Belirtilen tarih aral enflasyonu yzde 2400 yani 24 kattr.
Belirtilen tarih aral enflasyonu yzde 2400 yani 24 kattr.
Hafta sonu dersi
Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
enflasyonun bileik getirisinide listeye eklemelisin.
yl yl enflasyonu ckartrsan excelden kolayca bileke yapabilirim.
nk hisse senetleri bileke getiriye tabidir. hisse senetlern elde ckarmadgnz surece bleske getrye grer.
2400 nasl buldun bilmiyorum butun yllarn enflasyonunu topladn m ?
eer oyleyse 2400/20 den yllk %120 kar
Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
BR KAYNAKTAN BULDUM EER DORU ORANLAR SE. FAZ GB DNEREK BLEKE YAPTIM
U KAYNAK http://ekonomiatlasi.com/enflasyon-orani
10,000 TL paray bileke faize sokmu gibi oldum o yldan itibaren
405,000 TL ye ulayoruz / 10,000 = 40,5 kat
lk 30 dndakinlerin hepsini eleyebiliriz. peki 1998 yllarnda ilk 30 iinden ka hisseyi seebilirdik ozman buyuk ihtimalle 300 adet belkide 200 adet hisse vard gerekten bu listedeki ilk 30 dan kan seebilecektik ? Objektif olmak gerekirse bence ok zordu nk u an bu listede olmayp da adndan cok soz ettren ve cok konusulan bir ok hisse senedide vard ozmanlar.
![]()
her yiidin bir tarz var diyelim, ve ben temett veren hisseden kmak niyetinde hi olmadm.. yapabilene teknie uygun sat al gzel bir yntem.. tabi bunu yaparken ksa vadeli teknik analize gre deil uzun vadeli teknik analizden faydalanmal...
Redmi Note 4 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Bunu mutlaka izlemelisiniz mthi bir kiisel geliim belgeseli aslnda ve yaptgmz ile yani borsayla ok alakal.
stat videolar ok gzeldi eline salk.👍👍👍
Yer mleri