Originally Posted by
esramarka
Ben alýrken kazanma taraftarýyým ucuz olmayan hiçbir piyasaya yatýrým yapmam. O yüzden bu fiyatlar - her ne kadar Bist ucuz olsa da son haftalardaki yükseliþ nedeniyle- bence primlidir. Ýsterse dünyanýn en büyük þirketi olsun primli bir hisseyi portföyüme katmam. Þu anda ismini yazmayacaðým öyle þirketler var ki BIST'te inanýlmaz ucuzlar ama en ufak bir ayý piyasasýnda pula dönecek deðerleri. O zaman katarýz portföye.
Ayrýca Temettü çok önemlidir. Temettü vermeyeceðini açýklayan TTRAK'ý yabancýlarýn nasýl sattýðýna bakýn. Madem önemsiz yabancý neden bu kar eden þirketi Temettü açýklamasý sonrasý satýyor?
Kim ne derse desin Temettü bir güvencedir. Sizin belli sürede Hisseyi amorti edebilmenize olanak saðlar. Temettü alýþkanlýðý olmayan hiçbir Hisseyi portföye katmam.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Hem acemi hem amatörce yazýlmýþ yazýlarýma yatýrým maksadýyla itibar etmeyiniz.
www.esramarka.com
TTraktorun düþüþünün sebebinin gerçekten temettü ile alakalý oldugunu nerden anladýnýz. ?
bunun bir istatistiði varmý elinizde acaba ?
Diðer hisselerdede benzer davranýþlar oldumu ?
Örnegýn hekts temettü vermeyeceðim dedikten sonra %100 civarý prim yapmýþtý þimdi temettü vermemek iyidir anlamýmý çýkmalýydý Hekts örnegýnde ?
Yaptýgýnýz yorum kusura bakmayýn biraz cahilce kalmýyor mu hangi gerçeklikle sebebi buna baðladýðýnýzý aktarýrýmýsýnýz. Temettü verilmediðinde þirkette ne eksiliyor farkýnda olarak mý yazdýnýz ?
bir yatýrýmcý olarak merak ediyorum temettü verilmeyince þirketin içinde ne eksiliyor verilince ne eksiliyor veya artýyor ezbere yazmayýn
temettü verilmemesi kötüdür diyorsanýz sebeplerini maddeler halýnde sayýn bana.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri