Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 92/153 lklk ... 42829091929394102142 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 729 - 736 aras.

Konu: U.v. Temett yatrm planm(portfym)

Arkadalar selam.
    Uzun bir sredir bala yazmadm zlemiim.
    Bamda Allah'n bir cezas soruturma var. Hayatmda imdiye kadar tandm muhtemelen de lene kadar daha ktsn daha dalaverecisini tanmayacam bir mdrle almaktaym. Onun yedii naneler yznden biz de ierden olduumuz iin soruturmay yedik tabi. Tabiri caizse gelenler de bizi ttryor.😀(ttrsnler de)
    Malum ahsiyetin yapt pisliklerin byk bir ksmn bildiim iin yaklak bir aydr olaylarn bana sirayet etme korkusu yaadm ve yayorum. Yaadm blgede hizmetisinden aycsna kadar da konudan haberdar olduklar iin yaadm utangalk ve kendini aklama duygusunu dnn.(herkese benlik biey yok demekle urayorsunuz) Bir de amirinizle ilgili hakknzda sahte faturalar,benim adma sahte usulsz para al yapldna dair kulama gelen dedikodular var. Son olarak odamdan imza kaemin alnmasyla korkular tavana kt. (Resmi bir geerlilii olmamas nedeniyle rahatm.)
    Bunlar yapabileceine ihtimal vermiyorum fakat bu ahs her halt yiyebilecek potansiyele sahip. aresizlik psikoloji ile yayorum u an. Bazen de acayip rahat oluyorum.
    bu herhalde lanet olas ikizler burcundan kaynaklanyor.😀
    Grevde ykselme snavlar var fakat motivasyonumu kaybettiim iin onlara da alamyorum.
    Ferahladm konu ise benim bu alaverelere neredeyse hi bulamam olmam. hi bir parasal ilemde tutanam imzam vs. yoktur. Eer oyun yaparsalar fena kucaa gelirler. Aslnda rahatm, ama sre gerekten ok can skc. Srekli i arkadalarnla konu ile ilgili dedikodular vs. konumak can skyor. (Genel anlamda kafa dengim haricinde siyaset-spor-tarih dnda sohbet etmeyi sevmem.Dedikodudan nefret ederim fakat altm yer u an tabiri caizse kaynyor 😀)
    muhtemelen sre sonundan ufak bir ceza veya cezasz kacam nk yasal olmayan bir ey yapmadm belki usul hatalarm olursa olur o da nemli deil zaten. bu srete karnm arsa da hasarsz kacam inallah. Ve aslsz iftiralar atlsa da bunlar ispatlayabilecegimi dnyorum.
    ok da fazla konunun da iine girmek istemiyorum aslnda buras yeri deil nk.o kadar ok ey var ki kitap yazlr. Ama yzyze olmaynca insan daha rahat i dkebiliyor bu tip ortamlarda.

Bu srete foruma gz ucuyla baktm genelde. O yzden erhan hocamdan balayaym. Direkt konunun ortasndan gireyim.😀
    Yeni nesilden hi bir beklentim yoktur.
    Bunu sadece sorgulama olarak dnme.
    Bir nesil dn ki ahlak,estetik, kayg, sayg, sorgulama,genel kltr, tarih, devlet,ordu, millet, alak amerika 😀 gibi kavramlarn hepsinden mahrum olsun. Tek kanalize olduklar ey para. Yani madde. Bu bir nevi maddeye tapma.
    Her ne kadar kkleri antik yunan'a dayansa da bu materyalist felsefenin mehur olduu dnem bellidir.
    Marx,engels,hobbs,darwin vs. hepsini tek tek bilmesem de geneli tanr inancn reddediyorlard. Bu adamlar bugnk nesilleri grse biz tanrya inanmayz ama allah da bizim bin belamz versin nerden icat ettik bu felsefeyi diye dnmlerdir😀
    Benim hi bir beklentim yok gerekten.
    Inlanmay icat eden nesiller yetiecek belki de ama bunlarn benim iin herhangi bir nemi yok. Yani ahlak, kltr,estetik,sevgi, sayg, inan,genel kltr,tarih,ordu,milet,devlet vb. bilinci olmayan bir zekann yaptnn nazarmda hi bir nemi yoktur. u anda olduu gibi.
    Yalnz yle de bir gerek var.
    Nesil deiiyor.
    Aristo bundan binlerce yl nce ''bu yeni nesil ok bozuk" minvalinde bir laf sylemi. Yani binlerce yldr deien hi bir ey yok 😀
    Zaman akyor deien yeni nesle ayak uydurmamz gerekli ya farketmeksizin hepimizin elinde telefon var. Bizim nesil daha iyi uyumlu gibi sanki 😀
    Borsayla devam edeceim.

Portfy art binlerden eksiye dm salk olsun. Trade etmeyi bilmediimden omuz ba omuz fibonacci ema ivir zvr anlamadmdan malda kaldm. Zaten amacm da p gibi srekli toplamak 😀
    Bir ralli beklentim yoktu ve oldu. Seimlerde ortamn bozulacan dolar ve altnn kanatlanacagini borsann cokecegini az ok tahmin etmitim. kmay oka dndm ama kmadm. Aslnda biraz daha yatay bir hareket beklerken adamlar gmdler resmen. Seimden sonra dolarla beraber borsa da da bir ykseli olabilir belki ben kmasn istemiyorum kmazsa da per bama koyar hunharca almaya devam ederim tabi ki btem dahilinde. Bu srete eimin servis tamacln yapmaktan bezdigimden dolay araba almay yeniden dndm ancak aylk 1000 lira ve 5 yl boyunca deme yapmam gerekiyor. 40000 lira iin, stne aa yukar 40 binlik arabam da vereceim. Bu yzden vazgetim u an serviscilige devam ediyorum😀 Belki ilerleyen dnemlerde yeniden almay dnebilirim.
    Kt zekamla biraz olaylar yorumlamak istiyorum her zaman sylediim derinlemesine anlamam anladklarm zetliyorum.
    Bugn biraz gezindim malum sosyal ortamlarda aglayanlardan geilmiyor. Erhan hocamn rettii robotlara da yine svp saymaya balamlar 😀(hocam ok tehlikeli iler yapyorsun.)
    Kol-kafa-bacak kesenler, spky greve davet edenler, (ki bunda genel anlamda hakllk pay olabilir.) robotlar dudukleyenler vs.
    Peki bu borsa niye dt. Ben tersten soraym niye kt. Ucuz ok ucuz hatta baya bir ucuz olduu iin tamam bu ksm anladm.
    Peki niye dt. Seim var. Her seim bir risktir. Bunu gren yabanclar da sat pozisyonuna getiler.(yabanclarn evliyaligini ilan edenler de var malum ortamlarda 😀 yok yle biey.)
    Peki bu kadar sert niye dt. Bu swap yznden.
    7 liralk dolar muhabbetinden beri rendiimiz eydi swap ben ok anlamam. bugn bu swapla ilgili capsler yazlar vs. ile kahkahalar attm resmen ok komik eyler vard. Anladm u yabancnn da doal olarak tl'ye ihtiyac var. Mb de zellikle ngiltere kaynakl tl talebine yle bir faiz koydu ki adamlar tl bulamyor. Hatta tamamen tl kn durdurmu gibi biey anladm ben.
    Peki yabanc tl yi dvize evirecek fakat tl yok elinde ne var tl olarak tahvil hisse vb.var. ne yapyor hunharca satyor. Bu da k beraberinde getiriyor. u an swap faizleri 2001 seviyesindeymi.
    Herkesin ortak kanaati lke de gelecek beklentileriniz olumluysa hisse senedi yatrm yapn denir. Ben olumlu muyum ok da deilim aslnda ama alyorum 😀
    zet olarak anladm mahallenin clz ocuu mahallenin ay boan abisine bir yumruk att ve yere serdi yle de mangal yrei var. Ha bu imdilik ie dolar tarafnda yarad ama ksa vadede sonular olacaktr. Az yananlar bir daha lkenize yatrmc gelmez demi. Gelmesin ula nedek. 2001 den sonra neden geldi bu kerkenezler. Paa paa gelecekler. Neden gelecekler gelimekte olan hele ki Trkiye gibi iktidardan bamsz siyasi sosyal ekonomik vs. skntlarn ve alkantlarn srekli olduu piyasa da oynaklk olur. Bu yksek oynaklktan da iyi para vururlar. Adamlar gidip italya borsasna yatrm yapp ne yapsn oynaklk yok ki zaten dnyay smrmekten alay girtlaklarina kadar refaha batmlar. Daha geliemiyorlar arada bir kriz kacak ki bir hareket olsun. Ama Trkiyem yle mi aksiyon lkesi 😀 paa paa gelirler. Zaten sattklar da kardan zarar. Hisseyi ald m kyorlar stne yzde 10 dse nolur.
    Bir de bu olumsuz tablonun sadece ekonomik nedenli olduunu yazanlar var.
    hani u mehur d gler muhabbeti.😀Sizi de anlyoruz gzel insanlar evet kt eyler var yabanc acmaz satar kar eyvallah. Ama bu dnya soros gibilerini de grd onu da grn. Gllk gulistanlik bir durum yok da coku ve korku hep yksek frekanslarda olur.
    biz fazla uvaldz kendimize batryoruz gibi bu huyumuzu da seviyorum aslnda. (Siyasete girmeden yazaym dedim ama oldu mu bilemedim )
    Bu arada ben de biraz hissizlestim galiba arada bir investe girip bakyorum portfy nolmus diye km resmen bugn eksi 2000 yazyor ama umrumda deil. Nasl lanet bir psikolojiye bulatim ben.
    karken zlyorum derken seviniyorum sadist miyim neyim anlamadm ?
    Eski zorlanmalardan pek bir eser kalmad. Portfyde bir k olmad iin herhalde zorluk cekmiyorum.
    800 tl temett yatm hisselerden Mays sonunda 2000 liray bulur herhalde. Yeniden ayn hisselerimi alsam. Yoksa ford veya sodaya m gomsem karar veremedim. Ford hala biraz pahal gibi ya neyse 😀
    Gzide ataszmz ne diyor. Mahalle yanarken mahallenin yollusu san tararmi. Ben de yangn yerinde seimden nce cuma gn bir 4000 lik daha alacam. eytan da arada bir beni yokluyor boz la u gramlar diye. Ben de ona yr git lan diyorum.😀
    Vatana millete hayrl olsun. Valla baya bir gergindim ne zamandr. Buraya girdim rahatladm resmen. Dedikodu harici bir ey konutum. Valla ok mutluyum.😀
    Bugnk samalama kotam doldurduguma gre hadi bana eyvallah.
    Selametle.

Gemi olsun, soruturma bir an nce sonulanr aklanirsiniz inallah

5. gemi olsun dk iini tabiki rahatla ferahla sal hayatn dertlern ver cokuyu hobaaaaaaaaaa :D

okurken satr atladm sk sk ara sra boluk brakmaya calsver hocam :D

swap herkese farkl seklde anlatlm. Aslnda mesele basit. Ben akam denen bir cret oldugunu biliyordum ama detayn blmyordum. Birisi gzelce anlatnca yapbozu tamamladm.

Aslnda ok basit HORT yani decek diye pozisyon amak iin elinde mal olmas gerekiyor. elde olan mal ortlayabiliyorsun.

yle dn hocam sende opel astra araba var. bende londradaym sana diyorumk senn arabay bana DN ver. DN veriyorsun arabay bana bende senn arabay ortluyorum. Opel astrann fiyatnn deceini dnyorum arabann deeri 10 lra iken sendne dn alyorum 3 gun sonra aracn fiyat dyor 8 lraya veriyorum sana 2 lra benm karm oluyor. ORT yonlu pozisyonu bu seklde acyorum.

Ancak sen bana arabay dn verdin ya bunu bedava vermyorsun. ERAN sana arabam dn veririm. Emme sende ben gr kira paras ver diyorsun. HAH TE BENIM SANA ODEYECEGIM KIRA PARASINA SWAP CRET FAZ DENYOR.

Peki bunu merkezmi ykseltti yada bu cret neden ykseldi. MERKEZLE ALAKASI YOK. Piyasada OPEL ASTRA KALMADI. Tek satc var oda sensn sadece senn elnde kald opel astra cunku bundan nce londradak herkes trkiyedeki opel astralar dn alp ortlad yen gelen ortculara mal kalmad tek tk kyda kede kalm senin opel astrana gz dikti.

Sende biliyorsunk sadece sende kald opel astra Benim gibi senn opeln odun almak steyen br sr kii var. Sende uyanksn ne yapyorsun kardesm dn veririm. araba dn verme yani swap creti 5 lra diyorsun. ertes gun 6 lra ertes gun 7 lra. diyorsun.

MD TL ortlayacam ya ben dnyorum ulan dn alsam u kadar para verecem tosuna bu opeln fiyat dse bana kar 4 lra tosuna verecem 7 lra totalde zarar edecem. diye yanamyor ve mevcut TL ORTLARIMI kapatyorum. Dolaysyla DOLAR karssnda TL deer kazanyor Dolar dyor.

SWAP dedgmz TL nn kralanma yada dn verilme maliyeti talep okadar fazla ki dn vermenn malyeti utu gitti TL nin arz' da yok yan TL kolayca bulamyorsun. swap bize dn vermenin maliyetini gsteriyor piyasadaki tm trk liras ya dn alnp ortlanm yada lkeden dar ckartlamyor. Hal byle olunca TL yi dn vermenn malyet pahal dardan br TLY ortlamak iin dn almak zorunda yan br nev TL y br surelgne kralamak zorunda Fakat vereceg kra paras ok ykseldi.

Bunun sonu nereye gider syleyeyim. Bu yabanc yatrmc TL yi dn almann malyetnn yksek oldugunu grd bugun bile rekor dzeye ulat. Peki ellerinde trkiyeden alnm mallar hizmetler yatrmlar var hisse senetlerinde ve faizlerde paralar var. Madem dn vermek pahal bende hazrda duran param eker ordan ORTLARIM TL y diyorlar/diyecekler. BU da yabanclar Hisselerini satmas yatrmlarn geri ekmesi faizdeki paralarn ekp TL ORTLAMASI anlamna gelyor.

nk adam yle diyor TURK BANKALARININ VERDIGI FAIZ %20 BUNLARIN TURK LIRALARINI ORTLARSAM %30 KAR EDECEM. VER BENIM U FAIZDEKI PARALARI FAIZ MAIZ ISTEMEM PARA BIRIMINIZI ORTLAYACAM O DAHA KARLI OLACAK DIYOR.

BU da borsadak parann ckmasn dier irketlerden para ckmasna yen yatrm gelmemesne faizlerdeki paralarn ckmasna sebep olacak. Gelimekte olan lkeler dardan gelen paraya muhtatr. nk bu ulkeler katma deger yaratamyor ve dar kend uretmlern satamyorlar. Mecburlar scak paraya. Scak para katna veya kaacagna gre. Merkez bu paray tutamazsa durum daha da ktleir bu paray tutmak iin faiz arttracak. DOLAR ORTLAMAYIN BANKAMIZA VERIN %30 %40 FAZ VERECEGIM diyecek. YABANCI DNECEK TL ORTLASAM KAZANCIM U KADAR FAZLERNE KOYSAM KAZANCIM SU KADAR. KNA EDICI FAIZLERLE GIDERSE DOLAR TL YKSELEMEZ SICAK PARA ICERDE KALIR. ANCAK IC EKONOMI BOKA SARAR.

ZATEN KREDI DONMUYOR PIYASADA PARA SUYUNU CEKMIS BANKALAR ICI BO BR SR FAZ DEMES VAR ANCAK KREDI VERECEK ADAM YOK. HALK FAIZLER YUKSEK DIYE KREDI CEKMIYOR DAHADA YUKSELIRSE HEPTEN CEKMEYECEKLER. KRED DNDRP KAR EDEMEYEN BANKA MEVCUT MEVDUAT YATIRIMCISININ FAIZLERINI NASIL ODEYECEK.

VEL HASILI GDAT OK SAKAT......... hakkmzda hayrls ekonom boyle brsey ste Paran varsa ah damar sensn. BURADA EN GARANTI GRNEN BORSANIN DECE. BARZ BELL YABANCII TUTMAK ICIN FAIZ ARTTIRSA RKETLER YAKACAK.

PARA CIKSIN DESE TL DEGER KAYBEDECEK DOLAR FIRLAYACAK E DOLAR FIRLAYINCA RKETLER YINE YANACAK. ENFLASYON COSACAK. AAI TUKURSEN SAKAL YUKARI TUKURSEN BIYIK.

EKONOMIN PATLADIMI YA RESESYONLA BAZI ZENGINLERI BATIRIP BU CUKURDAN CIKACAN YADA GIDIP IMF KAPISINI CALACAN YOKSA SRNP DURURUZ.

Aklmz bamza hala gelmed senelerdr ayn terane fabrka yapalm darya mal satalm katma deger yaratalm. diyen yok. ondan sonra da bagml olursun adamlar ipini ektimi de apr kalrsn.

Sorumlu km hukumetler poplist yaklam serglyorlar halkn oy vermes cn icraat yapyorlar gn geiriyor koltuklarn koruyorlar tek dert bu. SOnra boyle zrt brt krze gryoruz. Gelimekte olan lkelerin tumunde durum benzer bu sebeple herhangibir partye atfen soylemyorum.

HALKIN Zihniyeti deimeli halk dur demel bana bu zamm yaptn eme bunu cemeresn bz cekecez fabrka yap retim yap katma deger yarat teknooloj yarat kaliteli niversite yap demesi lazm.

HALK NE DIYOR BANA 1000 LIRA ZAM YAPTI YAAAAAAA BIR DAHA OYLARIM SANA DIYOR. ertes gn EEK YKYLE FATURA GELIYOR ALDIGI 1000 LIRA TOZ OLUP GIDIYOR.

anlayabildiim lde anlatp kafamdak yapbozu brlestrdm ekonom okumadm iin ince detayn blmem benmk mantk yurutmekten baret iin uzman varsa yanl bildiklerimi dzeltebilir.
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Eyvallah stat 👍

Alnt Originally Posted by 10lukhisse Yazy Oku
    Gemi olsun, soruturma bir an nce sonulanr aklanirsiniz inallah
    Eyvallah stat. Sa salim kacaz inallah.

8.  Alnt Originally Posted by tosunpasa Yazy Oku
    Arkadalar selam.
    Uzun bir sredir bala yazmadm zlemiim.
    Bamda Allah'n bir cezas soruturma var. Hayatmda imdiye kadar tandm muhtemelen de lene kadar daha ktsn daha dalaverecisini tanmayacam bir mdrle almaktaym. Onun yedii naneler yznden biz de ierden olduumuz iin soruturmay yedik tabi. Tabiri caizse gelenler de bizi ttryor.��(ttrsnler de)
    Malum ahsiyetin yapt pisliklerin byk bir ksmn bildiim iin yaklak bir aydr olaylarn bana sirayet etme korkusu yaadm ve yayorum. Yaadm blgede hizmetisinden aycsna kadar da konudan haberdar olduklar iin yaadm utangalk ve kendini aklama duygusunu dnn.(herkese benlik biey yok demekle urayorsunuz) Bir de amirinizle ilgili hakknzda sahte faturalar,benim adma sahte usulsz para al yapldna dair kulama gelen dedikodular var. Son olarak odamdan imza kaemin alnmasyla korkular tavana kt. (Resmi bir geerlilii olmamas nedeniyle rahatm.)
    Bunlar yapabileceine ihtimal vermiyorum fakat bu ahs her halt yiyebilecek potansiyele sahip. aresizlik psikoloji ile yayorum u an. Bazen de acayip rahat oluyorum.
    bu herhalde lanet olas ikizler burcundan kaynaklanyor.��
    Grevde ykselme snavlar var fakat motivasyonumu kaybettiim iin onlara da alamyorum.
    Ferahladm konu ise benim bu alaverelere neredeyse hi bulamam olmam. hi bir parasal ilemde tutanam imzam vs. yoktur. Eer oyun yaparsalar fena kucaa gelirler. Aslnda rahatm, ama sre gerekten ok can skc. Srekli i arkadalarnla konu ile ilgili dedikodular vs. konumak can skyor. (Genel anlamda kafa dengim haricinde siyaset-spor-tarih dnda sohbet etmeyi sevmem.Dedikodudan nefret ederim fakat altm yer u an tabiri caizse kaynyor ��)
    muhtemelen sre sonundan ufak bir ceza veya cezasz kacam nk yasal olmayan bir ey yapmadm belki usul hatalarm olursa olur o da nemli deil zaten. bu srete karnm arsa da hasarsz kacam inallah. Ve aslsz iftiralar atlsa da bunlar ispatlayabilecegimi dnyorum.
    ok da fazla konunun da iine girmek istemiyorum aslnda buras yeri deil nk.o kadar ok ey var ki kitap yazlr. Ama yzyze olmaynca insan daha rahat i dkebiliyor bu tip ortamlarda.
    Allah kolaylklar versin.
    Anlalan memursunuz ve sanrm zel idare, belediye veya evre ve ehircilikten birisinde alyorsunuz.

Bunlarda almak gerekten zor

Batuhan
    Bu grler yatrm tavsiyesi olmayp tamamen benim hayal dnyamda uydurduklarmdr

Sayfa 92/153 lklk ... 42829091929394102142 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •