attým ortaya.
Elimde 150 lot var.
Hisse güzel bimas trkcam Ereðli ile alým fýrsatý açýsýndan en güzel hisseler.
Ýlerde patlama yapacak hisse bulabilecek gibi durmuyorum.
Erhan hocamla konuþtuktan sonra tüm bist hisselerini gözden geçirdim.
Eleye eleye 25-30 tane þirket kaldý. Bunlar arasýndan dönem dönem ucuzladikça almayý düþünüyorum. Enflasyondan arýndýrýlmýþ getirilere baktýðýmda 10 katdan daha fazla getiriler elde edilmiþ. Bundan sonra o kadar gitmez deniyor bilemiyorum. Bana yarýsý kadar gitse yeter hesaplamalarýma göre. Gelecek beklentili bulabildiðim üç þirket var petkim,sasa ve kords. Þirket sayýlarýný azaltmayý düþündüm sürekli. Ama sanýrým bunu beceremeyeceðim. Artýk aralarýndan süreç içerisinde piyango vuran olursa öper baþýmýza koyarýz 😀
Cemts karel ve enerjisa plase olabilir belki ama uv sýçrama hisseleri için daha detaylý analiz gerekiyor.
Elde ettiðim 25 küsur hisseyi paylaþacaðým hatta ekran görüntüleri de atmak istiyorum.
Erhan hoca gibi puanlama sistemi uygulamaya çalýþtým ama yüzüme gözüme bulaþtýrmýþ olabilirim 😀
Yakýnda paylaþýrým. Yalnýz bist þöyle bir iki sene sürüneydi iyiydi😀 daha tam toplayamadýk.
Neyse haydin selametle...
Abi benim kafama takýlan bir nokta var sen de bu noktaya çok takýlýyorsun dikkat et diye uyardýn.
Pp/dd deðerleri hakkýnda.
Örneðin ford ve Tüpraþ benim mutlaka portföye eklemek istediðim hisseler arasýnda.
Ama sorun þu pahalý görünüyorlar ford mesela tüm etkenleri beðeniyorum fakat pp/dd tarihsel ortalamalarýnýn iki kat üzerinde neredeyse. Beni alýma baþlamakta ciddi tereddüte düþürüyor. Yoksa gömülecem çünkü 😀
Bir de bir diðer sorum bimas mesela hisse fiyatlarý son aylarda yüzde 40-50 herneyse yükseldi. Fakat pp/dd deðerleri neredeyse 2008 kriz seviyesindeki kadar ucuz. Bu neden olabilir hisse bu rallisine raðmen ucuz mu kalmýþ. Çünkü oz sermaye satýþ karlýlýk vs. gayet güzel duruyor. Bu fiyat rallisi mesela bimas da tepede yakalanma korkusu oluþturuyor bende ama hisse ucuz kalmýþ abi.
Bu iki sorun konusunda araþtýrma yaparken ciddi tereddüt yaþýyorum.
Hayati cevaplarýný bekliyorum abi 😀
Yer Ýmleri