Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 89/153 ÝlkÝlk ... 3979878889909199139 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 705 - 712 arasý.

Konu: U.v. Temettü yatýrým planým(portföyüm)

1.  Alýntý Originally Posted by esramarka Yazýyý Oku
    Geliþmekte olan bir ülkenin þirket hisseleri ile Google ve Netflix gibi dünya devlerini karþýlaþtýrmak çok baþarýlý bir analiz olmuþ gerçekten. Bir de gerçekten önemli bir þey söylemiþ gibi ünlemle falan bitirmiþsiniz.

Sizin uzun vadeli portföylerinizi 10 yýl sonra görmek isterdim, eðlenceli olurdu.

Neyse, diyorum ya, herkes anlatýlan þeyi anlayabildiði ölçüde anlar. Uzatmanýn manasý yok. Allah herkese hayýrlý kazanç nasip etsin.
    benim vermek istediðim mesaj bu deðilde koskoca yazýdan bunu cýkarmanýzý istememiþtim.

Ýstediðim tek þey sorgulamanýz(!) ünlem.

Düþünün sadece düþünün ve sorgulayýn insan þu sorularý sormuyor mu ben yazýnýzda hemen kendi kendime þu sorularý sorardým. Sizin yazýnýzý okurken aklýma geldi.

Geliþmiþ bir ülke dünya devi yeterince fazla büyümüþ bir þirket ancak buna raðmen nasýl olur da hala daha temettü daðýtmamayý tercih edebilir. Dünya devi bir þirket geliþmekte olan DEÐÝLLLLLLL geliþmiþ bir ülkede kurulmuþ bu þirketler bunlarla da yetinmeyip dünyanýn ilk 10 þirketleri arasýna girmiþ bu þirketler hala daha temettü daðýtmamayý ve hala daha büyümeyi nasýl tercih edebiliyorlar. Üstelik bu þirketler sayesýnde bunlar geliþmiþ ülke kategorisinde yer alýyor.

Asýl tersilkte bu deðil mi ? geliþmekte olan bir ülkeyiz þirketlerimizde henüz dunyanýn ilk 10 u hatta ilk 100 arasýnda bile deðil. Asýl bizim þirketlerimizin Temettü daðýtmayýp büyümeyi tercih etmesi gerekirken nasýl olurda bizim þirketlerimizin en gözdeleri temettü daðýtmaya çalýþýyor. Acaba dünya devi olamýyor oluþumuzun sebepleri arasýnda vizyon arge geliþme ve büyüme istek sizliðimi. TÜm bunlarýn arkasýnda temettü daðýtým politikasýnýn etkisi olabilir mi ?

Düþünün!!!! Uzun vadeli yatýrýmý kimden öðrendiniz. Çoðunuz warren buffetin yazýlarýný yada onun isminin geçtiði çoðu yazýyý okudunuz ve onun yatýrým modelini örnek alýyorsunuz. Ancak o abdde yatýrým yaparken yaw buffeti salla o geliþmiþ bir ülkeye yatýrým yapmýþ demiyorsunuz. Neden konu büyük þirketlerin temettü daðýtmamasý olunca onlar geliþmiþ ülkede gibi aslýnda saçma ve mantýklý olmayan bir açýklama yapýyorsunuz.

Söylediðiniz durum açýkça bir paradoks oluþturuyor farkýnda deðilmisiniz. asýl geliþmiþ yani geliþimini bitirmiþ bir ülkenin þirketlerinin temettü daðýtmaya daha açýk olmasý gerekir. Bu durumu da mý hiç düþünmüyorsunuz burada bir çeliþki var bu sizin bakýþ açýnýza göre saçma mantýksýz deðil mi ?

merak ettiðiniz soruya cevap vermek için önce þu SORGULAMAYI yapmam lazým.
    Uzun vadeli yatýrýmýn ne demek oldugunu bilmem lazým siz kime uzun vadeli yatýrýmcý diyorsunuz merak ediyorum ?

1 hisse seçtim diyelim ki uzun vadeli yatýrým yapma amacým var ancak 1 sene sonra þirketin fabrikasýnda bir patlama oldu. satmýyor ve en az 5 yýlý dolduracak sekýlde elimde tutuyorsam uzun vadeli yatýrýmcý olur muyum ?

Seçtiðim þirkete devlet 3 ay sonra fetöcü diye el koymaya baþladý yinede elimde tutuyor ve 3 yýlýmý yada 5 yýlýmý dolduruyorsam uzun vadeli yatýrýmcý mý oluyorum ?

Seçtiðim þirket her bilancosunda zarar etmeye baþlýyor ve zararlar giderek artýyor ancak uzun vadeli yatýrýmcý olabilmem için tutmam mý gerekiyor ?

Açýkça söyleyeyim. Uzun vadeli yatýrým bunlara benzer birþeyse kusura bakmayýn ben uzun vadeli yatýrýmcý olamam.

Sahiden uzun vadeli yatýrým nedir kime denir. Benim tanýmým þudur. Uzun vadeli yatýrým yoktur. Uzun vadeli yatýrým ancak hisseniz bilancolarý karlarý artarak gidiyorsa herhangibir patlama fetöcülük vesaire gibi iþleri yoksa yani bir problem yoksa benim gördüðüm ve bu þirketi en az 3 yýl elimde tutmuþsam evet ozman ben uzun vadeli yatýrým yapmýþým diyebilirim.

Yani uzun vadeli yatýrýmcýyý uzun vadelý yapan þey seçtiði þirkette en az 3 yýl boyunca ciddi bir problem olmadan gidebilmesi eðer boyle gitmiþse o þirketi tabiki durduk yere satmamýþ olacaðým böylece uzun vadeli yatýrýmcý kategorýsýne gýrecegým.

Sadece uzun vadeli yatýrýmcý olabýlmek için kötüye giden bir þirketi elýnde tutanlar var sizcede saçma deðilmi. Adam zamanýnda uzun vadelý yatýrýmcý olacagým bana kumar oynuyorlar demesinler diye TKNSA almýþ yatýrýmcý var.

Þirket zararda ve zarar ederek batacak ama sýrf uzun vadelý yatýrým yapacam diye satmayan bir sürü kiþi var.

Örnek aldýgýnýz buffetin yaptýgý gerçekten bumu bir inceleyýn adamýn zarar ettiði bir çok hýsse ve iþte var. Kýsa kesmesýný ve deðiþtirmesini biliyor yoksa baþarýya ulaþamazdý.

bir hayal edin buffetin baþarýsýz hisse seçimi sonra sýrf uzun vadelý olmak adýna tüm karlarýný hala ayný þirkete yatýrsaydý þu an bu konuma gelebilir miydi ? BÜyük ihtimalle kazandýgý bütün birikimi çöp olacaktý.

Buffeti yanlýþ anlýyoruz. Baþarýsýz bir yatýrým yapýyorsunuz sonra uzun vadelý olacam diye bu baþarýsýz yatýrýma daha fazla para eklýyor tum býrýkýmlerýmýzý zaararda olan bu þirkete gömüyoruz sonra buffetin yaptýgýný yaptým ama hala zengýn degýlým diyoruz. Hani uzun vadeli yatýrým kazandýrýrdý haný bir hissede al sat yapmadan beklemek karlýydý nýye hala kar edemedým sorusunu soruyorsunuz.

Sonra mý sonra ne oluyor soyleyeyým Evet borsa kumar yeri borsadan kýmse zengýn olamaz al sat zaten kumarcýlýkdýr onu geç uzun vade dedýler onuda denedýk olmadý. Borsamý sakýn gýrme evýný arabaný kaybedersýn dýyen dedelerle amcalara dönüþüyorsunuz.

Çünkü ne yaptýgýnýn farkýnda degýlsýn borsanýn ne oldugundan nasýl birþey oldugundan býr habersýn cunku hýcbýrzaman soru sormamýþ ve sorgulamamýþsýn. BU neden boyle acaba sorusu beynýný hýc kemirmemiþ. Hep banane aman kým ugrasacak boþver demiþsin.

Benim istediðim insalarý azarlayýp küçük düþürmek deðil bu beným haddýme deðil ben kimim ki hiçkimseyim ve hiçbirþeyim.

Benim tek istediðim bakýþ açýnýzý deðiþtirmeniz daha sorgulayýcý olmanýz neden niçin nasýl sorularýný sormanýz.

5n1k olayý

Ne ?
    Nerede ?
    Ne zaman ?
    Nasýl ?
    Niçin ?
    Kim ?

Bunlarý sorarak ilerlediðinizde sorularýn cevabýný bulmaya calýsacaksýnýz yeni cevaplar yeni sorular böyle böyle geliþim süreciniz deðiþim süreciniz baþlayacak. Doðru olanýn ne oldugunu daha iyi anlayacaksýnýz ve seçimlerinizi o þekilde yapacaksýnýz beným onun veya tuncayturþunun ne dediði twttardaký ustadlarýn hangý hýsseyý onerdiðine aldanmayacaksýnýz. Doðru olana siz karar vereceksiniz.

Doðruya nasýl ulaþabiiriz aslýnda ulaþamazsýnýz.

Ama yanlýþlarý eleyebilirsiniz.

söylemek istediðimin özeti

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

3. Erhan uzun vadeli yatirim konusunda senin goruslerin kwsinlikle daha dogru en az 3 yil ve daha ustu vade icin dolar & altininbirde yillik faiz yada kar paylarini eklersek kac tane bist100 kagidi bu iki ensturmani gecmistir? Hal boyleyken kesin kazanc daha fazla ise niye bistte beklenilsin ki?
    Yatirimin kazanclisi yada kaybettirici olani vardir?kisa yada uzunu olmaz.

Sayýn erhanacikgoz1,

Bakýn tekrar anlatayým isterseniz özetle.

Benim uzun vadeli yatýrýmýmda borsa sadece % 25 yer iþgal eder.

Bahsettiðiniz þirketler, Google, Amazon vb. temettü vermeyi gelenek haline getirmemiþ þirketlerdir.

Hiç kimse bu hisseleri "ileride temettü verir belki" beklentisi ile almaz.

Ancak siz, benim verdiðim örnekteki TTRAK gibi, 15 yýl boyunca temettü vermeyi gelenek haline getirmiþseniz ve bu yýlda "vermiyorum kardeþim" diyorsanýz, bu yabancý fonlar açýsýndan her halükarda negatif olarak algýlanýr.

Neden bu dediðimi anlamak istemiyorsunuz da hala Buffet Muffet diyorsunuz? Warren Buffet takip edilesi bir yatýrýmcý mýdýr, sizce, ya da þöyle söyleyeyim, gerçekten bir "Buffet mucizesi" olduðuna mý inanýyorsunuz?

Bütün yatýrým araçlarý sadece ve aslýnda algý ve psikoloji araçlarýdýr.

Yazdýklarýma önyargýlarýnýzdan arýnýp da bakmanýzý öneririm. Okuyorsunuz ama maalesef ne dediðimi anlamaya çalýþmýyorsunuz.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.

5.  Alýntý Originally Posted by esramarka Yazýyý Oku
    Sayýn erhanacikgoz1,

Bakýn tekrar anlatayým isterseniz özetle.

Benim uzun vadeli yatýrýmýmda borsa sadece % 25 yer iþgal eder.

Bahsettiðiniz þirketler, Google, Amazon vb. temettü vermeyi gelenek haline getirmemiþ þirketlerdir.

Hiç kimse bu hisseleri "ileride temettü verir belki" beklentisi ile almaz.

Ancak siz, benim verdiðim örnekteki TTRAK gibi, 15 yýl boyunca temettü vermeyi gelenek haline getirmiþseniz ve bu yýlda "vermiyorum kardeþim" diyorsanýz, bu yabancý fonlar açýsýndan her halükarda negatif olarak algýlanýr.

Neden bu dediðimi anlamak istemiyorsunuz da hala Buffet Muffet diyorsunuz? Warren Buffet takip edilesi bir yatýrýmcý mýdýr, sizce, ya da þöyle söyleyeyim, gerçekten bir "Buffet mucizesi" olduðuna mý inanýyorsunuz?

Bütün yatýrým araçlarý sadece ve aslýnda algý ve psikoloji araçlarýdýr.

Yazdýklarýma önyargýlarýnýzdan arýnýp da bakmanýzý öneririm. Okuyorsunuz ama maalesef ne dediðimi anlamaya çalýþmýyorsunuz.
    Sizi anlamaya çalýþýyorum ancak söylediklerinizin bir sonucu olmadýðýný anlatmaya çalýþýyorum.

Yabancý fonlar açýsýndan böyle algýlanýp algýlanmadýðýndan emin olmayýz diyorum verdiðim örnekleri bu yüzden verdim. Bir þirkette temettü daðýtýlýnca bilancolarýn da ne oluyor daðýtýlmayýnca bilancolarýn ne oluyor biliyormusunuz ? Biliyor olsanýz þöyle derdiniz. Fonlar için kötü algýlandýgýndan emin deðilim derdiniz. TTRAKTORUN mali durumu açýsýndan þu an temettü daðýtmamasý BAKIN mali durumu açýsýndan iyi mi kötü mü bu sorunu cevabýnýn ne oldugunu biliyormusunuz.

Muhtemelen MALÝ durumu açýsýndan iyi birþey yaptý diyorsunuzdur. Ama dikkat edin bu aslýnda sizin cümleniz deðil. Siz bunu gerçekten iyimi kötümü oldugunu bilmediðiniz halde biryerlerde TTRAKTÖR iyiki daðýtmamýþ çünkü mali durumu sýkýntýlýydý tarzýnda bir yazýyý okudugunuz için beni onaylayacak ve evet daðýtmmasý mali yönden iyi diyeceksiniz.

Ben diorumký mali durumu açýsýndan iyi olup olmadýgýný sen karar ver. Temettünün daðýtmasýnýn mali açýdan ne gibi sýkýtýlar doðurabileceði veya mali açýdan ne gibi faydalarý olabileceðini sen araþtýr kendý cumlelerýnle araþtýrmalarýnla GEL.

ben bunu kastediyorum. Bunu araþtýrarak geldiðinde TTRAK törü temettü daðýtmamasý iyiymiþ diyeceksin. Ýyiymiþ dediðin zaman FONlarýn temettü daðýtmadýðý için satmasý durumu sana anlamsýz gelecek kendi kendine þunu diyeceksin Temettü daðýtmamasý iyi oldugu halde fonlar niye negatif algýlasýn ki demeye baþlayacaksýn. Ýþte ozman þu benim seni anlamadýgýmý sandýgýn cumleyý kuramayacaksýn.

Ha dersenki temettü daðýtmamasý mali açýdan kötü birþey dersen temettü konusunun þirketin mali tablolarýnda nasýl bir "DELÝK" açtýðýnýn farkýnda deðilsin demektir. BU konudaki eksiliði biran önce gidermelisin demektir.

Gelelim fonlar meselesýne BU fonlar temettü daðýtýlmasýnýn þirkete ne kadar "DELÝK" açacagýnýn farkýnda olmalýlarýna raðmen sýrf temettü daðýtýlmýyormuþ bu yýl diye satýþ yapacaklarýný varsayalým.

BU durumda þirketin gerçek deðerinin altýna bir spekülasyonla inmiþ olacak. yani olmasý gereken deðerden daha ucuz bir hisse fiyatýyla karþýlaþacaksýnýz. BU diðer yatýrýmcýlara ve TTRAK portfoye eklemek isteyen fonlara bir kapý açacaktýr. Yani yatýrýmcý aslýnda geçici süreliðine normal deðerinin altýnda bir fiyatla karþýlaþacak.

Buda siz deðerli yatýrýmcýlara ucuz fiyattan TTRAK alma þansý tanýmýþ olacak. Ýþte bu konularýn hepsi yatýrým bilgisiyle alakalý.

PD/DD deðerini geçmiþten bugune þirketlere ne gibi bir etkisi olmuþ neler olmuþ neler gitmiþ bir araþtýrýn ne demek istediðimi anlayacaksýnýz.

sadece pd/dd ye bakarak bile harika kazançlar saðlayabilirsiniz. TTRAK sizin varsayýmýnýza göre düþecekse pd dd deðeri düþecektir. er veya geç tekrar olmasý gereken deðere çýkacaktýr.

Bunun kanýtý kendý yaptýgým bir araþtýrma örneklere berbaer incelyelim hatta isterseniz ttrak sizlerden býrýde hazýrlayabýlýr. aþaðýdaký resmýn acýklamasýný yapayým.

AEFES ORNEK VEREYIM DIGERLERINI SIZ ANLAYIP YORUMLAYACAKSINIZDIR.

MAVI RENK = Senelik ortalama A EFES SENELIK ÖZ SERMAYE BUYUMESI %47 imiþ. Piyasa deðerinin senelýk ortalama büyümesi %18 imiþ PD/DD nin senelýk ortalamasý 2,55 imiþ.

ORtalamalar önemli deðil ama tabloda oldugu ýcýn acýklamak ýstedým.

Her hisse altý adet satýrý kapsýyor. Yani AEFES 1,2,3,4,5,6 satýra kadar.

ÝLK satýrda yýllarý gormektesýnýz.

2. satýrda = o yýlýn sonunda elde edýlen öz sermayeyý gormektesýnýz.

3. satýrda = Piyasa deðeri yani þirketin hisse fiyatýný görmektesýnýz. (Hisse fiyatý * dolaþýmký lot = piyasa deðeri)

4. satýrda = bir önceký yýlýn sonu ile þimdiki yýlýn sonu arasýnda öz sermayenýn deðiþiminin % sini görmektesýnýz.

5. satýrda = bir önceký yýlýn sonu ile þimdiki yýlýn sonu arasýnda piyasa deðeri (hisse fiyatý) % sini görmektesýnýz.

6. satýrda = O yýlýn sonunda ký PD/DD deðerini görmektesýnýz. PD/DD Piyasa degerinin öz sermaye bölünmesidir. Düþükse ucuzlamýþ yüksekse pahalýlaþmýþtýr.

AEFES hissesini bu verýler ýþýðýnda incelyelim.

2000 yýlýnýn sonunda 97 iken öz sermaye 2001 yýlýnýn sonunda 106 TL ye cýkmýþ. Deðiþim %9 olmuþ.

piyasa deðeri ise 2000 yýlýnýn sonunda 815 iken 2001 yýlýnýn sonunda 1,806 ya cýkmýþ. Deðiþim %122 olmuþ.

Bunlarýn ýkýsýnýn arasýndaký deðere bakan pd dd ise 2001 yýlýnýn sonunda 16,93 gibi ucuk bir rakama cýkmýþ.

yani diyorki öz sermaye ile hisse fiyatý arasýnda býr dengesýzlýk var. hisse fiyatý bir spekülasyonla ççok yükselmiþ gibi görünüyor diyor. o halde gelecekte ne olmuþ bir bakalým 2002 ye gelelým.

þirketin öz sermayesi 2001 sonu ile 2002 sonuna baktýgýmýz da %121 artmýþ olmasýna raðmen. ayný aralýkta hisse fiyatý %35 düþmüþ. alhlalla hayret öz sermaye bu boyutta artmasýna raðmen hisse fiyatý nasýl olurda %35 düþer.

çünkü pd/dd zaten 2001 yýlýnýn sonunda pahalý diyordu. bu sebeple yatýrýmcýlar fonlar yada herne haltlarsa %121 yüksselen öz sermayeye raðmen hisseyi satýn almaktan ziyade satmýþlar. pd/dd 4,94 e kadar inmiþ.

geleeceði bende merak ettim 2003 e geçelim.

2002 sonu ila 2003 sonuna kadar öz sermaye %338 artmýþ off fena karlar etmiþ þirket.

ayný aralýkta hisse fiyatý %71 yukarý gýtmesýne raðmen pd/dd deðeri 1,93 e kadar gevþemiþ yani aslýnda fonlar veya yatýrýmcýlar yeterince fiyatlayamamýþ gibi görünüyor sizcede öyle deðil mi ?

bakalým 2004 de ne yapmýþlar.

öz sermaye geçen yýla göre sadece %10 büyümüþ oldukça düþük öyle deðilmi.

aa oda ne yatýrýmcýlar %54 yukarý goturmuþ hisseyi bu nasýl olur öz sermaye %10 büyümesine raðmen yatýrýmcý %54 yukarý nasýl sýçratýr bir hisseyi. pd/dd ye bakalým hemen %54 yukarý gýtmesýne raðmen pd/dd hala 2,70 de fark oyle ucuk kaçýk deðil.

devamýný sýz getirin.

AFyon çimentodan da bir örnek vermek ýstýyorum afyonun 2008 yýlý kolonuna gelýn.

2007 ye göre 2008 yýlýnýn sonunda öz sermaye sadece %3 büyümüþ.

ayný aralýkta hisse fiyatý %45 düþmüþ. pd/dd deðeri ise 1,36 ya kadar düþmüþ.

2009 yýlýnýn sonunda öz sermaye %3 KÜÇÜLmesine raðmen hisse fiyatý %170 yukarý gitmiþ. ilginç deðilmi aslýnda deðil zaaten bir önceki yýl ucuzdu.

2010 a bakýn öz sermaye %0 büyümesine raðmen hisse fiyatý %186 daha yukarý gýtmýþ. pd/dd ye bakýn 10,85 bir dengesýzlýk oldugunu herhhalde sizzde anladýnýz.

Devamýnda hisse fiyatýnýn basýna neler gelebileceðini tahmýn etmek zor olmasa gerek.

Ýþte bu tabloyu hisselerniz için yaptýgýnýzda gelecek yýl özz sermaye ne kadar olursa pd/dd ne olacak dolayýsýyla hisse fiyatým ne olacak sorularýna cevap bulabýlecek YANÝ ÖNÜNÜZÜ GÖRMEYE BAÞLAYACAKSINIZ. Bu yýl bu hisse para kazandýrýrmý kazandýrmazmý sorularýna cevap bulabýlecek gelecek öz sermayeyý az cok tahmýn edebýlecek nereye yol aldýgýnýzý elden cýkarmalýmý tutmalýmý gibi sorulara cevap bulabýleceksýnýz.

Sadece þu tablo yu yapmanýz bile para kazanmanýzý saðlayacaktýr. BU tablo bize öz sermaye ne kadar hýzlý artarsa piyasa deðeride ayný hýzda artacaktýr diyor.

Peki temettü ne yapar öz sermayeden düþülür. Temettü daðýtýlmazsa öz sermayeden eksýlecek o rakam eksýlmez kasada durur. Kasada duran o para yený yatýrýmlarda kullanýlabýlýr. yený yatýrýmlar kar getirirse bir sonraký sene oz sermaye %5 yükselecegýne %10 yükselir. öz sermayenýn daha yüksek bir % ile yükselmesi demek þirketin hýzla büyümesi demek þirket hýzla büyüyorsa hisse fiyatýda orantýsal olarak ayný hýzla büyüdüðünü TABLOYA BAKINCA GÖRMÜYORMUSUNUZ.

daha ne...............

ASELSANIN uzun vadede BU KADAR COK PARA KAZANDIRMASI TESADUF GÝBÝMÝ GÖRÜNÜYOR.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. Sorun þu ki yatýrýmcýmýz tembel sorgulama dýye býrsey býlmýyor. Kimse oturupta aselsan diðerlerine nazaran uzun vade nasýl çok fazla kazandýrmýþ sorusunu sormadýgý için araþtýrma yapmýyor araþtýrma yapmadýgý için benýmký gýbý býr tablo yaratmýyor. Bunlarýn hiçbirini yaratmadýgý ýcýn sagdan soldan duydugu herþeyi doðru kabul edýp yatýrým yapýyor bunu yapmakla kalmayýp býr baskalarýna da ayný yatýrýmý yapmalarýný ýstýyor ustelýk ayný bakýþ açýsýyla ben boyle yapýyorum ýstersen araþtýr oyle karar verde demýyor bunu yap diyor direk.

gerçekten benden baþka merak eden olmuyormu acaba ne bileyim mynetý acýp hýsselere baktýgýnýzda ulan aselsanda ne çok kazandýrmýþ uzun vadede acaba sebebi ne olabýlýr bunu bulabýlýrým demýyormu.

BU yatýrýmcýlar nýye aselsaný tercýh etmýþ ismimi güzel yooo daha güzel isimli hisseler var.

alfabenin ilk harfiyle baþlýyor ondan mý yoo. a harfiyle baþlayan bir çok hisse var.

eski oldugundan mý yoo daha eskýlerde var.

Aselsaný özel kýlan ne neden xxxx deðilde aselsan çok kazandýrmýþ.

Tablo açýklýyor. Bunu keþfetmeyi neden sadece ben istedim. niye siz hiç merak etmedýnýz. yada merak edýp bulanlar niye sesiz. bende þunu yaptým diye sunmuyor kimse.

SOnra çok bilmiþ erhan oluyor. çok bildigimden deðil sadece kendý deneylerýmý yapýyorum durumu kendý kendýme ýspatlamya acýklamaya calýsýyorum iþin kötü tarafý bana çok bilmiþ diyenlerýn elýnde hýcbýr calýsma olmuyor. Sen ne yaptýgýn bu durumu hangi çalýþmanla ýspatlýyorsun yararlý býrsey varsa anlat dedýgýmde.

Tuncay turþu þöyle demiþ kuzu boyle demiþ twttardaký ustad buffet boyle boyle demiþ gibi baþkalarýnýn yazýlarýný sunuyorlar.

7. Erhan hocam yuregine saglik..
    Sn esramarka sizi anliyorum. Mutlaka buyuk cabalariniz var finans ekonomi yatirim ustune. Sitenize girip yazilarinizida okudum. Cok saygi duyuyorum. Lakin size tavsiyem gereksiz yere kendinizi uzmeyin ve anlamsiz bir cabaya girmeyin. Erhan bey bu konuda haklidir. Burada bir cok arkadasimiza hicbir beklentisi olmadan cok faydasi dokunmustur. Eminim sizden de ogrenecegimiz cok seyler vardir.
    Sevgi ve selamlar.

Yatirim tavsiyesi degildir!

8. Sunuda eklemeden gecemeyecegim. Cunku hakki hak edene teslim etmek gerekir. Aylardir her seferinde calismalar yaparken Erhan beyin calismalarini mutlaka goz onunde bulunduruyorum. Ne kokayliklar sagladigini anlatamam. Sahsima cok faydasi olmustur halada oluyor. Bu firsati bulmusken kendisine tekrar cok tesekkur ederim. Sn esramarka sizide bu dostane ortamin icinde gormek ve zamanla ne demek istedigimi anlayacak olmaniz beni mutlu eder. Eminim sn tosunpasaninda bu konuda soyleyecegi cok sey vardir. Erhan beyin hakki buyuktur uzerimizde.

Yatirim tavsiyesi degildir!

Sayfa 89/153 ÝlkÝlk ... 3979878889909199139 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •